Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (1 781)

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Proč je havran jako psací stůl?“ Tim Burton je stále tím rozpustilým klukem i když mu(nám též) čas neúprosně odkrajuje. Tak proč si nedopřát trochu toho rozmaru, když to štědří producenti i digitální technologie umožňují. Alenka v říši divů je zábavná, hravá, pestrobarevná, potřeštěná, prostě ta „nejúžasnoucnější.“ Mrňousové jí budou zbožňovat a velcí budou vzteky zarývat nehty do sedadel, aby tuto „kýčovitost“ přetrpěli. I když možná… :)) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Linda Woolverton | Hudba: Danny Elfman | Produkcia: Richard D. Zanuck, Joe Roth, Suzanne Todd, Jennifer Todd | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Roth Films, The Zanuck Company, Team Todd | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,024,299,904 $ | Čarovná jazda po krajine zázrakov na spôsob 21. storočia. 3D, CGI, atd... všetko je to vkusne umelé, zfiltrované až do šedosti, biele mesto nemálo podobné Minas Thiritu, a miznúca mačka najzábavnejšie vykreslená postava. Bol som až nadmieru prekvapený sám sebou, ako ma ten gýč môže baviť, ale práve tá vizuálna stránka filmu bola tou nadpriemernou súčasťou celku. Alenka ala Burton totiž nemá ani štipku emócie, nenavezuje vzťah s divákom žiadnym spôsobom. Cítite sa behom filmu tak sám, ako je Alenka na konci po vrátení sa do normálneho sveta. A to je škoda. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ani trochu mě to nebavilo, pronudil jsem se od začátku do konce. (3D) atrakce střídá (3D) atrakci s téměř žádnými náznaky kauzalních vztahů. Burtonova Alenka v říši divů je ukázkový příklad toho, jak by se podle mě neměla 3D technologie "efektně" využívat a "znásilňovat" (stylem něco letí do kamery, jééé tak uhneme, aby to do nás jakože nenarazilo) narozdíl od nejenom v tomhle ohledu geniálního Avatara. Prostě jen navoněné a přikrášlené nic. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film natočil Tim Burton na objednávku ľudí z Walt Disney Pictures. Dostal k dispozícii klasický, všeobecne známy námet a ku tomu veľkú hromadu dolárov. No a vyprodukoval príjemnú, mierne psychedelickú, narkoticky farebnú rozprávku. "Alenka v krajine zázrarov" dozaista nepatrí medzi najlepšiu trojku snímkov tohto úspešného, amerického tvorcu. Tým však vôbec nechcem tvrdiť, že sa jedná o špatný film. Spolupráca zohratého dua Burton - Depp stále funguje, tak ako má. Charizma Johnnyho Deppa je magnetická, neodolateľná. Je to umelec. Jednu z hlavných úloh zveril režisér, už tradične, svojej zákonitej žene. Helena Bohnam Carterová sa stáva pod vedením svojho manžela výbornou herečkou. Tento titul som zhliadol v pohodlnom CineMaxe so svojou priateľkou po boku, stredneveľkým sáčkom popcornu v ruke, fľašou coly a s 3D okuliarmi na očiach. Z kina som odchádzal spokojný. **** ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Titulky začali, elfmanovská grandiózna hudba predznamenáva dokonalý filmový zážitok, vizuálny aspekt je doslova podmanivý a ja som si znechutene kládla otázku: ,,Čo, dočerta, sú všetci takí nespokojní?!"......... Počiatočné očarenie z technickej stránky pomaly vyprchávalo a na rad prichádzala túžba po tom, aby z toho tuctu malých i veľkých, krásnych i škaredých postavičiek, malo aspoň pár vnútornú stavbu, aby nešlo len o efektnú prehliadku hviezd a trikov. Charakterový potenciál Alice zostáva zúfalo prázdny, biela kráľovná je len ďalšou z palety rôznorodých bytostí, klobučník je len klobučníkom (aj keď Depp je vynikajúci), mačky, psy, húsenice smiešnymi doplnkami slúžiace na rozplynutie diváka nad tou nádherou. Dejová kostra je na Burtonove pomery nemožne slabá a po Mŕtvej neveste, ktorú milujem z celého srdca, mu takýto prešľap nehodlám odpustiť. Dokonalou postavou s pevnou charakterizáciou je obsiahnutá jedine pekelne odporná Helena Bonham Carter, ktorá sa paradoxne stáva aj mojou najobľúbenejšou kreatúrou. Prečo robí Hollywoodu v dnešnej dobe taký problém napísať scenár tak, aby neslúžil vybrúseného vizuálu iba ako doplnok? Alice by som bez výčitiek prirovnala k letným jednohubkám práve preto, že mi kvôli chabej dejovej linke vyfučí z hlavy skôr než sa stihnem nazdať. Kam sa podela Burtonova morbídno-groteskná romantika plná farebných osobnostných kontrastov?! ()

Galerie (309)

Zajímavosti (60)

  • Pro natáčení Srdcové královny, kterou hraje Helena Bonham Carter, byla použita speciální kamera s vysokým rozlišením o 4 000 řádcích zvaná Dulsa. Jen tak bylo možné v postprodukci královně nafouknout hlavu na dvojnásobek a neztratit kvalitu. (Very_kuul)
  • Knihu "Alenka v řiši divů" napsal anglický matematik Lewis Caroll (vlastním jménem Charles Lutwidge Dodgson), údajně pro malou holčičku Alici Liddellovou. Poprvé vyšla v roce 1865. (zdeny99)

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama