Reklama

Reklama

Ai no yokan

  • Japonsko 愛の予感 (více)

Obsahy(1)

Junichi býva v modernom byte a pracuje v novinách. Manželka mu zomrela pred pár rokmi na rakovinu a teraz žije sám s dcérkou. Jedného dňa sa stane hrozná udalosť – dcéru dopichá nožom jej vlastná spolužiačka. Junichi stráca všetko. Po roku odchádza na Hokkaido, kde pracuje ako robotník v laboratóriu. S nikým nechce mať nič spoločné, žije uzavretý vo svojom vnútornom svete. V hosteli, kde Junichi býva, upratuje a pripravuje raňajky Noriko - matka dievčaťa, ktoré usmrtilo Junichiho dcéru. Vidia sa každý deň, ale neprehodia spolu jediné slovo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Něco neskutečného, ale ve své podstatě i možného..Stopáž u tohoto filmu byla ale jednoznačně přehnaná a divák se musel po několika minutách v kině ostatně i jako já značně nudit..Stačilo by bohatě 15-30 minut a samotný konec, kde se vše v podstatě vyřeší.. Pět minut začátku jsem bohužel prošvihl, takže jsem nevěděl, o co tam přesně jde. Absence mluveného slova (dobrých osmdesát minut se ve filmu opravdu nemluvilo), a to i v určitých pasážích a situacích filmu , kde vůbec nemusela být, viz třeba v jídelně, kde lidé byli vedle sebe v těsném kontaktu. Ale zřejmě to tak mezi lidmi v Japonsku chodí a, když se pro to tvůrci filmu už rozhodli, tak o tom žádná:-) Nekonečné filmové záběry na postaršího muže, který jezdí svým autem do továrny, kde pracuje, a na ženskou v jídelně byly značně stereotypní, ale faktem je, že takhle prostě lidi žijí..Absolutně žádná kultura, jen z práce do práce, najíst a spát, mezitím se napít, umýt, vyprat, přečíst knihu, deset minut jen tak koukat do blba, do toho desítky záběrů na smažená vajíčka, loupané brambory a na dědka, který jí a srká, mě značně deprimovaly a iritovaly stejně jako ta chůze oné ženy. Opravdu film, který musel zcela zákonitě zvedat odbornou kritiku ze židlí..Film, který by snad každý z nás mít tedy tu možnost i třeba amatérsky natočil..Stačilo by jen někam s kamerou do nějakého ústavu a točit..Opravdu to, co každý z nás dělá běžně ve svém životě přeci ještě nemusím točit. Druhý film z cinepur-choice07 ve Francouzském Institutu, který jsem z povinnosti v sobotu 08.12. zhlédl a který mě naprosto odrovnal, tedy v tom opačném smyslu slova:-) ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

CINEPUR CHOICE 2007- Zpočátku hodně zajímavý snímek - příběh dvou obětí - matky, jejíž dcera zavraždila a otce, jehož dcera byla zavražděna, který se postupem času propadá do podprůměrnosti. Téměř totální abscene mluveného slova láká, nicméně 102 minut pozorovat, jak někdo snídá, obědvá a večeří, mlaská a srká a jak se smaží vajíčka, leze na nervy... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Cinepur Choice 07 - Její dcera zabila jeho dceru. Jemu po předčasné ztrátě manželky nic jiného nezbylo. Pokud jsem o filmu Hamaca paraguaya říkal, že není pro každého, v tomto případě to platí dvojnásob. Režisér Masahiro Kobajaši otevřeně vydírá, vyslovený komplot na divákovu trpělivost. Stereotyp a rutina života dovedené do krajnosti. Neustále se opakující každodenní činnosti, které se liší v drobných detailech (odlišný způsob nasnímání, různá poloha věcí apod.). Divákova pozornost směřuje, jak uvádí uživatel jiziczek, právě k těmto nepatrným rozdílům, je to v podstatě jediná přílěžitost, jak se může divák zabavit, pokud nepočítám momenty, kdy se hlavní postavy (muž-otec oběti a žena-matka vražedkyně) střetnou "tvář v tvář". [==] Až na počáteční a závěrečný teatrální rozhovor mezi ženou-reportérkou-mužem se jedná o film zbavený jakýchkoliv dialogů. Vzájemná konfrontace obou postav proto může působit poněkud směšným dojmem (zvláště, když žena mužovi vrazí facku a muž spolu s divákem nevěřícně sleduje, za co to vlastně bylo :-). [==] Pokud film měl nějakou hlubší myšlenku, doufám, že mi ji někdo erudovaný alespoň v krátkosti vysvětlí. Já jsem si z filmu odnesl především tohle: Automobil se lépe ovládá s posilovačem řízení, pro rozmíchání vajíček se více hodí hůlky než vidlička a čistota půl zdraví. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Silne psychologická, masakrálne depresívna dráma na porazenie! Na začiatku vám hned naznačia o čo pôjde, aby ste pre istotu neutiekli, pretože pozerať sa na to, ako dedo žerie a chodí na šichty a na to, jak ženská škrábe zemiaky a umýva riad, tak to chce poriadne odvážneho a bojového ducha! ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

Až po odchodu z kina jsem si řikal, že to nebylo zas tak špatné, ale sledování samo bylo mírně iritující. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Citově navenek utlumený a dějově velmi pomalý film, takřka beze slov, jen na začátku a na konci výpověď asi u psychologa.(50%) ()

jiziczek 

všechny recenze uživatele

Ano, Cinepur Choice - filmy, které zvedly mezinárodní kritiku ze židle... Původně jsem si tu kritiku představoval tak, že na konci vstala a tleskala, ale v průběhu tohohle filmu se mě zmocni pocit, že spíš ti kritikové vstali už v půlce a prostě odešli... Neustále se opakující scény až moc zvýraznili stereotyp... je teda pravda, že se v drobných detailech lišili a v průběhu filmu jsme se bavili alespoň tím, že jsme se snažili tyto detaily odhalit... Jinak film zpracovával určitě zajímavý nápad, ale v provedení to nějak vázlo. Alespoň že to mělo drobnou pointu na závěr. Jo a taky jsem zjistil, že míchaná vajíčka lze dělat pomocí jídelních hůlek;) ()

chemo odpad!

všechny recenze uživatele

Spočiatku, keď tí strašní herci opakovali tie isté scény dokola a dokola, zdalo sa mi to vtipné. No keď to neprestávalo a mne došlo, že režisér to asi myslí vážne a je za tým nejaký umelecký zámer, z kina som odišiel, lebo na to sa fakt nedalo pozerať. ()

Reklama

Reklama