Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 781)

Dever 

všechny recenze uživatele

Cca 1.000.000.000 dolárov dokázal vykúzliť Tim Burton z tejto dobrodružnej audio-vizuálnej fantasy čo ma dosť prekvapuje, pretože herecké výkony boli síce dosť dobré u Johnnyho Deppa obzvlášť, ale to je tak všetko. Dej filmu sa mi vôbec nepáčil a atmosféra ešte viac, prišlo mi to ako nudná fantastická rozprávka ....... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Docela bych tady souhlasil s doporučením kolegy Janka - zkusit nemyslet na to, že jde o práci pana Burtona - což je možná trochu složitější, protože vizuálně tam na nás pomrkává na každém rohu - a sledovat to jako poměrně pěknou, mainstreamovou adaptaci Alenky. To, že to tvůrci pojali jako emancipační manuál pro mladé dívky, poslouchající Avril Loving, mě sice osobně moc vyhovovat nemusí, nicméně to na téhle úrovni docela dobře funguje, takže si nehodlám stěžovat - i pro ostatní je tam toho dost. Příjemná Mia Wasikowska (mladší klon Gwyneth Paltrow), psychadelický Johnny Depp, o jehož výkonu si můžete myslet prakticky cokoli a nejspíš budete mít pravdu, pomilování hodná Helena Bonham "I need a pig here!" Carter - http://www.youtube.com/watch?v=K8HaM6CjE0E, spousta kvalitního dabingu a nakonec i nějaká ta slušná akce. Po pravdě jsou to asi spíš silnější tři, ale kvůli Srdcové královně si neodpustím tu slaboučkou čtvrtou. 70% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tentokrat jsem se na tuhle burtonovku nejak extra netesil, precejen to podle traileru vypadalo jak barevny infantilni Disney dobrodruzstvi s nic moc trikama, ale nakonec jsem byl mile prekvapenej. Jasne, obcas to je az moc barevny, nektery postavy jsou takovy saskove a Disney je misty taky znat, ale nastesti precejen prevlada Burton, takze to je prijemne i kdyz pohadkove temny, triky jsou prekvapive hodne slusny a jak je od Burtona zvykem, krasna audiovizualni stranka. Herecky obsazeni taky docela solidni, Wasikowska by mohla jit klidne delat Johanku z Arku, Depp je sice k nepoznani zmalovanej, ale stejne Kloboucnikovi propujcil svoje charisma. Jedinej problem jsem mel s obema kralovnama, cervena v podani Carter dela samy bububu, ale je spis k smichu a bila ma bejt jakoze hodna a podobne, ale vypada jak zhulenej hipik. No a film tech 100 minut prijemne odsejpa, takze si az ke konci uvedomite, ze krome ty spousty uchylnejch postav zasazenejch do zajimavy krajiny se vlastne nic moc ve filmu nedelo. Ale stejne to je na lepsi 4*. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Poprvý se stalo, že burtonovka neměla srdce. O dění na plátně jsem skoro neměla zájem, protože tu absurdnost předlohy se nepodařilo přiblížit divákovi tak, aby jí mohl prožít. Sice to možná nenudí, všude samá barva, samá groteskní postavička, ejhle Johnny Depp s "netradičně" ujetou vizáží, ale jak už to v těhle případech bývá, nedokáže to zaujmout na moc dlouho. Ani dobře vybraná protagonistka to nedokázala. Pevně doufám, že Burton se s Dark Shadows vrátí do formy. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na Burtona možná až moc barevné a místy kýčovité (což mi připomíná Karlíka),raději mám od něj temnější filmy,ale i tak se mi to svým způsobem líbilo,obzvlášť ve 3D je to zážitek.Z Alenky jednoznačně vyčnívá opět Johnny Depp,herecký chameleon,který zahraje vážně všechno.A šílený Kloboučník mu seděl jako ušitý.Určitě stojí za to vyzdvihnout i výkon Heleny,Anne (pro mě opravdové překvapení)a Miy,která sice hrála dobře,ale na to,že se v příběhu jedná o Alenku byla spíše odstrčená v pozadí,což je způsobeno nejspíš tím,že se postavila před kameru vedle takových es.A ty oscary za výpravu a kostýmy si stoprocentně film zaslouží. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (60)

  • Ve scéně, kdy Alenka (Mia Wasikowska) vstupuje do říše divů, je v pozadí vidět nápadný pokroucený strom bez listí, který odkazuje na Burtonův dřívější snímek Ospalá díra (1999). (Perth)
  • Rozpočet filmu: 200 000 000 dolarů. (Saku)

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama