Reklama

Reklama

Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník

  • USA High School Musical 3: Senior Year (více)
Trailer 2

„Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník“ nám ukazuje studentské „mazáky“ Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty rozejdou, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se rozhodnou, že nastudují propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit všechny své dosavadní zkušenosti, své touhy a zároveň obavy ze změn, jež budoucnost přináší. Se skvělou muzikou a úžasnými tanečními čísly, která maximálně využijí potenciál velkého formátu filmového plátna, bude tento film pro mladé publikum skvělou zábavou s elektrizující energií.

Třetí film navazují na mimořádně populární dílo příznivě přijaté nejen diváky, ale i kritiky. Film má na svém kontě mimo jiné dvě ceny Emmy, DGA Award (Directors Guild of America), cenu prestižního hudebního časopisu Billboard a byl nominován na Americké hudební ceny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Cival 

všechny recenze uživatele

Zvrácené. Vštěpuje to dětem do hlavy, že mají být jen sami sebou, ale přesto chodí všichni ve stejných hadrech, mají stejné účesy a zpívají stejně mizerné písničky. Milují se v tom hormony zmítaní teenageři, ale na víc než pusu nedojde. A je to přístupné capartům všeho věku (a zacílené na holky okolo deseti let), přesto nechybí scéna, kde se sexy Gabrielle válí ve své vykasané sukýnce doma po ložnici a Zac Efron ji strká do pusy jahodu (ehm). Ale co je daleko horší: Minimálně tři muzikálová čísla jsou tím nejlepším, co žánr od Hairspraye nabídl! Kam se co do choreografie a propracovanosti tanečních výstupů hrabe třeba Mamma Mia... minimálně dvě pasáže snesou srovnání s Chicagem, ba co víc, to by snad tak střemhlavé pocty klasickým muzkálům schopné ani nebylo. 50% a fakt spíš tři hvězdy, které jsou míň guilty, než bych si chtěl přiznat. Když člověk akceptuje celý ten pestrobarevně kastrovaný koncept, musí zvednout palec hore :-) ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $90,559,416Tržby Celosvetovo $252,909,177Tržby za predaj DVD v USA $55,994,295 //počet predaných kusov 3,119,827 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to pořád stejný výplach, který milým teenagerům maže med kolem huby pomocí naivních textů a vyumělkované hudby od inženýrů z MTV, ale peníze v rozpočtu pomohly smazat přechod mezi televizní obrazovkou a filmovým plátnem, herci dospěli, aniž by ztratili byť jen tu špetku charismatu, kterou disponovali, a taneční čísla jsou opět na úrovni. HSM se mermomocí snaží vyrůst se svými představiteli a i když ho Disneyho čidlo pro absolutní politickou korektnost účinně brzdí (hlavní hrdinové na nevinný polibek čekali 2 1/2 filmu), během pečlivě choreografovaných tancovaček, protkaných vizuálními nápady, bere za své plytký děj i prkennost zúčastněných. Není divu, když písničky zabírají víc prostoru než samotná zápletka (dohromady se to nafouklo na zběsilých 112 minut, což filmu ubližuje zdaleka nejvíc). Trochu by mě znervózňovalo, kdyby se moje dítě po zhlédnutí nechalo zapsat do dramatického kroužku, ale HSM je právě díky tomu, že se odehrává v jakési podivné alternativní realitě, kde je největším hříchem ukradené lízátko, relativně neškodný. A svým vlastním, dost zvrhlým způsobem zajímavý. Nedokážu to popsat. Možná mě hypnotizuje účes Zaca Efrona, krátká sukně Vanessy Hudgens nebo obojí, ale docela jsem se bavil. A ještě k tomu se nemůžu zbavit pocitu, že "Boys are Back" pocházejí tanečně i dramaturgicky z úplně jiného, podstatně lepšího filmu. Uff... asi na to budu muset jít znova. :) (5/10) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70 %- viděno v originále:-) Welcome to DisneyLand. Už je to tady. Televizní apokalypsa dohupkala do kinosálů. Lalalala. Nejcukernatější dvojice ve filmových dějinách, školní osazenstvo, vedle níž žáci z Beverly Hills působí jako sebranka z Bronxu, naivita v notové osnově. Lalalala. HSM je prý celuloidová zbraň dětí proti rodičům. Ve skutečnosti je to naopak: ve vesmíru HSM nikdo nekouří, nepije, o drogách, sexu a rokenrolu toho absolventi střední ví asi tolik jako Magdalena Dobromila Rettigová a navzdory moderní choreografii a popkulturním odkazům je to muzikál z hloubi duše konzervativní, nezávadně upjatý, ne-hříšný a surreálný. Trojka se navzdory matematice ocitá mezi jedničkou a dvojkou. Imbecilita scénáře kopíruje dvojku, svěže pojatá choreografie jedničku a hudebně ustrnula na půli cesty- mezi spoustou glycerinové hlušiny se objevují tři perly: rozpustile vzpomínková Boys are back, ambiciózní duet Sharpay a Ryana I want it all s parodií na Chicago a trailerová rozehřívací pecka Now or Never. Just pure fun. Každá generace asi musí mít něco, z čeho o deset let starší lidi zvrací. High School Musical je přesně ono mezigenerační dávidlo- takže pokud jste starší 18-ti let a bude se vám Hudební Sado Maso na třetí líbit, znamená to a) máte zvrácený smysl pro humor b) líbí se vám metrosexuálové typu maturujícího a mutujícího dřeva Zaca Efrona c) s oblibou si pěstujete kolektivní guilty pleasure d) vyžíváte se ve skrytých odkazech na Spidermana. Já jsem ve všech čtyřech kategoriích. P.S. Abych neměla poštu zasypanou dotazy-viděli jsem to samozřejmě v KINĚ. P.P.S. Napodruhé se poměr guilty vs pleasure nebezpečně vyrovnal. Scream je boží. No neke. :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Lawrence: 1. Now Or Never ,2. Right Here, Right Now ,3. I Want It All ,4. Can I Have This Dance ,5. A Night To Remember ,6. Just Wanna Be With You ,7. The Boys Are Back ,8. Walk Away ,9. Scream ,10. Senior Year Spring Musical ,11. We're All In This Together (Graduation Mix) ,12. High School Musical , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Potřetí do Sharpayiných intrik, Troyova kukuče a Gabriellina líbezného hlásku. Jenže tentokrát opravdu dobře. A nejhorší na tom je, že si to nenamlouvám, že nechci jít proti proudu, ale že jsem si tohle kino opravdu užil. I přestože je příběh vydlabaný až na kost, zvraty se dějí velmi podivně (ples/neples nebo rozchod/nerozchod) a všichni se usmívají, podporují a usmiřují. Co na tom, když se jede od začátku naplno a na konci mi dojde, že se mi po pár tvářích bude k vlastnímu provinilému překvapení snad i stýskat. Místní odpadová vlna je podle očekávání jenom ubohou pseudopózou. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

