Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

U spousty komentářů vyzívám potenciální diváky k tolerantnosti a jisté schovívavosti, ale u tohoto zvratku právě tolerantnost a schovívavost já sám splachuji nekompromisně do hajzlu a jen si říkám, kam lze s tvůrčí nesoudností až zajít, neboť právě zde byli ony mé pomyslné hranice trapnosti a nesoudnosti zas posunuty o pěkný krůček dál. A je mi naprosto jedno, že jde prakticky o film určený pro dětské publikum, neboť je sice možná pravda, že zhruba děcka okolo desátého roku života by se u toho mohla bavit, ale proč z nich dělat už v tak útlém věku debílky. Jinými slovy, snad až na dva průměrné fórky je zbytek gagů, rádobyvtipných scén a dialogů tak trapných, infantilních a několikrát až urážejících, že nelze nic jiného, než po celou dobu obracet oči v sloup. Ta samá reakce platí ale i pro zápletku (jestli tomu tak v tomto případě lze ale tak vůbec říkat), pro herecké výkony (včetně jinak jindy vtipného a sympatického Frasera), i neskutečně laciné trikové zpracování, prostě je to jedna velká hrůza. Já k tomuto filmu zkrátka odmítám mít jakékoliv odpustky, po mě to byla naprosto šílená magořina, a to v tom nejhorším možném slova smyslu. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Komedie na hranici debility a odpadu. Když jsem se párkrát zasmál a přimhouřim jedno oko (na sledování stačí i jedno) dávám jednu hvězdu. Poslední půlhodina je ale opravdu echt kokotina a lidi, co tohle točej sou dobře po něčem naspeedovaný. Hlavně, že natáčení těchto blbostí je vždy sranda a ještě za to berou velký prachy. Kdo by nechtěl? ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Můj komentář nebude dlouhý, protože tenhle film mě naprosto dostal, nebyla tam snad ani jedna chvíle, kdy bych se nesmála, opravdu výborná komedie a na zpestření sobotního večera či nedělního odpoledne výborný film. Vřele doporučuji, protože dle mého názoru si zde každý najde nějaké místo pro zasmání. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Poctivý guilty pleasure. Nějaký vtípky jsou hodně dětinský, ale nějaký maj zase dobrý nápady (např. "interaktivní" vypravěč). Hlavně ale z každý scény sálá pohodová atmosféra, takže jsem se nakonec smál i infaltilnostem v podobě prdící gorily, nárazům na liáně do stromu nebo gorilí kapele. Když se netočí jenom proto, že se musí a pro prachy, je to vždycky znát. Ačkoliv je to ve výsledku hrozná blbina, fakt jsem se pobavil. Prostě taková taškařice pro celou rodinu. Čtvrtá slabá hvězda za casting a práci se zvířatama. ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která má zdánlivě jednoduchý, ale o to ušlechtilejší cíl: pobavit diváka. A to se jí daří beze zbytku. Roztomile naivní George, emancipovaná dívka z velkého města, překvapená jeho udatností, kouzelně úchylný Lyle, situační komika a nakonec i ty báječně nedokonalé trikové scény - vše přispívá k perfektně vyvážené crazy komedii. To že je George navíc velký fešák, který potěší oko divaček (nebo čtyřprocentních diváků:)) určitě není zanedbatelný fakt. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • V jedné scéně se Max (Greg Cruttwell) dohaduje s africkými průvodci a nabízí jim odměnu v zamolech. Tato měna existuje pouze ve filmu. (Nick321)
  • Opičku Crystal (malpa kapucínska) si jej tréner adoptoval, keď mala len 2,5 roka. V tom čase vraj bola veľmi agresívna, no jemu sa ju podarilo skrotiť. Meno dostala po speváčke Crystal Gale. Obaja spolupracovali dlhých osem rokov v jednej šou, kým sa opičke nepodaril prelom a dostala rolu vo filme George, kráľ džungle. Odvtedy jej hviezda len stúpala. Je držiteľkou zvieracieho Oscara. Videli sme ju už v 25 filmoch, vrátane Vo štvorici po opici (2009), Vo štvorici po opici 2 (2011) či Noc v múzeu (2006) a jej tréner Tom Gunderson hovorí, že je to Angelina Jolie medzi opicami. (krasomama)
  • Orangutan, ktorého môžeme vidieť hneď v úvode filmu, nežije v Afrike, ale v Ázii. Levy, hoc žijú aj v Afrike, nežijú v pralesoch, ale na savanách a púšťach. Slon, ktorý bol použitý pri natáčaní, nebol africký, ale ázijský. (ČSFD)

Reklama

Reklama