Reklama

Reklama

How to Irritate People

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Formou zábavného pořadu, kterým diváky provází moderátor (John Cleese), se dozvídáme jak co nejefektivněji naštvat lidi. Teorie je ilustrována krátkými ukázkami z praxe. Celý film překypuje humorem, který je dnes spojován s dílem Monty Pythonů, jejichž členy se John Cleese, Graham Chapman a Michael Palin stali o rok později. (Phaedra)

(více)

Recenze (41)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Znuděná posádka letadla, kteoru jsem viděla jako první, je jednoznačně nejlepší, zbytek trochu pokulhává, ale i tak je to vtipné, i když to ještě nemá ty Ptyhonovské grády a totálně černý humor. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Série skečů odkazujících k situacím z každodenního života, avšak dovedeným do extrémů (hned první scénka mi připomněla pár krušných chvilek strávených před televizí :). Hlavním strůjcem a moderátorem celého pořadu je John Cleese, v jednotlivých skečích se pak objevují také Graham Chapman a Michael Palin. Takže lze mluvit o společném díle tří ze šesti pozdějších členů Monty Pythonů. Některé ze skečů si jistě budete pamatovat v poupravené podobě z Létajícího cirkusu, některé jsou výsadou pouze tohoto pořadu. Kromě těch opravdu zábavných (dva piloti bavící se na účet pasažérů, pohovor pro přijetí do zaměstnání), je zde také pár slabších kusů (zbytečně dlouhých, nebo snažících se těžit vtip z toho, v čem není), ale pokud hledáte zaručený způsob jak někoho rozčílit, neznám lepší instruktážní video. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Monty Python před Monty Pythonem,něco ještě nemá ty správné grády a skřípe to,něco ale už je ten správný,hodně černý humor jak ho známe z Létajícího cikrusu ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Není to čistě montypythonovský nářez (hlavně protože v době natáčení ještě Monty Python neexistoval), ale Cleese s Chapmanem a Palinem stejně udržují tenhle velezvláštní pokus v silném nadprůměru. Nejlepší scéna: letadlo. Tohle není jen humor, to je čirá genialita. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem čekal nějaký šíleně mazaný NÁVOD, jakými nově objevenými způsoby lze lidi iritovat. Rád bych se přiučil. John Cleese ale spíš rekapituluje metody staré jako lidstvo samo. Od vyvolání generačního konfliktu v příliš těsném bytě po neortodoxní přijímací pohovor, později vylepšený v Létajícím cirkusu. Skečů, které známe s drobnými modifikacemi od kompletních Pythonů, je víc a většinou jsou tady ještě nedotažené. Přínosnější jsou ty zcela neznámé, jako když Michael Palin tiše trpí v kině a tři uvřískané stařeny v řadě za ním hlasitě komentují děj na plátně. 70% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dáma z kvízu, úlisně úslužný číšník a nudící se piloti předznamenávají příchod něčeho velkého. Zlatá éra (prostá přepálených vtipů) měla teprve přijít... ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný start Monty Pythona - i když se měl vlastně oficiálně narodit až o rok později, takže tady šlo o jakési prenatální kopání... Série skečů, ve kterých nás John Cleese učí, jak správně naštvat lidi, je velmi poučná a hodlám některé z předaných dovedností zítra uplatnit na pracovišti... Doufám, že budu stejně tak úspěšný, jako partička Cleese, Chapman, Palin... Pořad trochu trpí nevyrovnaností jednotlivých skečů: Některé mi přišly vážně slabé, ale u jiných jsem se vážně skvěle bavil (piloti, diskuze o svobodě slova). ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Ještě to tam není. Vážně ta druhá půlka členů malinko chybí. How to irritate people působí malinko nevyváženě. Být všechny scénky jako ta letadlová, tak neváhám ani trošku, ale takhle jsem pouze rozpačitý. Jako start slušné, ale po zkouknutí kompletních Monty Pythonů už je to jen takové pousmání při setkání se starou polopartou. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Musim se přiznat, že dlouhých 35 minut jsem je nepoznával. Pak ale přišly Velikonoce, geniální pilotí I spy with my little eye... a Monty Python se konečně začali škrábat na tu vlnu (skoro)dokonalosti, po který se v následujících letech s radosti svezli. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pánové Cleese, Chapman a Palin se museli při natáčení asi skvěle vyblbnout a vyřádit. Jejich spontánní herectví, neskutečný smysl pro humor a nadšení pro věc mi vždy dovedou zvednout náladu. Tenhle filmek by se dal taky nazvat pilotním dílem k Létajícímu cirkusu. Pro fanoušky Monty Python doporučená literatura, ostatním to asi nic neřekne. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Létajícími cirkusy a třemi Pythonovskými celovečeráky je tohle o poznání slabší - pořád jsou to ale Monty Pythoni... 7/10 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Maličko pomalejší rozjezd, ale počínaje scénkou Johna Cleese s jeho matkou, která mu vyčítá, že chce jít na půl hodiny do hospody začíná pořad nabírat neskutečný grády. Scénka s automechanikem dala později vzniknout legendárnímu pythonovskému skeči Dead Parrot. No nic, dostal jsem strašnou chuť někoho rozčílit :-) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyvážené, spíše trapné než vtipné.. Nejlepší jsou piloti a taky některé scénky s rodiči jsou poměrně trefné, ale zbytek je většinou už tak suchý až je vlastně úplně nepoživatelný. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Už na počiatku dlhej cesty Monthy Phytonovcov človeka jednoducho odzbrojí čierny britský humor a nedá nám vydýchnuť od začiatku dokonca, veď platí "škodoradosť, najväčšia radosť". Jednotlivé scénky sú vinikajúce a mňa najviac zaujali(ako sa zbaviť partnerky, neochotný obchodník, quiz master v lietadle, pracovný pohovor). Ale ani ostatné neklesnú pod hranicu vinikajúcej zábavy. John cleese exceluje a dostáva sa do mnohorakých podôb otravovania ľudí v priamom prenose. V nasledujúcich Fawlty towers sa mu potom už dostane žiadanej pozornosti a využije svoj potenciál naplno. 4,5* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Filmová produkce Pythonů mě nikdy neoslovila tolik jako seriál. Pořád se ale samozřejmě jedná o excelentní zábavu, jakou už dnes nikdo nedělá, a především skeč s piloty byl na naprosto extraligové úrovni, a je škoda, že se posléze neobjevil právě i v seriálu. 90% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - geniální, dvěma slovy - Monty Python. Výtažek ze života v 68 minutách, který by sice občas potřeboval trochu doladit, ale pokud se na to podívám jako na předkrm a ne jako na hlavní chod, výtek moc nemám. De facto jediný problém jsem měl s tím, že se směji situacím, které mě jinak dokáží v běžném životě rozzuřit. Ale myslím, že to byla jen otázka prvního shlédnutí a při dalších reprízách už se budu bavit jako třeba u normálního Flying Circus. Proto jsem třeba také neměl výhrady vůči tomu, že některé scénky jsem později viděl i v Cirkusu (nejpodobnější si je asi příjímací pohovor, tam byl jediný rozdíl v Cleesově oponentovi). Jinak na mě Cleesovo sarkastické herectví, Chapmanovo milé přehrávání a Palinova hlasová ekvibrilistika zabírá vždy a tento film není výjimkou. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nesmial som sa ani v jedinom prípade, ale páčila sa mi napr. scénka rodičov a detí či v indickej reštaurácii. Zbytok bol buď nudný alebo zase prehnaný. Hodnotenie: 65% ()

Reklama

Reklama