Reklama

Reklama

Purpurové květy

Trailer 1

Obsahy(1)

Přítelkyně Patti (Selma Blair) a Kate (Debra Messing) se scházejí na večeři, aby společně oslavily Katiny 33. narozeniny a povyprávěly si o svých plánech do budoucnosti. Náhle se však obě dívají do očí své minulosti. V rohu na opačném konci restaurace sedí jejich milenci z univerzitních let, kterým daly před dvanácti lety kopačky: Brian (Patrick Wilson), z nějž se od té doby stal úspěšný autor detektivek a Murphy (Ed Burns), jeho současný právník. Následuje série událostí, díky kterým si všichni čtyři uvědomí nebezpečí a ošidnost prvních lásek a poznají nepředvídatelnost druhých šancí. Ve svém osmém filmu za posledních jedenáct let se Burns vrací do své oblíbené čtvrti Tribeca a zároveň pokračuje v zájmu o současná témata: rodinu, přátelství, kariéru, ambice a lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

Ant 

všechny recenze uživatele

Tyhle indie filmy můžu vidět vždycky, takže se mi Purple Violets přesně trefilo do vkusu. Řeší se tu vztahy mezi bývalými spolužáky a to vtipně a nijak nuceně. Herci a prostřědí NY tomu dodávají šmrnc, takže jedinou chybu vidím v tom, že ke konci to začne ztrácet na zajímavosti, protože konec už je jasný. Přesto to zařazuju mezi filmy, jejichž zhlédnutí považuju za příjemné. ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Bohužel dávam jen za tři (s těžkým srdcem). Také mám rád nezávislé americké romantické filmy, jejichž nezbytnou složkou vždy musí být dobrý scénář (splněno), dobrý soundtrack (splněno) a herecké výkony, no a právě tady je ten kámen úrazu. Například úděsné přehrávání Debry Messingové možná na podprůměrný sitcom stačí, ale v takovémhle filmu je to jen na škodu. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Někdy se to přihodí, že koukáte na film (nebo čtete knížku) a říkáte si: "Sakra, tohle je přece o mně." (Podobně jako to na večírku vnucuje jedna ze čtenářek postavě Patti.) Jenže tentokrát jsem koukal na druhou, protože jsem donedávna prožíval vskutku vztah, v němž jsem "hrál" Briana, zatímco "Patti" řešila své rodinné záležitosti. Takže jsem tomu dokonale rozuměl a pátou hvězdičku strhávám za plážový happyend, který se v mém případě nekonal. A nejen proto, že nemám tak luxusní plážový domek... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spíše konverzační romantický film o setkání bývalých lásek, které se později rozešly a vedly každý svůj život. Setkání po 15 letech. Kamarádky (Selma Blair, Debra Messing) si vyjdou na oslavu narozenin jedné z nich. Co náhoda nechce, ve stejném podniku sedí jejich bývalé lásky ze střední (Edward Burns, Patrick Wilson). Protože rozchody nebyly zrovna milé, dojde k ostřejší výměně názorů, ale posléze dalšímu sbližování těchto lidí. Problém je, že tři z nich jsou ale již zadaní... Vcelku příjemná, spíše konverzační komedie, která nepřináší nic nového, ale je natočena svižně, s nápadem, chytrým i když pomalejším rozvíjením děje, uvěřitelnými reáliemi, a se sem tam haprujícími hereckými výkony, které Selma Blair nezachrání ani svými knoflíky pod kobercem, jež vydává v jedné scéně za svá prsa. Menu i film naběhnou rychle, bez zdržování výstrahami, jako bonus je zde jen trailer (2:25) bez titulků. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Troška naivný film. Chcem ja vidieť ako po rokoch stretnem svoju lásku a všetko sa zase dá dokopy akoby nič. A samozrejme tu to môžeme vidieť, jedna veľká "náhoda" a zase je všetko ako za starých dobrých čias na škole. Toto jediné by som tomu mohla vytknúť. Plus postava super "sexy" manžela Selmy Blair - Chazza, mastiaceho si a vrieskajúceho hlášku "som tvoj manžel!" aspoň 3x za scénu, by som úplne zrušila. Totálny pako. Inak to malo niečo do seba. Slabší priemer. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se stal prvním v historii, který si neodyl premiéru na plátně, ale na internetu. (Olík)

Reklama

Reklama