Reklama

Reklama

Velký den slečny Pettigrewové

  • Velká Británie Miss Pettigrew Lives for a Day
Trailer

Guinevra Pettigrewová je postarší guvernantka s netradičními výchovnými metodami, která počtvrté přišla o zaměstnání. V agentuře je už považována za zcela neperspektivního pracovníka. Vedena náhlým impulzem sebere v agentuře ze stolu vizitku potenciální zaměstnavatelky a vydá se na uvedenou adresu. Tam najde mladičkou americkou zpěvačku Delysii, která se snaží v Londýně nastartovat kariéru. Než si stačí Guinevra uvědomit, že dívka nehledá chůvu, ale sekretářku, je okamžitě vtažena do jejího života. Ukáže se, že slečna Pettigrewová vládne nečekaným důvtipem a dokáže být neocenitelnou pomocnicí při řešení krizových situací. Obě ženy se brzy spřátelí a začnou se vzájemně podporovat v rozhodnutí vydat se na cestu za svým snem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

togaf 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená komedie, bohužel postupně ztrácí švih. Ze začátku vtipná scéna navazuje na potrhlý rozhovor, v závěru už "jen" rozhovory o (ztracené) lásce a hrozící válka. Oproti knižní předloze film víc zdůrazňuje bezvýchodnou situaci slečny P., což mě postupem času dost štvalo. Ale i tak je to milý film s báječnými kostými. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Nádherné! Rozkošné, podmaňujúce. Hneď po pár chvíľach traileru som vedela, že to bude superfilm, trailer nesklamal!!! Milé vtípky, perfektný casting, čo herec /v hlavných úlohách/ to skvelé zobrazenie. Zvlášť zlatá Amy Adams. Tá žena ma dostala. Koľké detaily, klipkanie očkami, gestá... :) A Frances McDormand podobne. A čo dekorácie a zobrazenie 30-tych rokov? Vtedajší Vogue, kostýmy, zlatý apartmán, pohľad na obchodné domy a ulice.. nádhera. Hudba, podobne. Možno škoda, že spätne už vnímam zápletku trošku jednoduchšiu. Ale nepokazí to môj prvotný krásny dojem z filmu. Pre mňa objav roka.. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Proč sem obsadili Frances McDormand... Proč?! Ze začátku neuvěřitelně nabušený návrat k tomu nejlepšímu ze screwball komedií (myslím scénu v bytě) se postupně začne rozmělňovat v obyčejnou retro-romanci, která s přibývající stopáží přestává servírovat povedené vtipy a nabízí jen otravnou slečnu Pettigrewovou a její sebelítostné potácení se mezi londýnskou smetánkou. Snad všechny postavy jsou tu ale zajímavější než ona. Kdyby se neuhnulo z komediální roviny a celý film stál na vztahu Delysie a Michaela, možná bych tu bezmála oslavoval. Zkrátka obří propálená šance už proto, že Amy Adams je opět tááááááááákle cute a do screwballu sedí jako ulitá. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Já tu Amy prostě žeru! Ta holka má šmrnc. Pokaždé když se v tomto filmu objeví v záběru, měla jsem oči jen pro ní a její ztřeštěnou Delysii Lafosse. Takovému trdlu s úžasným úsměvem nešlo odolat, navíc s ní film dostává švih. Tomu ale také hodně výrazně napomáhá stylová hudba, která hraje skoro nonstop celý film. První půlhodina uteče ani nevíte jak, pak film sice trošku zpomalí, ale i tak je se pořád na co koukat - nebo je to tím že mám slabost pro retro, skvělé kostýmy a bezvadné kudrlinky ve vlasech sepnuté třpytivou sponkou? Největší slabostí celého filmu je ale jeho jednoduchost a předvídatelnost. Konec filmu je tak klasicky sentimentální až se mi na to ani nechtělo dívat, jenže na druhou stranu leckdo řekne: "No a co bys chtěla? Aby tam hodili bombardování a třeba všichni umřeli?" Což teda i ten konec jaký je, je lepší než bomby ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Takúto sladkobôľnu romantiku môžem. Citlivý až nežný, zároveň hlboko melancholický "malý" príbeh o jednom zaujímavom dni a jednej zázračnej noci jednej (ne)obyčajnej opatrovateľky s fantáziou. Vynikajúco obsadená a ešte lepšie zahratá symfónia života, s brilantnou Frances McDormand na čele a sympatickým Ciaránom Hindsom v pozadí. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama