Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 1

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 781)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příběh je to kouzelný, plný barev a úžasné fantazie. Nejvíc se mi líbil levitující kocour s překrásným a širokým úsměvem, jenž dokázal sám sebe zneviditelnit. Nebo takový bílý králík alias mrskač nádobí či pokrmu po komkoliv. Taky možná díky Helence a Johnnymu tomu dám plný počet hvězd. Anne mi tam trochu vadila s těmi svými tlustými rtíky. Nevím proč, jsem jí asi přesycena coby hezké tvářičky romantických filmů. Celým filmem nás provází skvělá hudební složka jejíž závěrečnou podobu jsem měla tu čest si i osobně s orchestrem zazpívat na jednom letním koncertě filmové hudby. Naučit se to v angličtině a v té rychlosti bylo šílené! :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je to prosté jak neviditelná ruka trhu. Žáby na prameni strýčka Disneye ucítily zespodu nepatrný závan sucha, Helena chtěla novou kabelku, nos, výzvu, co já vím..., žáby na prameni strýčka Disneye podepsaly šek, Tim se poslušně podrobil a ejhle - je tu nová, úspěšná Alenka v říši hřibů (patrně lysohlávek), kde dealuje modrá housenka sjetá vodní dýmkou a Alča vylézá z nory jako charakterově vyzrálá žena. Investice se vyplatila, kuňky zase mohou cítit to nádherné vlhko, ale já bych byl radši, kdyby to všechno byl jen pouhý sen.. Pokud se bude točit remake Kingova TO, Helence Bonham ponechat nalíčení a role klauna Pennywise se už nemusí řešit.. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Vyhlášený král bizarních světů se konečně vydal do toho nejslavnějšího a i když obrovským fanouškovským očekáváním nemohl dostát, výletem s lehkými úpravami klasického příběhu určitě potěšil. Všechno se ale, možná trochu překvapivě, odvíjí od toho, jak moc na sebe strhává pozornost Johnny Depp. Jeho Kloboučník není žádným přihrávačem, ale rovnocennou hlavní postavou, která skoro zastiňuje i úžasně vzteklou Červenou královnu nebo samotnou sympatickou Alenku. 75% Spoileroidní P.S.: Až mě samotného zaskočilo, jak mě až do potvrzení druhého dílu mrzelo, že Burton nešel zcela proti pravidlům a nenechal Alenku zůstat s Kloboučníkem. To nevyslovené romantické pouto o to přímo křičelo. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Docela bych tady souhlasil s doporučením kolegy Janka - zkusit nemyslet na to, že jde o práci pana Burtona - což je možná trochu složitější, protože vizuálně tam na nás pomrkává na každém rohu - a sledovat to jako poměrně pěknou, mainstreamovou adaptaci Alenky. To, že to tvůrci pojali jako emancipační manuál pro mladé dívky, poslouchající Avril Loving, mě sice osobně moc vyhovovat nemusí, nicméně to na téhle úrovni docela dobře funguje, takže si nehodlám stěžovat - i pro ostatní je tam toho dost. Příjemná Mia Wasikowska (mladší klon Gwyneth Paltrow), psychadelický Johnny Depp, o jehož výkonu si můžete myslet prakticky cokoli a nejspíš budete mít pravdu, pomilování hodná Helena Bonham "I need a pig here!" Carter - http://www.youtube.com/watch?v=K8HaM6CjE0E, spousta kvalitního dabingu a nakonec i nějaká ta slušná akce. Po pravdě jsou to asi spíš silnější tři, ale kvůli Srdcové královně si neodpustím tu slaboučkou čtvrtou. 70% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o příběh z říše divů, tak moc neoplývá fantazií. Celý film je prostě poněkud bez života. Většina postav se mně líbila (kočka Šklíba nejlepší, Tydlidýn a Tydlidum také pobavili, Červená královna příjemně překvapila), ale jako celek to nedrželo pohromadě. Leckdo si mohl myslel, že ze spojení Tim Burton a Lewis Carroll vznikne bezmála jeho nejlepší dílo, ale Alenka se podle mě řadí naopak k těm nejhorším. Burtonova osobitost se vytratila a místo ní jsou tu... barvičky. Nejvíce mě toto zjištění zamrzelo, když jsem zhlédnul Fantastického pana Lišáka, což je naprosto ukázkově zfilmovaná dětská knížka. ___ Režie byla nevýrazná, posledních pár minut, když se Alenka vrátila z nory, působilo pak dokonce jako naprostá režijní bezmoc. Kamera se mi nelíbila. Herci byli převážně nadprůměrní, vlastně jediné pozitivum filmu. Johnny Depp, to je kapitola sama pro sebe. Jeho postava je synekdochou celého filmu - typicky burtonovská proprieta, trochu legrační, trochu šáhlá, ale je tak ošklivě zmalovaný, že bych byl radši, kdyby už Tim vystřízlivěl a začal točit pochmurně. Film je v podstatě tím, čím byl v roce 1939 Čaroděj ze země Oz, až na to, že ten byl zábavnější, působil upřímně. A ještě mě napadá srovnání s Hvězdným prachem, který ale proti Alence působí jako dílo hodné aspoň pěti Oscarů. ____ Jo a trailer na Trona byl tak blbej, že to ani nejde popsat:) ()

Galerie (309)

Zajímavosti (60)

  • Crispin Glover sice hraje ve filmu Stayna, Srdcového kluka, ale divák na plátně uvidí jen jeho hlavu. Tělo postavy, které měří kolem dvou metrů, bylo vytvořeno počítačem. Při natáčení nosil Glover zelený oblek a chodil na chůdách, aby vypadal vyšší. Maskéři mu líčili pouze obličej, a přes oko mu dávali srdcovou pásku. Ve finální verzi je celý Staynův kostým vyrobený počítačově, včetně pláště. Pravá je jen jeho tvář. (Andrew78)
  • Danny Elfman pracoval při tvorbě hudby s nedokončenými záběry (tedy s těmi se zeleným pozadím). (CrypzzXD)
  • Na začátku filmu je možné na měsíci spatřit úsměv kocoura Šklíby (Stephen Fry). (Elbarto08)

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama