Krvežíznivé opice (video film)

• Thajsko

BloodMonkey

Vraždiaci primát

Horor

Thajsko, 2007, 90 min

Robert Young

• J*A*S*M

Au, tohleto bolelo. Několik tupých studentů, jeden vědec a drsná Asiatka běhají hodinu a půl pralesem, přičemž je jejich počet nezajímavě snižován pomocí srandovních digitálních lidoopů. Kdo neviděl zdejší hejno much, o hodně přišel. Kdyby to tvůrci mysleli jako komedii, dal bych jednu hvězdičku za scénu, kdy ty opice našim stanujícím hrdinům močí na stany a oni si myslí, že prší (to sem fakt už nevěřil :D). Jinak jasnej odpad!(26.12.2007)

• tron

„Kedy to zviera vyhynulo?“ – „Nevyhynulo.“ Asi hodinu som uvažoval, že dám až 20%, lebo som sa dobre vyspal a vonku bolo príjemné sychravé počasie. Potom ma to ale prestalo baviť: niektoré filmy sa nedajú ani dopozerať. Že sú postavy nulové, detto vzťahy medzi nimi, dialógy a monológy, to je jedna vec. Že výprava, až na drobné detaily, nemá úroveň, je druhá vec (v Amazonke som nikdy nebol, ale naozaj nie som presvedčený o tom, že to v nej vyzerá takto). Že logika neexistuje, je tretia vec (k návnade prihodíte zapálenú svetlicu, pričom viete, že korisť, ktorú chcete prilákať, sa bojí ohňa? KDE to má logiku?). Tým však peklo len začína: umelohmotné herecké výkony nesympatických mladých ľudí (kebyže aspoň stepujú v negližé...), mínusová práca s napätím, zlé nápady (močenie na stany) a vôbec, nebudem sem ani ďalej vypisovať všetky mínusy. VRAŽEDNÝ PRIMÁT (ktorému sa nepochopiteľne upísal oscarový F. Murray Abraham) mi vzal hodinu a pol zo života. Mám rád horory a prvá ANAKONDA sa mi veľmi páči, toto je ale malér amatérskeho zrna, kde samotného „vražedného primáta“ 99% filmového času nevidíte (!). Chabé KONGO bolo oproti tomuto tu hotové veľdielo.(28.5.2011)

• mysiak

Neviem sa rozhodnúť či som myslel seriózne natočený horor..alebo amatérsku sračku, plnú dementných dialógov a takých "zvratov" že oproti nim je mozambická telenovela jasným televíznym klenotom...prikĺáňam sa k druhej možnosti, lebo tak stupídne natočený a hlavne totále zbytočný film som dávno nevidel...ani zasmiať sa na tom nedá, lebo to asi fakt bolo myslené seriózne..totálna magorina, nepozerať!(8.1.2010)

• Allien.9

Céčková záležitost, nicméně konec příjemně překvapil - alespoň, co se počtu přeživších týče. Zbytek (tzn. vše od zápletky až po digitální opičí mutanty a haha-drsnou Asiatku) je ale no comment.XD(1.1.2011)

,,TAK JA PôJDEM PRVÝ A POVIEM TO: O ČOM TO DO PEKLA BOLO?" __ Mňa náhodou tento film prekvapil. Od 9% som nič nečakal a vo výsledku som bol nakoniec dosť spokojný. Škoda, že sa film nenakrútil trocha inak, pretože disponoval rôznymi náznakmi aby sa dal ako vystavať psychotriler kde by bol strach práve z neznáma ako sa tu primáty väčšinu času prezentovali. Opice by som odtiaľ úplne zrušil a celé by to fungovalo ako prvé diely ,,Lost". S nepríliš vídaným záverom som bol taktiež spokojný a keď sa to vezme, nijako inak reálne skončiť nemohol. A Salieri so zelenou šiltovkou je ako sa zdá do prípadného filmu o Fidelovi Castrovi jasná voľba. (5. komentár k filmu)(8.1.2010)

• darkrobyk

Že filmařina může sklouznout na stejnou úroveň jako chození do fabriky, dokazuje přítomnost F.Murraye Abrahama. Jako už mnohokráte zde máme okopírovaný postup z Kanibalů včetně závěru s kamerou tak, jak se to líbilo i tvůrcům Záhady Blair Witch. Opicemi se filmaři inspirovali nejspíše v Kongu, ovšem k brutálnosti paviánů v In the Shadow of Kilimanjaro to má hodně daleko. Ani predátorské vidění z korun stromů a následné zavěšování mrtvol na větve filmu nepomohlo. Postavy jsou tak nesympatické, že jejich osud je vám lhostejný, a vy jen cítíte zklamání nad odbytými lacinými gore efekty. Hvězda za přírodu, která se ovšem nakonec dala nasnímat působivěji.(1.1.2011)

• Karamanlis

Existujú shitoidné filmy o rôznych kryptozoologických kreatúrach, ktoré človeka dokážu aspoň (zväčša nechcene) pobaviť, ich tvorcovia dobre vedia na čom reálne sú, netvária sa, že natočili nejaký oscarový kúsok a bez problémov divákovi predvedú svoje monštrum v plnej paráde napriek tomu, že disponujú mizerným rozpočtom a na vzhľade beštie je to poriadne poznať. Medzi takéto zábavné braky z posledných rokov radím napríklad Yeti: Curse of the Snow Demon, Chupacabra Terror či Cyclops... BloodMonkey však do tejto kategórie nepatrí ani náhodou, vo všetkých ohľadoch sa totiž jedná o krajne stupídnu snímku, bez štipky filmárskeho nadhľadu či recesie, trápne sa snažiacu o navodenie atmosféry strachu z neznáma a v posledných troch sekundách vytasiacu otrasnú CGI gorilu - údajný chýbajúci článok v evolučnom rebríčku :)))(2.8.2010)

• Korbitch

Čebrenej filtr na kameru a jedém. Neskutečná prapříšernost, ve které mě dohnal k tomuto komentu filmový moment, kdy utíkají na konci filmu před opicemi a běhají si tam v klídku po vyšlapaných cestičkách, přitom se mají nacházet v nedotčené divočině. Asi tam opičky běžně pořádaly pěší tůry. Digitální efekty byly taky moc fajn nó. Thajci by se měli zaměřit na výrobu harddisků a vysrat se na točení "filmů".(7.4.2012)

• Ouwen

1* Za scénu, kdy opice pochcaly stan :-D(5.1.2011)

• ic

'něktetý zvířata močej na kořist'(6.4.2012)

• Andersis

Sakra. Takovej potenciál to mělo. Digitální opice které ve filmu uvidíme dohromady na 6 vteřin (nepřeháním). Dialogy jako v každém céčku. Můžu pochválit snad jen dva dlouhé záběry a F. Murrayho Abrahama, který ale taky někdy hraje jako dřevo.(5.3.2011)

• JARDAHONDA

Zhovadilost prvního stupně.. Banda přihlouplých studentů, vědec a jedna čokoládová hvězda předvádí v pralese, takový kolotoč nesmyslů, že jsem stěží vydržel dokonce. Přihlouplé dialogy, otravný děj a digitální zrůdy.... Tvůrcům se povedla natočit opravdu neskutečná podívaná :) nevěděl jsem, ale jestli se dívám na komedii nebo na céčkový horor. Tento film je vrchol trapnosti a amaterismu. Totální ztráta času 0%(23.5.2012)

• Natabar

Tak tohle bylo hodně, hodně, hodně, ale tak jakože hodně špatné. Kdo to zvládl celé, klobouk dolů.(9.4.2012)

• t_gon

Co říci o filmu, jež utočí z video pozice (a že útoky rostou závratným tempem), má takhle krásně výstižný název a častují ho odpadem? Inu je to jednoduché – je to humus nejhrubšího zrna, který ani jeho původ nezachrání od absolutního dna. Čekat na jakékoli jatka či vydařené gore scénky, které s lehkostí lze v podobných „trashech“ vystopovat, by bylo jako čekat na Santu za oknem. Místo toho se partička mladých výletníků a jednoho párů „lovců“ motají v lese velikosti malého fotbalového hřiště a pod nájezdy „žlutého filtru“ natahují bačkory kompletně mimo scénu. Kdo by ale aspoň ke konci čekal že uvidí ony zabijácké a pořádně na*rané lidoopy (závěrečných 10 sekund směšných CGI to opravdu není), nechť si pustí postarší Kongo, nebo zajde do ZOO – úspěch garantuje 6 z 5 zvěrolékařů!(11.12.2007)

??? V pohode za 4*. Slušná zábava a krásne študentky. Už len za ne si to zaslúži 2*.(9.1.2010)

• Morholt

Už sám název napovídá, o jako zhovadilost půjde, ale realita předčila všechny možné i nemožné představy.(1.1.2011)

• oGGy

Tak dlouho jsem se nezasmál.(1.1.2011)

• Prochy38

Uff, tak to byla celkem síla. Prvních 10 minut to nevypadalo tak zle, ale postupně to tak prudce klesalo, že už ani... no nemám slov. * snad asi za hezkou P. Karnchandu. Ale jinak to stálo za nic. Co se ve filmu děje pozná malé dítě. Konec je předvídatelný od půlky. Dnes je moderní, aby nikdo nepřežil, takže i to nikoho nepřekvapí. Tolik fajn motivů doslova zašlapáno v zemi. Fakt slabota. A ten konec? To tam raději neměli dávat, tím to utopili totálně!! Opravdu inteligence některých "tvůrců" je místy na pováženou.(2.3.2011)

• oveckaoa

Wow můj bratránek který chodí do školky má větší inteligenci než všichni herci v tomto filmu. Komentář co se tam děje je zbytečný to se musí vidět :-). Nejvíc mě zaráží že tento režisér natočil později vynikajícího Adolfa Eichmanna což jak se mu to podařilo po tomhle je záhadou.(4.1.2011)

• coscarelli

Ani neviem,preco davam tu jednu hviezdicku,pretoze si nazasluzi ani jednu.Ale nieco sa tam dialo,napriek tomu ze to bola nuda(4.3.2011)