V předchozích dílech byly alespoň chytlavé písničky, ty teď nějak vymizely; nejprve to vypadalo, že by snad mě i mohla nějaká oslovit, ale nakonec se ukázalo, že to bylo jen zdání... nevim, prostě docela nuda... nic jsem od filmu nedostala... ani jsem neměla chuť vyskočit a jít si zavrtět zadkem, což je dost špatný u filmů, kde to muzikou jen hýří... ale je také možné, že to bylo tou řadou dětí, které mi to sledování znechucovaly svým neustálým vyrušováním a to všema způsobama co existují! Víc * to prostě nebude :-) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Do tretice všetko dobré. Oproti predošlým dielom snáď ešte znásobená zámerná gýčovitosť ma v začiatkoch takmer vyľakala, cesta k hrdinom mi však netrvala dlho a po chvíli som znova vpadol do bezstarostnej atmosféry East High. Spomienky na školské časy ešte zjavne nestihli vyblednúť a hoci High school musical 3: Senior Year neponúka viac ako len typicky americky skreslený pohľad pre násťročných, isté naivné čaro sa mu upierať nedá. Body navyše však berie až za nečakane výbornú choreografiu hudobných čísel popri ktorej oveľa ambicióznejšia Mamma Mia iba bledne závisťou, o predošlých dieloch stredoškolskej ságy ani nehovoriac. S tým čo ľudí na tejto značke z rôznych dôvodov uráža, problém skrátka nemám a keď vidím ako je bez ohľadu na skutočné kvality z princípu zatracovaná, veľmi rád jej v hodnotení prihodím. Ak divák aspoň čiastočne akceptuje samotný koncept, na povrch vyplávajú aj klady, ktoré predtým vidieť nemusel. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší díl téhle zvláštní středoškolské série. Kupodivu většina nejblbějších momentů přišla v prvních deseti minutách, pak si buď můj mozek zvykl, nebo se HSM dokázalo odprostit od scén typu "celá basketbalová hala je ticho, zatímco Troy a Gabrielle ozáření reflektory zpívají svůj duet". A co je ještě divnější, některé taneční scény jako "Boys Are Back" a "I Want It All" měly zajímavou a podařenou choreografii. Nemožné? Představte si, že ani tohle ještě není všechno. V jedné části filmu se totiž objevila i citace z Kmotra II. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Juchůůůůůůů, jéééééééééé, yummyyyyyyy, mlask. Cukrkandlová podívaná aneb svět se dočista zbláznil a já taky (pozn. nutná lékařská hospitalizace). High School Musical 3 trumfl Speed Racera snad ve všech bodech. Veselé barvičky, kam se podíváš, zběsilé tempo, pohyblivé kulisy, naivní dialogy, které jsou dotáhnuty až do těch nejzběsilejších zatáček, metrosexuálové na každém rohu, sexy nožky Vanessy Hudgens a revoluční CGI efekty takhle skvěle vyrenderované basketbalové míče uvidíte totiž jen tady. Vynikající předvánoční výplach organismu, který by měl podstoupit snad úplně každý. Prozatím 6,5/10. Druhá projekce ukáže. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Každý jednou musíme zažít fenomén "High School Musical". Já jsem si chytře počkal až na výhodnější ceny DVD půjčoven a moc jsem neprohloupil. Hlavní hrdinové se nacházejí v cca stejné věkové skupině jako já, tudíž mohu říci o filmu tři zásadní věci (či spíše spekulace). 1. V USA jsou naprostí břídilové, jenž věři na "před svatbou ne". 2. Film je ve skutečnosti pro obecenstvo mladší 15ti let. 3. Disney je banda zakomplexovaných pablbů, jenž si myslí, že takovýmto snímkem donutí mláděž přestat chlastat, kouřit, hulit a šukat. Nemít francouzáka ani v Maturitním ročníku? Ale no tak, není až moc naivní? A jedeme dál! Jediný "song", jenž jsem si byl schopen zapamatovat, byl právě onen úvodní "16 minutes", jinak pár minut po konci jsem ani netušil, co že se to tam zpívalo. A pokračujem! Choreografie je sice na vyžší úrovní než v Mamma Mia, to ale nic nemění na faktu, že to všechno působí tak nízkorozpočtově. Vrcholnou bolestí filmu jsou ale dialogy a příběh samotný. Nikdo a nikdy by v normálním životě, ani v tom pohádkovém, takhle nejednal. Co tedy zachraňuje film od odpadu ? Věřte nebo ne, ale je to Zac Efron! On jediný působí přesvědčivě, zpívá dobře a nepůsobí jako napomádovaný frajírek, jehož plakáty z Brávíčka si malé holčiny lepí po pokoji. Pouze on ukázal nějaké herectví a pouze jeho postavu jsem si byl schopen relativně zapamatovat. Toť vše, uvidíme se u nové trilogie, jenž snad dostane na starost Zdeněk Troška. Při tomhle tempu se již nedá nic zkazit. ()

viperblade odpad!

všechny recenze uživatele

Předně mého komentáře bych chtěl říct, že jsem nešel do kina s tím, že tomuto filmu dám odpad! (reakce na některé příspěvky v diskuzi). Ale teď k samotnému filmu. Usedám do sedačky a plátno začíná promítat. Je 20minutové zpoždění (z nichž 10 minut mají pro sebe normální TV reklamy, druhých 10 minut trailery na další filmy), poté začíná HSM. Už z počátku se snažím nesmát, když si vzpomenu na tohle výborné video. Musím dokonce zavřít na chvíli oči, abych nahlas nevybuchl smíchy na celé kino. Scénka překonána (úspěšně), bez výbuchu smíchu, jdeme dále. To, čeho jsem si především všímal, byla choreografie. Zvláště potom, co ji tady vychválil jeden uživatel. No, nevím, asi jsem viděl něco jiného než on, protože jsem si nějaké razantní změny nevšiml (beru v potaz předchozí dva díly). Buď tam tančí, nebo skáčou, nebo obojí. Neříkám, že nebyla povedená, ale srovnávat to s Chicagem? Já osobně bych to nedělal, ale to je jen můj názor. A jdeme dál. Další mínus je i to, že u předešlých dvou se mi sem tam nějaká ta písnička i líbila, ovšem tady si sotva vzpomenu na dvě, (a není to proto, že bych měl krátkou paměť). Příběh taky trochu pokulhává a je ještě naivnější, než v dvojce a to už je co říct. A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale bohužel, nechce se mi :-) Takže závěrečné zhodnocení vypadá zhruba nějak takto: Pokud chcete tento rok (2008) vidět nějaký dobrý muzikál, jděte na Mamma Miu! a věřte tomu, že pokud se vám nebude líbit, tak na HSM ani nechoďte. Přiznávám, možná jsem trochu přísný, přece jen mělo to i jistá pozitiva (např. Vanessu nebo Monique), ale ani tyto dvě krásné herečky to nevytáhnou na tu jednu hvězdičku. A to jsem se snažil na tom najít něco, abych ten odpad nemusel dávat. Vážně. Ale věřím, že si to svou cílovou skupinu diváků najde, distributoři budou spokojeni a čtyřka se natočí velice rychle. Na úplný závěr si dovolím parafrázovat kocoura z Červeného trpaslíka: Podle mě to postupně ztratilo šmrnc. To o těch kačátkách se mi fakt líbilo (reklamy), ale pak to bylo černobílý a já usnul (HSM). ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím filmy podle toho, jestli se o píše v Bravu a jestli v nich vystupuje ulízaný klučina, jenž se stal idolem každé druhé dívky do dvanácti let věku, takže pod tři hvězdičky nepůjdu. HSM 3 je veselý, hravý, energický a co se týče schopnosti navodit člověku takovou tu nablbe optimistickou náladu, těžko se mu hledá konkurence :-) Koho (jako mě) baví tanečně-pěvecká čísla made in Bollywood, ten si určitě užije i tohle barevné středoškolské křepčení a člověk nakonec zjistí, že jediný opravdu závažný škraloup, který HSM má, je jeho přehnaná délka ve spojení s totální dějovou prázdností. Ani ta absolutní odchlípnutost od reality mi vlastně nevadila - beru ten film jako každou jinou Disneyovku a ač by někdo mohl namítnout, že není zrovna OK, když by člověka ve filmu o dospívajících teenagerech vůbec nezarazilo, kdyby se na scéně zničehonic objevil Kačer Donald a vyzval k tanci Rampu McKváka, já tohle všechno beru, pokud se mi dostává takových tanečních nářezovek, jakou je večerní řádění na vrakovišti. Co je ovšem minimálně podivné - HSM 3 je film od Disneyho, kterému chybí moralizování a poučení do života! Jasně, většinou něco takového člověka otravuje, ale já bych fakt nečekal, že film, v němž se (sic jen minimálně) nakusuje nastávající dospělost a nutnost člověka učinit zásadní a nelehká rozhodnutí, končí takovými slizkými, nikam nevedoucími kompromisy. I tak za 60% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nad hodnocením tohoto závěrečného dílu muzikálové trilogie jsem velice vážně a dlouze přemýšlel. Nejsem teenager, tedy cílová skupina filmu. Díky hysterii, kterou tato trilogie způsobila mezi teenagery, mám už averzi na každou informaci o Muzikálu ze střední. Sladký ksichtík Zaca Efrona mi už pěkně dlouho leze na nervy. Tak proč sakra mám tendenci hodnotit tak, jak hodnotím? Sám to nedovedu vysvětlit. Ale film, spíše tedy muzikál, mě dokázal dokonale nadchnout, dokonale spoutat, dokonale zaujmout. Super songy, dobrá choreografie, perfektní kulisy, zkrátka ten přechod z televize na kinoplátna je na první pohled patrný a tato série se dočkala velice solidního zakončení. A nakonec možná mé nadšení pramení i z toho, že už je to definitivní závěr a hysterie kolem toho všeho už snad skončí. Každopádně jak říkám, neumím si to vysvětlit, mnoho věcí, mnoho mých názorů bylo jasně proti tomuto filmu, ale já se solidně bavil, užíval jsem si to, a závěrečnou skladbu jsem si pobrukoval ještě po skončení filmu. A pokud mám být férový, tak jsem se prostě musel oprostit od všech předsudků a od zdejších ostatních hodnocení, protože já vždy hodnotím tak, jak to cítím, jinak bych se musel považova za pokrytce jdoucího s davem. V tomto případě říkám, že film nemá chybu, že ho vnímám jako něco víc než jen obyčejný teenage muzikál. Velké plátno tomuto filmu sluší, rozhodně mu prospělo a já nemám absolutně co vytknout. A dokonalý film si zasluhuje maximální hodnocení, v tomhle případě opravdu neváhám udělit po důkladném promyšlení pět hvězd. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No co k tomuhle říct. Pořád stejně blbý, pořád stejně naivní a ještě horší písničky než v předchozích dílech. Na druhou stranu jsem si ale dvakrát řekl, že ty choreografie jsou promakaný a celý to vypadá dražší než to ve skutečnosti bylo. Nejpíš nejlepší díl série, ale pořád bída, i když trochu guilty. 40% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

oproti prvým dvom dielom aspoň pozerateľné, čo je u mňa pri tejto sérii obrovské plus hodné dvoch* navyše ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Když prominu zajeté příběhové klišé a celkovou disneyho naivní vizi o středoškolácích, vychází trojka jako vítěz ze všech HSM. Už jenom kvůli promakané choreografii (Sharpayno snění), která se v pár číslech klidně může měřit s muzikálovými giganty jako je Moulin Rouge nebo Chicago. Herci jakž-takž byli snesitelní, překvapila mě přesvědčivá Ashley Tisdale kterou jsem poprvé viděla nepřehrávat a skvělí Lucas Grabeel zahrál malou ale nejsympatičtější postavu ve filmu. Naopak Vanessa Hudgens a Monique Coleman stále neumějí hrát. Je celkem jasný, že 13-letý tenhle typ filmu zbožňují, já jim to nezazlívám, ale obdivuju lidi z Disnyho že je pořád baví točit z už dávno provařené vody. ()

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama