Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 1

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 781)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja ti ale nedlžím žiadnu láskavosť.“ Ak by som mal voliť polovičné riešenie, dám 70%. Ale nemám rád polovičné riešenia a ten príbeh je už príliš notoricky prefláknutý (zmena Alicinho veku to v podstate nikam výraznejšie neposunula...) plus záporné postavy ma napriek snahe Heleny Bonham Carterovej a Crispina Glovera príliš nebavili. Takže dám „len“ 60%. Ale musím povedať, že Burton ma príjemne prekvapil – snímke som sa niekoľko mesiacov vyhýbal, lebo som si myslel, že je to taký ten druh trikového filmu, kde okrem trikov na ničom inom nezáleží. Našťastie, mýlil som sa. Nie je to oscarové, ale finálna akčná scéna ma strhla, Austrálčanka Mia Wasikowska je rozkošná, Johnnym Deppom nič nepokazíte, kostýmy či výprava s dekoráciami sú viac či menej úchvatné – a ani tie tony špeciálnych trikov nie sú také ťaživé, ako by sa mohlo zdať. Dosť tomu navyše pomáhajú aj hlášky („Psy zožerú všetko.“), zábavné dialógy a rozkošné podporné figúrky (najviac sa mi asi páčil pes). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na začátku filmu jsem trošku vypadl ze své předem dané role tzv. věčného diváka a místo abych se plně soustředil na děj, jsem přemýšlel nad možnostma 3D. Až se jednou bude točit ve 3D třeba porno, nebo finále ligy mistrů mezi Barcelonou a Bohemians1905 či smaženej sejra s tatarkou, atd. Naštěstí jsem se právě včas vrátil k Alence, zrovna tam před ní klečel nějakej zrzavej neznaboh a naivně si snad myslel, že ho bude Alenka chtít za muže. Hned jak se vyslovil a kamera dala záběr na všechny ty lidi a jakože napětí co Alenka řekne, jsem se začal smát. To by dřív dělnická strana sponzorovala romský hudební festival než že by Alča řekla takovýmu koštěti své ano. Čili pokus o vyvolání napěti v téhlé otázce se naprosto minul učinkem. Po tomohle pofidérním prologu se konečně Alenka ocitne v říši divů a ať si říká kdo chce co chce, mě se to prostě líbilo, ze začátku míň, ale pak víc a víc až se mě to líbilo úplně nejvíc. Sice souhlasím s kolegyní uživatelkou Jeanne, ale s tím rozdílem, že když prostě zavřu oči, tak tenhle svět by má fantazie stvořit nedokázala a o tom to je, o schopnosti snít. Všechny ty bytosti - nebytosti byli zkrátka parádní. Ano, něco bylo uděláno na efekt pro 3D a podle mě zbytečně. Všeobecně totiž nemám rád, když po mě králík háže procelánem. Na druhou stranu stačí si vzpomenout na tančícího Johnyho a hned je jasný, že svět pohádek a fantazie se nebere vážně a stavět podobným filmům mustry, jak by měli vypadat, to neberu. Skvělý závěrečný titulky, takovej dodatečnej francouzák po paradním sexu. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Cca 1.000.000.000 dolárov dokázal vykúzliť Tim Burton z tejto dobrodružnej audio-vizuálnej fantasy čo ma dosť prekvapuje, pretože herecké výkony boli síce dosť dobré u Johnnyho Deppa obzvlášť, ale to je tak všetko. Dej filmu sa mi vôbec nepáčil a atmosféra ešte viac, prišlo mi to ako nudná fantastická rozprávka ....... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Proč je havran jako psací stůl?“ Tim Burton je stále tím rozpustilým klukem i když mu(nám též) čas neúprosně odkrajuje. Tak proč si nedopřát trochu toho rozmaru, když to štědří producenti i digitální technologie umožňují. Alenka v říši divů je zábavná, hravá, pestrobarevná, potřeštěná, prostě ta „nejúžasnoucnější.“ Mrňousové jí budou zbožňovat a velcí budou vzteky zarývat nehty do sedadel, aby tuto „kýčovitost“ přetrpěli. I když možná… :)) ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Panoptikum té nejbizardnější fantazie s režií a scénářem na zakázku, které se od ostatních Disneyovek téměř v ničem neliší. Trikově působí Alenka jako nepovedený vtip (i když ono tak v době Avatar působí téměř vše), v kterém je z jedniček a nul i psí rodinka, což ve finále vypadá otřesně. Nebýt kocoura Šklíby a vynikající Mii Wasikowsky, tak usínám nudou. Burton by měl konečně nad sebou zamyslet. Už i ta Planeta Opic měla lepší atmosféru. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (60)

  • Pro natáčení Srdcové královny, kterou hraje Helena Bonham Carter, byla použita speciální kamera s vysokým rozlišením o 4 000 řádcích zvaná Dulsa. Jen tak bylo možné v postprodukci královně nafouknout hlavu na dvojnásobek a neztratit kvalitu. (Very_kuul)
  • Původně měl být obličej Alana Rickmana digitálně zakomponován na animovaného houseňáka, kterého daboval. Z nápadu poté sešlo, avšak tvůrci se snažili na houseňákovu tvář dát Rickmanovy charakteristické rysy. (Elbarto08)

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama