Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (1 781)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o příběh z říše divů, tak moc neoplývá fantazií. Celý film je prostě poněkud bez života. Většina postav se mně líbila (kočka Šklíba nejlepší, Tydlidýn a Tydlidum také pobavili, Červená královna příjemně překvapila), ale jako celek to nedrželo pohromadě. Leckdo si mohl myslel, že ze spojení Tim Burton a Lewis Carroll vznikne bezmála jeho nejlepší dílo, ale Alenka se podle mě řadí naopak k těm nejhorším. Burtonova osobitost se vytratila a místo ní jsou tu... barvičky. Nejvíce mě toto zjištění zamrzelo, když jsem zhlédnul Fantastického pana Lišáka, což je naprosto ukázkově zfilmovaná dětská knížka. ___ Režie byla nevýrazná, posledních pár minut, když se Alenka vrátila z nory, působilo pak dokonce jako naprostá režijní bezmoc. Kamera se mi nelíbila. Herci byli převážně nadprůměrní, vlastně jediné pozitivum filmu. Johnny Depp, to je kapitola sama pro sebe. Jeho postava je synekdochou celého filmu - typicky burtonovská proprieta, trochu legrační, trochu šáhlá, ale je tak ošklivě zmalovaný, že bych byl radši, kdyby už Tim vystřízlivěl a začal točit pochmurně. Film je v podstatě tím, čím byl v roce 1939 Čaroděj ze země Oz, až na to, že ten byl zábavnější, působil upřímně. A ještě mě napadá srovnání s Hvězdným prachem, který ale proti Alence působí jako dílo hodné aspoň pěti Oscarů. ____ Jo a trailer na Trona byl tak blbej, že to ani nejde popsat:) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Alenka nám trochu povyrostla a jen na ní nyní závisí osud podzemní říše. Abych se přiznal, tak jsem si nikdy neoblíbil ani samotný příběh Alenky v říši divů, ani žádnou z filmových verzí. Dokonce ani jako dítě mě tenhle příběh nebavil. Ale v tomto případě jsem prostě nedokázal odolat úžasnému spojení Tim Burton, Johnny Depp a Helena Bonham Carter, které už tak perfektně a bezchybně fungovalo v případě Sweeney Todda. A ani tentokrát jsem nebyl zklamán, Tim Burton mě okamžitě vtáhl do děje a já jen nevěřícně sledoval, co všechno se na televizní obrazovce před mými zraky odehrává. Ani na okamžik jsem se nenudil, ani na okamžik jsem nelitoval, že jsem se na film podíval, zkrátka naskytl se mi další z úžasných filmových zážitků. Johnny Depp, H. B. Carter, Mia Wasikowska i Anne Hathaway byli prostě úžasní a dokonalí a pod režijním vedením Tima Burtona zvládli své role naprosto perfektně. Nicméně i přes tento můj pocit dokonalého filmu tu stále zůstává jakási averze vůči zpracovávané knižní předloze, tenhle příběh jsem nikdy nemiloval a zřejmě ani milovat nebudu a ani tento film nedokázal změnit můj názor, a ač vím, že je to možná vůči filmu samotnému nespravedlivé, přesto musím svou nechuť vůči příběhu zapracovat do hodnocení, ale i tak mi vychází úžasné a nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Vyhlášený král bizarních světů se konečně vydal do toho nejslavnějšího a i když obrovským fanouškovským očekáváním nemohl dostát, výletem s lehkými úpravami klasického příběhu určitě potěšil. Všechno se ale, možná trochu překvapivě, odvíjí od toho, jak moc na sebe strhává pozornost Johnny Depp. Jeho Kloboučník není žádným přihrávačem, ale rovnocennou hlavní postavou, která skoro zastiňuje i úžasně vzteklou Červenou královnu nebo samotnou sympatickou Alenku. 75% Spoileroidní P.S.: Až mě samotného zaskočilo, jak mě až do potvrzení druhého dílu mrzelo, že Burton nešel zcela proti pravidlům a nenechal Alenku zůstat s Kloboučníkem. To nevyslovené romantické pouto o to přímo křičelo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tentokrat jsem se na tuhle burtonovku nejak extra netesil, precejen to podle traileru vypadalo jak barevny infantilni Disney dobrodruzstvi s nic moc trikama, ale nakonec jsem byl mile prekvapenej. Jasne, obcas to je az moc barevny, nektery postavy jsou takovy saskove a Disney je misty taky znat, ale nastesti precejen prevlada Burton, takze to je prijemne i kdyz pohadkove temny, triky jsou prekvapive hodne slusny a jak je od Burtona zvykem, krasna audiovizualni stranka. Herecky obsazeni taky docela solidni, Wasikowska by mohla jit klidne delat Johanku z Arku, Depp je sice k nepoznani zmalovanej, ale stejne Kloboucnikovi propujcil svoje charisma. Jedinej problem jsem mel s obema kralovnama, cervena v podani Carter dela samy bububu, ale je spis k smichu a bila ma bejt jakoze hodna a podobne, ale vypada jak zhulenej hipik. No a film tech 100 minut prijemne odsejpa, takze si az ke konci uvedomite, ze krome ty spousty uchylnejch postav zasazenejch do zajimavy krajiny se vlastne nic moc ve filmu nedelo. Ale stejne to je na lepsi 4*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Uvnitř sterilní, málo osobitá a zmatená zakázka hollywoodských bossů, u které Tim Burton zřejmě jen asistoval. Jeho kroky z posledních let mě bohužel míjí.. Burton už nebalancuje na hranici mezi originální tvůrčí filmařinou plnou příjemně šokujících nápadů a lákavou komercí, on už jednoduše začal onomu blyštivému průmyslu sloužit. Alenka jest toho příkladem.. Z jeho dítek se vytratila jiskra, lehkost, kouzlo, vtip a dokonce i děj. Jasně, na Alenčině putování si každý něco najde, každému se zalíbí nějaká z těch podivných postaviček, ale ve finále tu máme utahanou vyprávěnku, u níž si vzpomenu za pár let tak maximálně na slušné herce a hlas Alana Rickmana. Není to málo, ale byl jsem zvyklý na mnohem víc.. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (60)

  • Johnny Depp (Kloboučník), který má rád obtížná natáčení, musel pracovat před zeleným pozadím, což, jak sám připoustil, bylo vyčerpávající. Na konci každého dne se cítil zmatený a občas mu prý zelené plátno přivodilo i noční můry. (salamandrr)
  • Na začátku filmu je možné na měsíci spatřit úsměv kocoura Šklíby (Stephen Fry). (Elbarto08)

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama