Reklama

Reklama

Princezny z Kreuzbergu

všechny plakáty

Režisérka Bettina Blümner společně s kameramanem Mathiasem Schöninghem doprovází celkem jeden rok tři berlínské mladé dívky. Klaře, Mině a Tanutsche je 15 let a žijí se svými matkami v Berlíně-Kreuzbergu. Znají se od dětství, chodí společně na párty a letní dny tráví na plovárně Prinzenbad. I přes to, jak jsou nerozlučné, si začínají hledat svou cestu do světa: Klara změní školu, Mina se chce sestěhovat se svým přítelem a Tanutscha od matky požaduje více svobody. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý dokument mladé německé režisérky o láskach, radostech a starostech mladých Berlíňanek. Je to trošku jiný Berlín, než jakému jsem se asi před měsícem obdivoval, ale o to více to pro mě bylo přínosné. Úsměvné, smutné, dojemné, celkově na mě Prinzessinenbad zapůsobil. A jelikož mám k dispozici velmi pěkný buklet od magazínu Spiegel, dočetl jsem si i něco navíc o režisérce a natáčení. ()

Dronte 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, takže jsem nebyl zklamán. Netušil jsem jestli jde o skutečný dokument, nebo "jakože dokument". Na obyčejný dokument to na mě působilo uměle, pro "jakože dokument" to bylo prostě samo o sobě velice slabé. Moralitky ze začátku, kde se mladí diváci dozvídají, že by se asi měli učit apod., očekávám od rodinných seriálů, ne od dokumentárního filmu. Výběr hlavních hrdinek nebyl zrovna šťastný (vychrtlá blondýnka a dvě brunetky plných tvarů o kterých máte dojem, že jsou dvojčata, takže za 92 minut filmu nemáte šanci je rozlišit). Film je i přes svou hodinu a půl hrozně dlouhý, zažijete nudu a nikoliv sofistikovanou. I hip-hopový soundtrack, který bych jako fanoušek tohoto stylu normálně ocenil, byl značně nedokonalý (opravdu se mi líbila jen ta stopa s trubkou //Klara + Turek//) a spíše rušil. Byl jsem rozhodnut dát odpad, ale když ke konci se ukázal ten debilní Turek pracující ve fastfoodu, kterej se furt chichotal, jeho zákazník se na něj díval pohledem, který jsi rozhodně zaslužil a následný střih na údržbu kuchařského náčiní mě rozesmál tak, že jednu hvězdičku Princeznám z Kreuzbergu přece jen dám. Holt není všechno Die Welle, co je z Německa. ()

Horak 

všechny recenze uživatele

Dokumentarni crta zkoumajici obraz soucasneho Berlina prostrednictvim osudu tri dospivajicich divek. Divky resi sve prvni lasky a i prvni zivotni problemy.O zivote pritom hovori s jasnym nazorem a na svuj vek s pomerne velkou sebejistotou.Diky za nase detstvi, tyhle holky ho meli o hodne kratsi.. ()

Reklama

Reklama