Reklama

Reklama

Pôvabná Dorothy Galeová, prezývaná jednoducho DG (Zooey Deschanel), je čašníčkou v malom meste, ktorá si zo dňa na deň viac a viac uvedomuje, že na život na kansaskej farme sa absolútne nehodí – a ktorú stále častejšie trápia nevysvetliteľné sny a vízie o krásnej žene s levanduľovými očami (Anna Galvin), ktorá ju varuje, že sa blíži akási búrka! Nanešťastie sa tieto vízie naplnia vo chvíli, keď čarodejnica Azkadellia (Kathleen Robertson), tyranská vládkyňa tajomnej krajiny známej pod menom O.Z., vyšle svojich vojakov cez akúsi „cestovnú búrku“ nájsť a zabiť DG. Dievčine sa cez túto búrku podarí ujsť doslova v poslednej chvíli, vďaka čomu sa ocitne uprostred O.Z., kde sa spriatelí s niekoľkými tamojšími naozaj zvláštnymi obyvateľmi - s prihlúplym Glitchom (Alan Cumming), ktorého zlá Azkadellia pripravila o polovicu mozgu; s chladným Wyattom Cainom (Neal McDonough), niekdajším mužom zákona, ktorého uväznili v železnom obleku za trest, že sa vzoprel Azkadellii; a s drsným médiom Rawom (Raoul Trujillo), ktorého ľud Azkadellia zotročila. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Fr 

všechny recenze uživatele

...jedna k temnotě bude tažena, a jedna světlu bude ukázána. Dvojité zatmění je předpovězeno, světlo setká se s temnotou v tichu mezi tím, ale jen JEDNA BUDE DRŽET SMARAGD A PŘEVEZME TRŮN..... DG má sny, vlastně spíš noční můry a představy, že nežije ,,svůj“ život a že doma není ,,doma“. Což o to, to máme kolikrát všichni, ale po ní jdou dlouhokabátníci! Zná totiž tajemství, kterým může zastavit zlou Azkadellii. A ta ho zní chce dostat... Taková výpravnější TV pohádka, kdy příběh je vyprávěn pozvolně a podrobně a nese tak sebou všechny neduhy televizního zpracování. Občas mě to nudilo, ale děti by tomu mohli dát šanci. Jak se říká: Konec dobrý, všechno dobré! Jak kdy a jak kde. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Hledám důvod, proč skočit do tornáda. 2.) Pán prstenů nebyl vůbec pohádkovej a Alenka (ano ,,TA“ Alenka) byla zase příliš stručná. 3.) Pochopím, že bez někoho, kdo umí číst myšlenky nemá smysl cestovat. 4.) Přesvědčím se, že chytrost nejsou žádný čáry. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * Víte, že? Série je adaptací pohádkového románu Čaroděj ze země Oz který napsal Lyman Frank Baum? ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nápaditá a milá fantasy variace na Čaroděje ze země Oz v takovém lehce steampunkovém prostředí bez páry a s výbornou hudbou. Postavy všechny sympatické (Neal McDonough, Alan Cumming a Kathleen Robertson ve skvělém kostýmu), snad jen Zooey se mi s věčně vykulenýma očima protiví, ale to je jen osobní antisympatie. Vytknout by se daly snad jen hodně špatné triky, ale to se v případě takovýchto lidských projektů odpouští. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Vděčná minisérie co vám málo vezme ( myslím tím času ), a hodně dá. Vydáte se tornádem do jiného světa OZ, kde zlá čarodějnice Azdélie (Kathleen Robertson) s pomocí svých dlouhokabátníků chce všechny ovládat. Vydáte se do světa, kde je možné vše a s pomocí Wyatt Caina alias Tin Mana, jakožto bývalého šerifa v Centrálním městě v podání Neala McDonougha, doprovázejíc DG, která je zde jako taková Alenka v Řísi divů, a která zjistí, že její rodiče nejsou její rodiče a tak hledá svojí pravou matku, která je neznámo kde vězněna. I společně s jejím bývalým rádcem Zipákem (Alan Cumming) se snaží překazit plány čarodějnice Azdélie, která je starší sestrou DG ( i když na to moc nevypadá ). Hudba Simon Boswell, který bude dělat i na Jakubiskovým Bathory. (( :: takže se máme na co těšit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tin Man je epická fantasy pohádka, kterých v dnešní době je zatraceně málo. do třech 90ti minut dokáže nasnímat tak veliký děj, že vzpomenout si na něco podobného mi dělá problém. Nevidí se to každý den, a filmů s touto tématikou je příšerně málo a to jsem k tomu všemu nepřičetl sympatické herce a herečky včetně Zooey Deschanel, která svojí neobvyklou postavu dokázala zahrát hodně příjemně a dětsky, že mi vlastně nepříjde, že celý ten příběh je určený spíše pro děti, i když díky ní, právě nejen pro děti, a to se mi na tom hodně líbí. V Kronice rodu Spiderwicků hraje hlavní roli Freddie Highmore, v té době 16ti letý, a tak na tom všem ten film padá, ale tady to vlastně vypadá dospěle, ale užijí si to i děti, protože to celé je tak neuvěřitelně příjemné a objemné, že se na to dá koukat klidně znova a znova. Ještě, že v Americe ten Sci-Fi Channel existuje, díky němu občas vzniknou takové skvosty jako je právě Tin Man nebo nedávno mnou viděná Andromeda Strain. Jsem zvědavý s čím nás ještě dokáží překvapit. Tohle se zaručeně povedlo na jedničku. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o netradiční zpracování Čaroděje ze země OZ a to s docela lákavým herecký obsazením. Bohužel tady klady končí - příšerně televizní zpracování celý třídílný film totálně potopilo. Herci se moc nesnaží a nebo se snaží zase až moc. Scénář je postavený na komentování postav: teď dělám tohle a teď dělám tamhleto - za to by scénárista zasloužil nafackovat. Taková průměrná televizní fantasy pohádka s důrazem na slovo televizní... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Melodie, kterou zpívají Two Princess, pochází z tradiční alžbětinské písně Rose Red. (TomikZlesa)
  • Hlavní postava nese jméno DG, což jsou iniciály Dorothy Galeové, původní hlavní postavy kniží předlohy. (Hal_Moore)

Související novinky

Návrat do Země-Nezemě

Návrat do Země-Nezemě

06.09.2010

Britský scenárista a režisér Nick Willing je uznávaným televizním veteránem. U nás jsme od něj viděli minisérie Alenka v říši divů či Iásón a Argonauti, mnohem vstřícněji ale byly přijaty jeho… (více)

Reklama

Reklama