Reklama

Reklama

Život Briana

  • Česko Monty Python: Život Briana (více)
Trailer 1

Kultovní a kontroverzní komedie Život Briana vypráví příběh Briana (Graham Chapman), který se narodil ve stejný den a na stejném místě jako Ježíš. Po sérii absurdních a vtipných okolností je pak s mesiášem zaměňován. Film Terryho Jonese, který se konstantně vysmívá všem a všemu, nechává zazářit v několika rolích každého člena skupiny Monty Python. Přináší tak pohlcující anarchistickou satiru mířenou jak na náboženství, tak na hollywoodské zobrazování všeho biblického. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 009)

Falko 

všechny recenze uživatele

Pokial som sa pri SVATOM GRALI (1979) nudil, v Brianovi som nasiel daleko viac humornych dialogov, preto sa zhodujem s Golfistom. Napis ,,Rimane, jdete domu" a s tym spojene ucenie spravnej gramatiky ma poriadne rozosmial a bolo tam toho viac, akurat s tymi mimozemstanmi si to mohli odpustit, lebo to bolo skor iritujuce a nebolo to smiesne, akokeby mi Pythonovci chceli povedat, ze vsak sledujes sa na blbost, tak ti to este prikorenime :-) Druha polovica ma uz tak nerozosmiala, preto 3 hviezdicky... 28.04.2010 _______ Graham Chapman - (Biely muž 2 / Brian Cohen, Biggus Dickus) +++ John Cleese - (Biely muž 1 / Reg / Jewish / Centurion / Dirk / Arthur) +++ Terry Gilliam - (Revolucionár / Dozorca vo väzení / Frank) +++ Terry Jones - (Mandy Cohen / Colin / Simon svätý ) +++ Eric Idle - (Pán Cheeky / Stan / Harry / Warris / Dozorcov asistent / Otto) +++ Kenneth Colley - (Ježiš) +++ Hudba: Geoffrey Burgon +++ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Geniální dílko! Filmy od skupiny Monty Python prostě miluji. Začalo to Svatým grálem, pokračovalo Smyslem života, a jako poslední jsem viděl v kině Život Briana. Všechny filmy jsou geniální, a Život Briana není výjimkou. Tenhle film, to je útok na mé bránice od začátku do konce filmu. Geniální parodie na Ježíše a na Římany. Prostě perfektní bezchybná geniální komedie, kde je k vidění tolik vtípků, jako v málokterém jiném filmu. Navíc to bylo vtipnější o to více, že některé ženské postavy hráli muži, což je další z geniálních vtípků. Mám pocit, že nemám dostatek slov, abych tuhle komedii vychválil, a tak prostě konstatuji, že tenhle film je jízda. A tleskám za perfektní závěr, hromadný zpěv na křížích, to byl prostě odvaz. Bez debat je to maximální hodnocení, rovných 100%, protože takových komedií je k vidění málo. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Fenomenoinstantmachohitparádosuperdupermegaübersympahyperatď. Došli mi hyperboly, čas prejsť k argumentom. ////////// Len veľmi stručne: Za každou nadsadenou scénou, každou narážkou, každým gagom a každým presne miereným popichnutím triafajúcim priamo do čierneho skrýva sa rozsiahla skutočnosť, či už historická alebo dnešná, kronika ľudských mýlok, hlúposti a márnivosti naprieč dejinami. Motivickým základom je nie pranierovanie kresťanstva, tobôž jeho výsmech. Je to prostá odveká zákonitosť džungle civilizácie - vládni, alebo budeš ovládaný. Náboženský dogmatizmus, falošní proroci, slepá viera a jednoduchá psychológia nerozhodných davov a más. Vždy je za kým ísť, vždy je proti čomu sa (zbytočne a s nejasnými motiváciami) búriť - vtedy i dnes. Organizovaný chaos par excellence, o politickej scéne nehovoriac. ////////// Čo je ale zásadné, Life of Brian je explózia neretušovaného doterného humoru. Napriek zdanlivej epizodickosti scénok je to súvislá, nehanebnosťou obalená a vulgárnou nenechavosťou skrz-naskrz prelezená virtuózna záležitosť, ktorá náležite klepne po prstoch tých, čo si to zaslúžia. A teraz ma ospravedlňte a podržte mi na chvíľu ten kríž, musím si odskočiť. 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Belhám si to tu kolem, hledím si svýho a zničehonic je u mě a vyléčí mě. Jednu minutu máš lepru, slušnou živnost a v druhý máš po živobytí." Brianův život mne, i mého dvahého pfítele Pya Čuva, neuvěřitelně baví od jeho zrození ve chlévě až po neuvěřitelně pohodovou párty na křížích. Asi je to tím, že mi někdo odcizil bibli z nočního stolku ještě předtím, než jsem se narodil a tak nemohu objektivně posoudit historickou hodnotu díla, ale Brian, Ježíš, Caesar, mimozemšťani i židovští teroristé - tak to určitě muselo být. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že mi humor Monty Python nie je veľmi blízky, musím uznať, že Život Briana sa vydaril a mňa príjemne prekvapil, pre mňa podstatne lepšie ako časť o sv. Grále. Trefná, zábavná a hlavne nadčasová satira na všetko možné, náboženstvom začínajúc a rôznymi spoločenskými nešvármi a neduhmi končiac.... 75/100 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (43)

  • Amfiteátr pochází z tuniského města El-Jem. Na stejném místě se o 21 let později natáčel slavný film Gladiátor (2000). (Chegi)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Náboženství je opium lidstva

Náboženství je opium lidstva

29.05.2006

Každý z nás tento výrok Karla Marxe označovaný za bolševický fanatický atheismus alespoň jednou slyšel. Časy se mění, výroky zůstávají, opium miluje stále více lidí a South Park budou cenzurovat. Ano… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama