Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

Matdodo 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie,tady si sedlo úplně všechno.Vtipnej Tarzan Brendan,naivní sympatická kráska (nádherná Leslie Mann) slizkej záporák,sečtělá opice a korunu tomu nasadí hláškující vypravěč.Je to dětsky naivní ale je to hlavně fakt zábavné což je u parodií základ,pobaví se celá rodina....Mám i Krále džungle 2 ,dodnes jsem ovšem nenašel odvahu si ho pustit, nechci si kazit dojem. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, jasně určená mladšímu publiku, ale i člověk školy dávno odrostlý se může solidně pobavit, především díky Brendanu Fraserovi a jeho mimice, jde vidět, že si natáčení opravdu vychutnal. Stejně tak všudypřítomné fórky jsou povedené a málokdy zacházejí do trapností. Studiu Disney se povedlo natočit dobrou hranou komedii, která rozhodně neurazí. ()

Reklama

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Proboha, tak tenhle typ humoru já prostě nepochopím. Párkrát jsem se zasmála, to jo (i když tak maximálně 4x), ale povětšinu filmu jsem si řikala něco ve stylu, jestli si ze mě nedělají pr.... 20 minut před koncem jsem usínala, tak jsem to jednoduše vypnula (v dětství jsem to jako malá viděla celý). ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Film, který mě zaručeně vždy pobaví. Výborná parodie Tarzana, kde je všechno možné, jako například hádky hereckého osazenstva s vypravěčem. Výborný Brendan Fraser s jeho společníky mluvící gorilou a slonem, který se chová jako pes. Film rychle uběhne, příběh se zčásti odehrává v džungli a zčásti ve městě. Pro každého, kdo chce vidět dobrou oddychovku. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pozerateľná komédia so skvelým Fraserom. Humor je celkom na úrovni a úplne sa vyvaruje akéhokoľvek fekálnejšieho humoru, hoci na druhej strane sa sem tam vyskytne infantilnejší druh humoru. Tento film mi však rozhodne viac krát vyčaroval úsmev na tvári a tak nevidím dôvod hodnotiť aspoň priemerne. 60%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Exkrementy v džungli byly vyrobeny z bramborové kaše. (veronikajel)
  • V tržbě obsadil snímek za rok 1997 druhé místo. Nejvíce tehdy vydělal film Muži v černém (1997). (Terva)
  • Snímek byl nominován na cenu Saturn v kategorii Nejlepší fantasy. A Brendan Fraser byl nominován na cenu Blockbuster Entertainment v kategorii Oblíbený herec – rodinný film. (Terva)

Reklama

Reklama