Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt slušná žánrovka. Na hviezdičky to vyjde rovnako ako pri eskapádach Ashley Judd (ZBERATEĽ BOZKOV), ale Untraceable má výhodu modernej témy a film vie presne kedy skončiť, aby vyvolal mrazivý pocit. Takmer také to niečo viac ako mala VRAŽDA PODĽA PLÁNU so Sandrou Bullock, aj keď tá sa tiež u mňa neprešvihla cez tri. Ak si spomenieme na pokusy Angeliny Jolie (ZBERATEĽ KOSTÍ, ZLODEJ ŽIVOTOV), Diane Lane je v tomto subžánri bohovsky vysoko. Pár technických drobností by si asi našlo (napr. nájdenie jednej IP adresy mi nedávalo zmysel) a zápletka nie je zložitejšia než ktorýkoľvek diel MYŠLIENOK ZLOČINCA, film však nenudí a bez zádrhelov plynie do finále... ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Místy mrazivý thriller čerpající inspirace z několika posledních úspěšných filmů včetně Saw. Film stojí a padá na zápletce, která konzistentně příliš nedrží a děj jakoby přeskakuje některé vysvětlující pasáže a přijde už s hotovým řešením. Jindy sympatická a dobře hrající Diane Lane je nevýrazná, což ani tak nevadí, Smrt on-line stejně v hlavě dlouho nevydrží. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Skratkovitý a šablónovitý triler, ktorý sa snaží scenáristické prázdno a logické lapsusy zaplátať hi-tech finesami a skrytým moralistickým posolstvom o skazenosti ľudstva a zverstvách na internete. Nemôžem si pomôcť,ale Diane Lane mi príde vrcholne nesympatická a ako herečka detto. Hoblit je síce zručný remeselník, to dokázal aj tentokrát, ale vyškriabať tento film z levelu priemeru až podpriemeru sa mu nepodarilo..aspoň nie pre mňa:) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní agentka FBI Diane Lane, která pracuje v oddělení počítačové kriminality se svým kolegou, pátrá po zvrhlém internetovém vrahovi. Maniak totiž na nezrušitelné internetové stránce v přímém přenosu nechává zabíjet zdánlivě náhodně vybrané lidi. Své oběti vězní v hrůzně rafinovaných pastech, jejichž smrtící mechanismus se zrychluje v přímé závislosti na navyšujícím se počtu anonymních zvědavců, kteří internetové stránky navštíví. Každý z návštěvníků se pak stává spolupachatelem vraždy. Počítačový thriller se zamýšlí nad fenoménem násilí v kyberprostoru. Přiznám se, že to vypadalo slibně, ale výsledek je celkem průměrný, protože veškeré napětí se vytrácí už v okamžiku, kdy známe vrahovu totožnost, a pak nás čeká veskrze podprůměrné finále neohrožená agentka FBI versus vrahounek, ve kterém je vítěz znám již předem. Ani Diane Lane zrovna nevypadá k světu a je znát, že z ní už asi kráska nikdy nebude. Nejzajímavější pak z tohoto thrilleru je způsob, jakým oběti zemřou, jejich vraždy jsou nápadité a velmi působivé, ale to ostatní už taková sláva není. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film z deštivého Portlandu, ze kterého si za týden nebudu nejspíš pamatovat už zhola nic, ale který mi příjemně zpříjemnil příjemnou večeři, a to se počítá. V rámci thrillerového žánru lehký nadprůměr, i když scénář byl chvilkami trochu nenápaditý a potenciálu námětu (smrtelná tortura on-line) nevyužil na sto procent. Ale samotný závěr byl zábavný (fandění u monitoru na policejní stanici), hlavní hrdinka pěkná (máma "nového" Supermana), a záporák měl vhodně šílený výraz. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • V čase 52:15, když si Griffin (Colin Hanks) prohlíží fotografické záznamy z kamer, si můžeme všimnout na monitoru vlaku Českých drah. Zajímavý je text dole: „Trasa směr Prdelovice.“ Jedná se zřejmě o nějaký vtípek či skrytý odkaz od nějakého českého CG supervisora. (Leopard105)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)
  • Stránka www.killwithme.com existuje aj v skutočnosti. Vlastní ju filmové štúdio a slúži na propagáciu filmu. Stránka vyzerá ako počítač Jennifer Marsh vo filme. Do počítača sa nabúra vrah a návštevník stránky musí vyriešiť 4 testy od vraha, aby jeho stránku znefunkčnil. (ladko)

Reklama

Reklama