Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pěkně odvyprávěná kriminálka odehrávající se v době 2. světové války, která sice svou historickou pointu nedokáže zakrývat příliš dlouho (alespoň těm, kteří mají elementární znalosti dějepisu), ale zase potěší poměrně bohatou výpravou, zajímavými herci a příjemným východoasijským feelingem. Jen je škoda, že se malinko více do popředí nedostala emociální a romantická stránka filmu, protože si o to příběh říkal. Celkem překvapení a další herecké představení uhrančivé čínské krásky Li Gong (už Miami Vice si ukradla pro sebe). 7/10! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď si to porovnám so Soderberghovým Good German je Shanghai v mnohom zaujímavejší, pútavejší a viacej sa približujúci k žánru Noir, aj napriek tomu, že tu absentuje čiernobiela. Film má v sebe veľa nuansí a každá z nich je funkčná. Civilné herectvo dodáva väčší podmaz Badeltovej hudbe a málokto by sa odvážil tvrdiť, že to postráda dobovú atmosféru. Všetky vedlajšie postavy sú perfektné. Hlavne Chow Yun-Fat. Ako náhle sa tam objavil so zbraňou hneď sa mi vybavili všetky tie úžasné zabíjačky, akých bol súčasťou u Johna Woo. Film bohužiaľ stojí na veľmi prostoduchej zápletke. Amini ale dokáže načrtnúť veľa pekných myšlienok, bez toho aby zbytočne moralizoval, ale o nejaký hlbší presah sa nejedná. Myslím si, že to celé kazí vojnové napätie, ktoré mne osobne vždy prišlo v tomto žánri zbytočné aj napriek tomu, že ho definovalo. Ale ono je to asi tak, že niekdy to tam sedí ako riť na šerbeľ a inokedy nie. A tu som s tým mal trocha problém. Hlavne koniec bol značne odfláknutý. A práve tam som si uvedomil, že som sa pozeral na film bez pamätnej scény a bez niečoho čo by ma prinútilo uvažovať o ňom aj iných kontextoch ako, že som si chcel pozrieť ako dopadla ázijská elita v americkom filme od priemerného režiséra. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To bylo jako hodina fyziky na střední. Já tam sice seděl a prděl do svý židle v poslední lavici tušíc, že někde vepředu je něco jako kantor a tabule se vzorečkama, ale očima a myšlenkama jsem se toulal daleko předaleko za tabulí okenní. Tehdy to bylo mnou, nebohý fyzice jsem ani nedal šanci. Zato Smrt v Šanghaji jsem si pustil sám a zcela dobrovolně, aby mi zpříjemnila večer. A výsledek? Za oknem je tma a fouká vítr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lákalo jméno režiséra, hodně jsem sliboval od obsazení, ale skutek utek. Jediné, co stojí za výraznější pozornost je šanghajské prostředí a výstřih Li Gong. Jinak se jedná o slátaninu, která místy neměla hlavu ani patu. Korunu tomu všemu nasazoval John Cusack v jedné ze svých nejotravnějších rolích. Jednoznačně nejhorší Håfströmův film. 15% ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Příběh ze zajímavého prostředí a neobyčejné doby. Je však nějak režisérsky zprasený a působí na znalého diváka jako Vinetou z Číny. Je prost jakéhokoliv pokusu o filmové umění. Jenom mrtvoly, konspirace a neustále vstupující vypravěč, který výpráví, co chtěl dělat a jak se mu to nepovedlo a jaké měl pocity. Suma sumárum akčák z předválečné doby Asie pro 12-ti leté diváky. 2* za tu krásnou číňanku partyzánku, zadek má špičkovej. Cussak byl tradičně trapný a dobrodružně vypadající-kurva, není on vlastně číňan? ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama