Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 781)

Shit 

všechny recenze uživatele

Burton natočil už daleko lepší filmy a tímhle rozhodně nijak neoslnil, ze začátku mě sice hodně zaujala hudba, ale ta se posléze trochu vytratila a zbyl už jen příběh, kterej je bohužel docela nudnej a moc zásadního se toho tam neuděje a tentokrát to Burtonovi nezachraňuje ani Depp, snaží se, ale ta šaškovitost je v jeho podání už mírně okoukaná, ale i přesto je to nejlepší z filmu, protože ani Mia Wasikowska jako Alenka tu nijak nezáří. Docela mě ještě zaujala kamera a celkově vizuál, ale tomu to zase trošku kazí ten fakt, že animace postav není nic světobornýho a spíš se to sune k průměru. Čekal bych to celý od Burtona ještě hravější, temnější a kompaktnější, tohle bohužel trošku zklamalo. 3,5* ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Jako počítačová hra rozkošatělé a dechberoucí, jako celovečerní film tak nějak nijaké...a hlavně jako fantasmagorie Tima Burtona tak málo ,,burtonovské"... Alenka v říši divů vyvolávala taková očekávání, trailery, plakáty, oficiální fotografie, že jsem ji zhlédl v předtuše jednoho z nejlepších filmů Burtonovy kariéry, ovšem výsledný dojem z percepce této filmové adaptace legendární knihy Lewise Carrolla je docela rozpačitý. Vrcholem filmových adaptací této knihy zůstává i nadále ta Švankmajerova... Podobné filmy: Něco z Alenky, Alenka v říši divů ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Vrátila ses! Alenka! Alenka! Ta Alenka?..... První obrázek a tóny hudby D.Elfmana – ano jsem tady správně! Šílené postavy, zajímavá místa ve zvláštní říši, digitální obludy, potrhlý a nevypočitatelný J.Deep – jehož emocemi ovládaná postava je opět fantastická – prostě je tu vše co chcete a znáte. Příběh, který už tehdy L.Carroll psal pro Burtona (? :-)) a jen on si ho mohl (díky scénáři) upravit a natočit tak, aby tu byla ALENKA, KTERÁ BY SE OPRAVDU LÍBILA. Zpracováním má nejblíž asi ke Karlíkovi (mrkněte na plakáty), ale porovnávat obé nelze. Také by se mohlo dojít k závěru, že Burton vykrádá sám sebe. A to já nemám v úmyslu. Výborní herci (H.B.Carter září stejně jako Deep) vás solidním tempem provedou říší, ve které dokáže přežít jen šílenec. PROČ JE HAVRAN JAKO PSACÍ STŮL? Nevím, ale synovi (10) se to moc líbilo. STAČÍ JEN UVĚŘIT… P.S.: 3D? Ujde. Není to Avatar. Scén, ve kterých je 3D povinností zase není tolik. Celkové vyznění je ale jistě zajímavější. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * Víte že? Autor knihy Lewis Carrol byl znám jako uživatel marihuany? Což by vysvětlovalo fakt, že hodně lidí její obsah ,,nepobere“. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když v pohádce působí hlavní záporák nejsympatičtěji ze všech postav, nemůžu se ubránit pocitu, že se něco sakra nepovedlo. Alice in Wonderland je ve všech směrech tuctový film, pro někoho může být plusem alespoň přítomný, i když vykastrovaný Burtonův rukopis. Pro mne bohužel ne. Dětem se to ale nejspíš líbit bude, vyložená špatnost to není. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vyhlášený král bizarních světů se konečně vydal do toho nejslavnějšího a i když obrovským fanouškovským očekáváním nemohl dostát, výletem s lehkými úpravami klasického příběhu určitě potěšil. Všechno se ale, možná trochu překvapivě, odvíjí od toho, jak moc na sebe strhává pozornost Johnny Depp. Jeho Kloboučník není žádným přihrávačem, ale rovnocennou hlavní postavou, která skoro zastiňuje i úžasně vzteklou Červenou královnu nebo samotnou sympatickou Alenku. 75% Spoileroidní P.S.: Až mě samotného zaskočilo, jak mě až do potvrzení druhého dílu mrzelo, že Burton nešel zcela proti pravidlům a nenechal Alenku zůstat s Kloboučníkem. To nevyslovené romantické pouto o to přímo křičelo. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (60)

  • Mia Wasikowska, která měří ve skutečnosti 160 cm, ve filmu často měnila velikost a filmaři se snažili řešit problém spíš prakticky než digitálně. Např. musela stála na bedně od jablek aby byla vyšší než ostatní. (Rosaviva)

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama