Reklama

Reklama

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník

  • USA High School Musical 3: Senior Year (více)
Trailer 1

„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.

Třetí film navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (238)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Každý jednou musíme zažít fenomén "High School Musical". Já jsem si chytře počkal až na výhodnější ceny DVD půjčoven a moc jsem neprohloupil. Hlavní hrdinové se nacházejí v cca stejné věkové skupině jako já, tudíž mohu říci o filmu tři zásadní věci (či spíše spekulace). 1. V USA jsou naprostí břídilové, jenž věři na "před svatbou ne". 2. Film je ve skutečnosti pro obecenstvo mladší 15ti let. 3. Disney je banda zakomplexovaných pablbů, jenž si myslí, že takovýmto snímkem donutí mláděž přestat chlastat, kouřit, hulit a šukat. Nemít francouzáka ani v Maturitním ročníku? Ale no tak, není až moc naivní? A jedeme dál! Jediný "song", jenž jsem si byl schopen zapamatovat, byl právě onen úvodní "16 minutes", jinak pár minut po konci jsem ani netušil, co že se to tam zpívalo. A pokračujem! Choreografie je sice na vyžší úrovní než v Mamma Mia, to ale nic nemění na faktu, že to všechno působí tak nízkorozpočtově. Vrcholnou bolestí filmu jsou ale dialogy a příběh samotný. Nikdo a nikdy by v normálním životě, ani v tom pohádkovém, takhle nejednal. Co tedy zachraňuje film od odpadu ? Věřte nebo ne, ale je to Zac Efron! On jediný působí přesvědčivě, zpívá dobře a nepůsobí jako napomádovaný frajírek, jehož plakáty z Brávíčka si malé holčiny lepí po pokoji. Pouze on ukázal nějaké herectví a pouze jeho postavu jsem si byl schopen relativně zapamatovat. Toť vše, uvidíme se u nové trilogie, jenž snad dostane na starost Zdeněk Troška. Při tomhle tempu se již nedá nic zkazit. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Po třetím dílu se mi asi zmenšil mozek na polovinu objemu a stagnoval takže díky HSM jsem přišla o veškeré inteligenční kvocienty, které jsem měla. Kdyby mě někdo chtěl mučit zapne mi dokola všechny tři díly ještě s Hannah Montana dohromady a pořád dokola a já se zaručeně zblázním. Nevím jak si tvůrci představují muzikál. Třetí a tudíž poslední ročník znamená že i ta největší pipinka kterou nikdo nemá rád Sharpay(či jak se to plemeno psa píše) přijde na to že je trapná jak už to v Disneyovkách bývá(v dnešní době)a všichni se najednou mají rádi.BLBOST.A zase si kladu otázku PROČ NĚKDO TAKHLE PRZNÍ JMÉNO DISNEY?! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

No takže nakoniec sa cukríkovská trilógia nejako dopracovala k svojmu koncu. A zakončila to so všetkou parádou. A kupodivu v tomto kino háve je to omnoho pozeratelnejšie ako predchádzajúce dva diely. Vysoký rozpočet tu doslova bije do očí a všetko sprevádzajú naozaj efektné choreografie, ktoré sú živé, kamera neustále sleduje tú fázu pohybu, ktorá robí tanečné kreácie pozerateľnejšie a nemá to toľko hluchých miest ako jednotka a dvojka. Samozrejme ani tu nie je nič dokonalé a chýb je tu habadej, lenže veľké plus je že herci už svoje úlohy tak dokonale poznajú a ovládajú že naozaj nadobúdate pocit že sú to obyčajné americké deti - síce na cracku - ale aj tak. Hudba ako obvykle skvelá. Ja mám rád kvalitné muzikály ale myslím že v muzikáloch je dôležitá práve tá hudba. To v prípade keby vás film neskonale mučil pri pozeraní tak stačí zatvoriť oči a započúvať sa do naozaj disneyovskej hudby, ktorá ma prinútila poklopávať kolenom do rytmu. Lenže čo sa týka postáv a událostí , ktoré ich čakajú je to stále mŕtvy bod. Od úvodného breath faceu zaca efrona až po posledný výskok je skrátka vidieť že aj keď sú neustále postavy postavené pred rôzne životné situácie a niektorým narástli tie prsia alebo svaly stále sú to deti a vidieť ich podľa hlupúčkého scénara vysporiadávať sa s týmito ťažkosťami je veľmi na smiech. ale scény na vresovisku áut a v jedálni a tiež finále a scéna vo večernej škole patria k vizuálne najúchvatnejším a tanečne najoriginálnejším scénam filmu a to zvyšuje pôvodné dve na silné tri, pretože išiel som na to s tým že je to hlupučké a aj keď to bolo hlupučké ja som sa tentokrát pobavil. ale 4 by ste už nemuseli točiť vážený. naozaj nie. ()

viperblade odpad!

všechny recenze uživatele

Předně mého komentáře bych chtěl říct, že jsem nešel do kina s tím, že tomuto filmu dám odpad! (reakce na některé příspěvky v diskuzi). Ale teď k samotnému filmu. Usedám do sedačky a plátno začíná promítat. Je 20minutové zpoždění (z nichž 10 minut mají pro sebe normální TV reklamy, druhých 10 minut trailery na další filmy), poté začíná HSM. Už z počátku se snažím nesmát, když si vzpomenu na tohle výborné video. Musím dokonce zavřít na chvíli oči, abych nahlas nevybuchl smíchy na celé kino. Scénka překonána (úspěšně), bez výbuchu smíchu, jdeme dále. To, čeho jsem si především všímal, byla choreografie. Zvláště potom, co ji tady vychválil jeden uživatel. No, nevím, asi jsem viděl něco jiného než on, protože jsem si nějaké razantní změny nevšiml (beru v potaz předchozí dva díly). Buď tam tančí, nebo skáčou, nebo obojí. Neříkám, že nebyla povedená, ale srovnávat to s Chicagem? Já osobně bych to nedělal, ale to je jen můj názor. A jdeme dál. Další mínus je i to, že u předešlých dvou se mi sem tam nějaká ta písnička i líbila, ovšem tady si sotva vzpomenu na dvě, (a není to proto, že bych měl krátkou paměť). Příběh taky trochu pokulhává a je ještě naivnější, než v dvojce a to už je co říct. A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale bohužel, nechce se mi :-) Takže závěrečné zhodnocení vypadá zhruba nějak takto: Pokud chcete tento rok (2008) vidět nějaký dobrý muzikál, jděte na Mamma Miu! a věřte tomu, že pokud se vám nebude líbit, tak na HSM ani nechoďte. Přiznávám, možná jsem trochu přísný, přece jen mělo to i jistá pozitiva (např. Vanessu nebo Monique), ale ani tyto dvě krásné herečky to nevytáhnou na tu jednu hvězdičku. A to jsem se snažil na tom najít něco, abych ten odpad nemusel dávat. Vážně. Ale věřím, že si to svou cílovou skupinu diváků najde, distributoři budou spokojeni a čtyřka se natočí velice rychle. Na úplný závěr si dovolím parafrázovat kocoura z Červeného trpaslíka: Podle mě to postupně ztratilo šmrnc. To o těch kačátkách se mi fakt líbilo (reklamy), ale pak to bylo černobílý a já usnul (HSM). ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Juchůůůůůůů, jéééééééééé, yummyyyyyyy, mlask. Cukrkandlová podívaná aneb svět se dočista zbláznil a já taky (pozn. nutná lékařská hospitalizace). High School Musical 3 trumfl Speed Racera snad ve všech bodech. Veselé barvičky, kam se podíváš, zběsilé tempo, pohyblivé kulisy, naivní dialogy, které jsou dotáhnuty až do těch nejzběsilejších zatáček, metrosexuálové na každém rohu, sexy nožky Vanessy Hudgens a revoluční CGI efekty takhle skvěle vyrenderované basketbalové míče uvidíte totiž jen tady. Vynikající předvánoční výplach organismu, který by měl podstoupit snad úplně každý. Prozatím 6,5/10. Druhá projekce ukáže. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Zac Efron musel projít každodenním tříhodinovým tréninkem, protože jeho postava je kapitánem basketbalového týmu. (adams89)
  • Film stál 11 milionů dolarů. (blackrain)
  • Na rozdíl od "jedničky", kde ho částečně daboval Andrew Seeley, si téměř všechny písně v "trojce" zazpíval Zac Efron sám. (adams89)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama