Cidade dos Homens
Paulo MorelliHudba:
Antonio PintoHrají:
Douglas Silva, Jonathan HaagensenPlakáty
Adrian
Volne pokracovanie Mesta bohov, ovsem tematicky s viazanostou hlavne na postavy s rovnomenneho serialu "City of Men" (doteraz 4. serie), ktore volne nadviazalo na Mesto bohov. Prvy film koherentne zviazal pribeh i styl (dravy audiovizual ako i hratky s chronologiou deja) do funkcneho (a pre nas exotickeho) celku. City of Men neponuka "uz videne", ale ubera sa vlastnym smerom. Bez vacsich obrazovych excesov v linearnom rozpravani v centre pozornosti stoji dvojica priatelov, ktorej pribeh sa pararelne odvija s liniou boja o moc v jednej z faviel Ria de Janeira. A hoci previazanost dejovych linii je kauzalne silnejsia ako u predchodcu, vo vysledku zial z nej srsi vacsia vykonstruovanost a prekvapivo i rozharanost,ked nedrzi pokope, ale rozpada sa na viacero segmentov. Chyba tu prave pocit "celistvosti", sila v jednotlivych sekvenciach ako i v celku, silna to zbran u predchodcu.(15.2.2008)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $325,131║Tržby Celosvetovo $2,532,076║(13.1.2009)
Radiq
V Riu to prej žije, ale jak je vidět, tak taky často umírá. V Městě bohů to byl ale lepší rozjezd než tady. Neřikám, že to nemělo dobrou atmosféru a styl, ale prostě mě to už tak nevtáhlo do děje. No a postupně začinám zjišťovat, že existujou asi jenom dva druhy brazilek - fakt pěkny a škaredy. Nic mezi tím, chch...(25.4.2010)
tigre
proti serialu slabe - imho na pomezi tri a ctyr hvezdicek, ale jelikoz serial (zvlaste pak prvni a druhou serii) povazuju za genialni, pak je to co melo ambici na filmove zakonceni jednoznacne zklamanim. neni to vyslovene spatne, ale evidentne s delsi metrazi meli tvurci problemy a misty to vyslovene ztraci dech.(27.2.2008)
cab
Veze se na uspechu Cidade de Deus a znovu nechava vyniknout pribeh dvojice odvekych kamaradu bojujici o preziti v zlocinem prorostle favele. 80%(25.2.2008)
chmíří
Pro mě je City of God mnohem lepší ať už samotným příběhem, který sice využívá stejné scénarictycké kličky jako v City of Men, ale je mnohem silnější i režií a kamerou, které je zde trochu víc čistá a méně odvázaná! No prostě City of God byl po všech stránkách vydařenější, ale to samozřejmě neznamená že City of Men je hrozný film pouze né tak moc dobrý...75%(18.8.2008)
_ksilt
Neznam serial, znam puvodni film na jehoz uspechu je tenhle postaven, sledujeme opet pribeh dvou kamaradu a jejich zivot obklopeny a prorostly gangy, tema jiste kdykoliv zajimave, ale nic by se nemelo tolik recyklovat.(17.3.2008)
Gore
Nečekal jsem sice, že to bude taková pecka jako 'Město bohů', ale dost mě to zklamalo a jestli to má být volné pokračování Města bohů, tak je tedy hodně hodně volný. Atmosférou se tomu nepřibližovalo vůbec a snad jediné co mělo společného, tak že se to odehrávalo na brazilském předměstí. Převážně nuda. That's All(3.6.2008)
camper
Volné pokračování Města Bohů, hrdinové jsou tentokrát dva chlapci - kamarádi. Celkově za Městem Bohů hodně zaostává, ne, že by mě to úplně nudilo, ale Město Bohů bylo mnohem svižnější i děj se mi líbil víc. 55%(14.2.2011)
Humprt Pum
Miluju filmy Paula Morelliho, přesto musím s těžkým srdcem dát 3 hvězdy, protože se neubráním srovnání s "Město bohů" a seriálem na něj navazujícím.(19.4.2008)
Blazis34
Příběh popisující velké kamarádství odvěkých přátelů v těžkém životě plného zločinu a bídy.(11.9.2008)
Wally
Docela slabý film, který se snaží už poněkolikáté vyprávět to, co bylo skvěle zpracované v předchozích snímcích - Město Bohů nebo Tropa de Elite. Těmto filmům tento snímek nesahá ani po kotníky a pořád dokola ukazované rozmíšky mezi jednotlivými gangy už začínají nudit.(17.8.2010)
Orhalmi
Pokus o pokračování dalšího brazileského filmu City of deux. Je to smutný a asi pravdivý příběh ze života veš slumech Rio de Janeira. Film má spád, herecké výkony slabší, opět se nsažili ukázat na závěr tu správnou cestu ze slumu.(13.9.2008)
hciet
Další příhody dvou kamarádů z favely v Riu: Laranjinha dosud nezná identitu svého otce; Acerola také ne, ale spíš než to ho trápí, jak zabezpečit rodinu a vychovat vlastního syna. A do toho se na "kopci" strhne válka. Mám pocit, že tomuhle tématu daleko víc slušela forma seriálu - film je o dost méně vtipný a postrádá onu svěžest a mnohotvárnost seriálu. Navíc bez znalosti tohoto je to celé takové nijaké, protože divák nemůže úplně pochopit, kdo je kdo a proč se tam ta která postava vůbec vyskytuje. Nicméně celkově vzato je Město lidí vcelku koukatelný a příjemný film, jen nijak zvlášť nenadchne.(16.2.2008)
Související
- Cidade dos Homens (TV seriál) (2003)
- Město bohů (2002)
- Brava Gente (TV seriál) (2000)
Podobné
- Sin Nombre (2009)
- Jerusalema (2008)
- Vida loca, La (2008)
- Hijos de la guerra (2007)
- Tsotsi (2005)
- Nenávist (1995)
- Respekt (1992)
- Chlapci ze sousedství (1991)