Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 781)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $334,191,110Tržby Celosvetovo $1,025,467,110Tržby za predaj Blu-ray v USA $33,124,938 //počet predaných kusov 1,019,036Tržby za predaj DVD v USA $86,253,426 //počet predaných kusov 4,188,934Mia Wasikowska je jediná príjemná vec pre ktorú sa to oplatí pozerať, tá ma v sebe fakt nejaké to čaro, nič ostatné ani len neprekvapí ani neohúri, minimum zábavnosti aspoň tej vydarenej, Burton šokuje v tomto prípade dosť urvanou surovosťou(odťaté hlavy, prsty,...), Anne Hathaway s tým make-upom je až nechcene na pohľad nechutná, film ktorý dokazuje že staviť na 3D technológiu nie je všetko a ani výhra. Aj keď film komerčne smeruje k prekonaní $1miliardy(nezaslúžene), čo producentov poteší, ďalších hrabošov veľkých filmových štúdií nabudí aby všetko hádzali do 3D, čo bude mať na svedomí asi rýchli úpadok na kvalite, rýchlejší než by sa dalo čakať, normálne sa bojím čo po tomto povie Súboj Titánov. Burtonové prvé veľké priemerné fiasko! /videl v kine 3D verziu: 55%/ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Alenka nám trochu povyrostla a jen na ní nyní závisí osud podzemní říše. Abych se přiznal, tak jsem si nikdy neoblíbil ani samotný příběh Alenky v říši divů, ani žádnou z filmových verzí. Dokonce ani jako dítě mě tenhle příběh nebavil. Ale v tomto případě jsem prostě nedokázal odolat úžasnému spojení Tim Burton, Johnny Depp a Helena Bonham Carter, které už tak perfektně a bezchybně fungovalo v případě Sweeney Todda. A ani tentokrát jsem nebyl zklamán, Tim Burton mě okamžitě vtáhl do děje a já jen nevěřícně sledoval, co všechno se na televizní obrazovce před mými zraky odehrává. Ani na okamžik jsem se nenudil, ani na okamžik jsem nelitoval, že jsem se na film podíval, zkrátka naskytl se mi další z úžasných filmových zážitků. Johnny Depp, H. B. Carter, Mia Wasikowska i Anne Hathaway byli prostě úžasní a dokonalí a pod režijním vedením Tima Burtona zvládli své role naprosto perfektně. Nicméně i přes tento můj pocit dokonalého filmu tu stále zůstává jakási averze vůči zpracovávané knižní předloze, tenhle příběh jsem nikdy nemiloval a zřejmě ani milovat nebudu a ani tento film nedokázal změnit můj názor, a ač vím, že je to možná vůči filmu samotnému nespravedlivé, přesto musím svou nechuť vůči příběhu zapracovat do hodnocení, ale i tak mi vychází úžasné a nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

I Sám Tim Burton tehdy řekl, že se mu Alenka netočila dobře. Je hezká, až přenádherná, ale není z ní cítit Tim Burton. Tenhle film prostě nemá jeho srdce. A když film nemá srdce, je mi z toho smutno. A to i přesto, že jinak je tahle Alenka nádherně barevná plná jak úžasných momentů, tak 3D scén, které v ne3D prostředí vyzní bohužel úplně do prázdna. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Panoptikum té nejbizardnější fantazie s režií a scénářem na zakázku, které se od ostatních Disneyovek téměř v ničem neliší. Trikově působí Alenka jako nepovedený vtip (i když ono tak v době Avatar působí téměř vše), v kterém je z jedniček a nul i psí rodinka, což ve finále vypadá otřesně. Nebýt kocoura Šklíby a vynikající Mii Wasikowsky, tak usínám nudou. Burton by měl konečně nad sebou zamyslet. Už i ta Planeta Opic měla lepší atmosféru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Burton vůbec. Bohužel, ale je to tak. Alenka je až moc digitální, vleče se (spád dostane vlastně jen v těch momentech, kdy načančané obrázky podpoří po dlouhé době povedený motiv Dannyho Elfmana) a je dějově silně nezajímavá. Navíc jí - snad až na dvě výjimky (Kloboučníkovo rozloučení, digitální pes a jeho rodina) - chybí jakékoliv emoce. Plusy: Už zmíněná hudba (včetně písně Avril Lavigne), Helena Bonham Carter, skvělý kocour Šklíba a pár vtipných momentů. Jinak nic moc, až je mi to líto.__P.S. Návrat do pohádkové říše se mnohem, mnohem lépe vydařil Spielbergovu Hookovi. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (60)

  • Mia Wasikowska, která měří ve skutečnosti 160 cm, ve filmu často měnila velikost a filmaři se snažili řešit problém spíš prakticky než digitálně. Např. musela stála na bedně od jablek aby byla vyšší než ostatní. (Rosaviva)
  • Roli Alenky (Mia Wasikowska) byla nejprve nabídnuta Anne Hathaway, ale ta odmítla, protože nechtěla pokračovat v rolích hezkých dívek v pohádkových šatech. Navrhla, že by přijala roli Bílé královny a bylo ji vyhověno. (Hans.)

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama