Reklama

Reklama

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník

  • USA High School Musical 3: Senior Year (více)
Trailer 1

„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.

Třetí film navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (238)

Noviik 

všechny recenze uživatele

Musím se přidat k názoru, že jde o nejsladší pár ve filmových dějinách. Zac a Vanessa jsou dokonalí, nenajdete na nich chybu (až na to, že Zac je až nesympaticky hezký a Vanessa je podle mě až moc hubená), vše se jim daří (tedy nejen této dvojici) a jsou tím nejlepším, co je tato společnost (nebo chcete-li celá planeta) schopna vychovat. Do třetice všeho dobrého i zlého se tento muzikál dostává do kin. Zde si nevede špatně, ale na televizní obrazovce by jim to dle mého slušelo více. Ale musím dát celkem dobré hodnocení, protože skvěle zpracované a zahrané choreografie zejména u Boys are back či Scream, které se mi bohužel líbí i hudebně (ano, stydím se). A abych vás úplně dorazil a dokázal vám, že jsem naprostý barbar, tak oznamuji, že se chvíly po návratu kina chystám na televizi a Terminátora. Trestuhodné... ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Značně lepší od předchozích TV filmečků, je vidět, že je tam napěchováno daleko více peněz a všichni zúčastnění dospívají (nejvíce je proměna asi vidět na Olesye Rulin a.k.a. Kelsi, která dostala i nějaký prostor na zpívání. Vanessa Hudgens je opět okouzlující, ale tontokráte jí padne velice krátká sukénka. Zac je opět borec, ale jeho sólovka ve škole už nebyla tak velmi směšná jako ta předcházející na golfovém hřišti. Celkově se zvedla úroveň choreografie písní ("I Want it All" a "The Boys Are Back" byli naprosto senzační). A i dějově to bylo na vyšší úrovni. (Jednička pro mě byli 3* jen čistě guilty pleasure, ale toto je má imho velmi zaslouženě) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

No takže nakoniec sa cukríkovská trilógia nejako dopracovala k svojmu koncu. A zakončila to so všetkou parádou. A kupodivu v tomto kino háve je to omnoho pozeratelnejšie ako predchádzajúce dva diely. Vysoký rozpočet tu doslova bije do očí a všetko sprevádzajú naozaj efektné choreografie, ktoré sú živé, kamera neustále sleduje tú fázu pohybu, ktorá robí tanečné kreácie pozerateľnejšie a nemá to toľko hluchých miest ako jednotka a dvojka. Samozrejme ani tu nie je nič dokonalé a chýb je tu habadej, lenže veľké plus je že herci už svoje úlohy tak dokonale poznajú a ovládajú že naozaj nadobúdate pocit že sú to obyčajné americké deti - síce na cracku - ale aj tak. Hudba ako obvykle skvelá. Ja mám rád kvalitné muzikály ale myslím že v muzikáloch je dôležitá práve tá hudba. To v prípade keby vás film neskonale mučil pri pozeraní tak stačí zatvoriť oči a započúvať sa do naozaj disneyovskej hudby, ktorá ma prinútila poklopávať kolenom do rytmu. Lenže čo sa týka postáv a událostí , ktoré ich čakajú je to stále mŕtvy bod. Od úvodného breath faceu zaca efrona až po posledný výskok je skrátka vidieť že aj keď sú neustále postavy postavené pred rôzne životné situácie a niektorým narástli tie prsia alebo svaly stále sú to deti a vidieť ich podľa hlupúčkého scénara vysporiadávať sa s týmito ťažkosťami je veľmi na smiech. ale scény na vresovisku áut a v jedálni a tiež finále a scéna vo večernej škole patria k vizuálne najúchvatnejším a tanečne najoriginálnejším scénam filmu a to zvyšuje pôvodné dve na silné tri, pretože išiel som na to s tým že je to hlupučké a aj keď to bolo hlupučké ja som sa tentokrát pobavil. ale 4 by ste už nemuseli točiť vážený. naozaj nie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +potřetí se setkáváme se stejnými herci, ze kterých se stali hvězdy, moderní hudba, slušná choreografie, pěkné písničky -po dějové stránce jsem čekal přeci jen trošku víc, není tady žádná vypalovačka, která by smetla všechny ostatní/// Kde začít? Už mi není náct a přesto jsem se na tento film tešil jako na žádný jiný, který bude v nejbližší době v kině. Zašel jsem si na to s přáteli, kterým náct je a užil si to s nimi jako by mi bylo o 10 míň. A film rozhodně stojí za to. Alespoň mladším se bude líbit. Když bych měl být přísný a srovnával to s letos viděným muzikálem Mamma Mia, tak jediné v čem je tento film lepší je jeho choreografie. Ta je zdařilá, má náboj a neomezuje se na pár postav. V ostatním (herci, výprava) a potom převážně v samotných písničkách nemůže Muzikál 3 písničkám od ABBY konkurovat. Přesto si i tato hudba svoje příznivce najde (třeba mě se poslouchá dobře) a možná za pár let pro součastnou mladou generaci zkultovní. Na závěr, řeknu, že to bylo trošičku uječenější a hodně hlasité. Navíc dvojka přinesla zhruba 3 songy, které si pamatuji dodneška. To ovšem nic nemění na tom, že MZS3 je parádní hudební a filmový zážitek./// Celkem 71%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Je filmánie, všechny filmy za 50. Tak jsme z recese šli na HSM 3 (víc bych za to opravdu nedala). A hle, to bylo. Ještě nikdy jsem nezažila, aby mi z nějákého filmu bylo tak fyzicky špatně jako tady z toho. Opravdu jsem měla pocit, že kdyby mě někdo říznul do ruky, bude se mi z žil místo krve řinout karamel. Tak moc to bylo přeslazený. Dostala jsem odvahu podívat se na to ještě jednou na DVD, a musela jsem uznat, že je to o mnoho lepší než v kině, pokud nejste fanoušci tohohle filmu, velké plátno budete rozdýchávat stejně těžko jako já. Písničky jsou opět dobré, ale ne v kombinaci se scénama, jako vždycky, slova jsou celkem pěkná. Troy s Gabriellou nás svými přesládlými duety opět unudí k smrti. Ale příběh mě ze všech těch tří filmů příjde nejrálnější, a nejdospělejší. Dávám 3* Asi se mi ze všech tří dílů líbil nejvíc. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Muzikál momentálně míří pokořit 300 milionovou hranici a navíc byl oficiálně potvrzený čtvrtý díl, stejné herecké obsazení ovšem není jisté. (Pumiiix)
  • Velký úspěch Muzikálu ze střední proměnil skutečnou East Hight v jeden z nejoblíbenějších turistických cílů v Salt Lake City. (adams89)
  • Technicky najnáročnejšie bolo nakrúcanie scény s valčíkom na streche. Štáb musel vyniesť na 4-poschodovú budovu toľko stavebného materiálu, osvetlenia, rastlín a prístrojov, že museli žeriav naložiť 40 krát. (Tolf)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama