Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

honajz 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavé kulisy, i když ty počítačové dodělávky z nich čpí na sto honů. Problém ale je s příběhem i postavami, které prostě nezaujmou, nejsou životné. Hlavnímu hrdinovi nevěřím ani ťuk a jak jemu, tak ostatním chybí jakékoliv charisma, které by jalovou historku povýšilo někam výš, jako je tomu u podobných filmů podle románů Grahama Greena. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film so skvelým hereckým obsadením. Týka sa to hlavne Johna Cusacka a Jeffreyho Dean Morgana, lebo bol inak film pochopiteľne nabitý ázijskou sebrankou. Réžia bola na slušnej úrovni, podobne ako atmosféra filmu. Naopak snímke uškodil pomerne komplikovaný scenár, v ktorom sa divák mohol ľahko stratiť. Na hudbu si vôbec nespomínam, ale zato bolo uspokojivé dobové prostredie, respektíve kulisy. Film doporučujem avšak s výhradami. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kulantní Casablankovitý, atmosférický noir thriller, kterému ani moc neublížil profesionální neherec Džon Hnusack v hlavní roli. Mimo první, definitivně píchatelnou asiatku Li Gong, máte sice v těch ťamanech trochu maglajz a verze s čínským dabingem v ústech indoevropanů vás sem tam přinutí nahlas se hihňat, avšak když si centrofixem uděláte na obrazovku pár poznámek kdo je kdo, neotřelá pointa a strhující děj vás jistě potěší. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Období okupace Číny Japonskem je narozdíl od nudné Evropy pro filmy jedno z nejpestřejších období Druhé světové války. Obzvlášť ještě v Šanghaji. Když si ale vybavím ostatní filmy stejného režiséra jako například Derailed nebo 1408, připadá mi, že Shanghai se tomu nehrabe ani po paty a narozdíl od nich tomu prostě něco chybí, je to víceméně stereotypní a vrátit do děje mě dokázalo možná tak spojení s historickými událostmi ( a ne, že by jich tu bylo hodně ). Li Gong byla naprosto skvělá, ale zas naopak John Cusack se sem aspoň podle mě vůbec nehodil a to mi v jiných filmech vůbec zatím nevadil. Film je to kvalitní, ale jak jsem výše zmínil, od ostatních filmů M. Håfströma tomu chybí něco, co dokáže diváka pohltit a neodtrhnout od toho oči. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Příběh ze zajímavého prostředí a neobyčejné doby. Je však nějak režisérsky zprasený a působí na znalého diváka jako Vinetou z Číny. Je prost jakéhokoliv pokusu o filmové umění. Jenom mrtvoly, konspirace a neustále vstupující vypravěč, který výpráví, co chtěl dělat a jak se mu to nepovedlo a jaké měl pocity. Suma sumárum akčák z předválečné doby Asie pro 12-ti leté diváky. 2* za tu krásnou číňanku partyzánku, zadek má špičkovej. Cussak byl tradičně trapný a dobrodružně vypadající-kurva, není on vlastně číňan? ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

  • Okrem Thajska sa filmovalo aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama