Reklama

Reklama

Turnaj zabijáků

  • Velká Británie The Tournament (více)
Trailer

VOD (1)

Jednou za sedm let se v náhodně vybraném městě koná „Turnaj zabijáků“: souboj na život a na smrt mezi třiceti špičkovými nájemnými vrahy z různých koutů světa. Poslední, kdo přežije, získá 10 miliónů dolarů. Titul jedničky ve svém oboru navíc otvírá cestu k prestižním zakázkám. Nepřetržitý přenos z jejich klání sleduje skrytou kamerou skupinka miliardářů, kteří si vsadili na vítěze. V drsném akčním thrilleru předvádí světová zabijácká elita to nejlepší ze všech možných disciplín. Turnaj zabijáků je nejen příběhem lásky, zrady a pomsty favoritů krvavého zápasu o přežití, ale také vykoupení. To když si konečně uvědomí, jakou má život cenu... (TV Nova)

(více)

Recenze (335)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Slušné fan-řemeslo s dementním scénářem a úděsným Carlylem. Mám toho spoustu proti (vydalo by to na hodně dlouhý seznam), ale těch cheesy momentů a celých scén (bar!) je tu tolik na jednom místě, že se pod tři nedostanu. Béčko jako prase se vším všudy a vybuchujícími těly navíc. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Téměř dva roky čekání na… totální průser! Retardovaný scénář se vzhledem k námětu dal čekat, ale tak bezkrevný výsledek z té dobře nahozené zápletky s takovým (!!!) obsazením je nehoráznost! Mannův rutinérský přístup, který na sebe nabaluje tu více, tu méně úspěšné kopie kdejakého akčního braku, na nějž padá prach v půjčovnách, pohřbívá byť jen náznaky všeho, co by mohlo vydat na kvalitní béčko. Navíc v tom koncentrátu debility příliš vyskakuje dekadentnost děje, kdy vlastně máme fandit obyčejným vrahům a jednomu padlému, ukňouranému knězi, který hledá spásu na dně flašky chlastu. Není v tom nadsázka, není v tom drsnost, nejsou tam hlášky. Až na bitku Adkins vs. Hu, perfektního Iana Somerhaldera a s přivřením oka přestřelku v baru, je to jeden velký ‚unfuckingbeliveable boring piece of shit‘. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby Celosvetovo $493,459▐ béčkový video film s veľmi rozvláčnou akčnou stránkou /40%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nebyt otravneho Carlyleho, scenara, kde logika sceny nasledujucej okato popiera scenu predchadzajucu a uz tradicneho povzdychu nad tym, ze Adkinsa vie naplno zatial vyuzit iba Isaac Florentine, tak to mohla byt nadupana jazda. Takto to ostava na jedno pozretie obstojne, nenudiace a obcas dokonca aj atmosfericke B-cko. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byl rozhodně Sebastien Foucan. Je tak vytrénovanej, že ho nejde ani přejet autem :) Ving Rhames bude cool pořád a Kelly Hu vypadá na svůj věk výborně. V tom filmu je spousta dobrejch nápadů a krve, takže se nejde moc nudit a naopak jde tolerovat pokusy o překvapivé zvraty a vůbec veškeré dění, které má tu drzost vydávat se za děj. Jo a mladej pičento ze Ztracenejch tady byl s brokovkou dobrej, ale selhal, když zabil psa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak takhle vypada spravna beckova akcni jizda. Zadny zbytecny okecavani, jednoduchej pribeh o turnaji nejlepsich vrahu, sazky na favority a uz se de na vec. Hromada nesympatickejch, ale drsnejch borcu je vypustena do ulic a zacinaj se rubat ve velkym stylu. Nektery akce jsou fakt ultimatni, cary tel litaj na vsechny strany, jindy to sice vypada drobet lacinejs, ale nic hroznyho a choreografie je docela vybrousena. Coz se neni co divit, kdyz tu jsou borci typu Adkinse. Trochu to kazi jen blabolici ozralej Carlyle, jehoz ucast tady moc nechapu, pro dej neni nijak dulezitej, fandit mu taky nebudete a ani se z ozraly nepremeni v super zabijaka, jak jsem puvodne doufal. Pokud to melo slouzit jako zabavnej prvek a nebo pro kontrast chudak vs. borci, tak to se moc nevyvedlo. Ale krome tohohle s filmem nemam zadnej problem a 90 minut jsem se perfektne bavil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní Béčková akční adrenalinová jízda!! Tohle mě fakt dostalo a překvapilo, rozhodně jsem něco takovýho nečekal!! Výborný postavy zabijáků, ty se fakt povedly a táhly celej film. Perfektní zápletka s Carlylem, špičkový Rhames a jeho nástupy na scénu. Geniální atmosféra, rychlost, dynamika filmu, hudba ... Od začítku do konce se pořád něco děje. Střih i kamera je ok, nemám větší vítky. A nakonec brutalita, to jsem fakt nechápal!! Jako osobně jsem příznivce typicky exploitačních brutalit, takže mne to nijak "nepobuřovalo", ale rozhodně jsem nečekal, že tam budou lítat ruce, nohy, sekat se prsty a vybuchovat těla, stříkat hekťáky krve a lítat vnitřnosti!! Masakr!!! Osobně jsem se výborně bavil a film mne velmi mile překvapil. Rozhodně lepší než nedávný debilní Zabij nebo budeš zabit (2007) a jeden z nejlepších filmů tohoto druhu (kamery sledují, jak se mezi sebou řeže banda vrahounů ...). Výborná záležitost, ale děti k ní fakt nepouštějte! ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Po přečtení Isherwoodova komentu jsem měl sto chutí sebrat se, odjet do Anglie, najít Scotta Manna a malíkovou hranou pravé ruky mu rozsekat krční obratle. Po shlédnutí nikam nejedu, né že by to tedy stálo za ty dva roky čekání, ale zase takovej průser to není. Můžu hned teď jmenovat asi pět fakt dobrých (zapamatovatelných) momentů, přičemž záběr Rhamese odcházejícího vstříc městu, nad kterým se povalují bouřkové mraky, je opravdu výživný. Musím přiznat, že ona proklamovaná bitka Adkins vs Hu mě příliš nezaujala, alespoň jeden kop z kategorie pološílených tu chyběl. Znovu mě naopak velmi příjemně překvapil opičák Sebastien Foucan a jeho dynamické a obratné pronásledování policejního auta. Celé se to plácá v ukázkově béčkovém bahně, ze kterého se Mannovi podařilo vylovit tu a tam nějaký ten povedený okamžik. A taky Iana Somerhaldera. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každých sedm let se v normálním městě stane něco nenormálního." Tentokrát je vyvoleným městem anglický Middlesbrough. Průmyslové kamery jsou přepojeny ke spokojenosti zazobaných sázkařů, tísňová volání přesměrována do jiného časoprostoru a TOP 30 nejlepších světových vrahounů si to může za poklidného rachotu pestrého sortimentu zbraní rozdat o post světové jedničky. Je to čisté béčko, ve kterém se bije, kope, střílí a přejíždějí se telefonní budky, takže na nějaké přemýšlení není čas. Ale kdyby byl, tak bych si možná vzpomněl, že mi byla dost sympatická bojovnice Lai Lai Zhen. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mi tohle mohlo uniknout, sice příběh neni teda nic geniálního, je vystavěnej velice jednuduše na vděčným tématu soutěže 30ti nejlepších zabijáků světa v nějakým městě a ten kdo jedinej přežije vyhrává, takže je to spíš naopak a je nutný se trochu obrnit vůči stupiditám, co se zejména ke konci objevujou nemile často, ale v tom já nemám nejmenší problém, když je to taková super akční nálož jako Tournament. V podstatě se jedná o jednu velkou nepřetržitou vizuálně parádní akci, používaj se zbraně všeho druhu, zabíjí se ve velkým stylu, používaj se rozmanitý styly zabíjení a Mann většinu akce natočil fakt mazácky a hlavně hodně brutálním způsobem, nejednou si lze prohlédnout cáry těl a jako třešnička tu je několik kvalitních martial arts soubojů v provedení zejména krásný Kelly Hu a v malý roli ještě Scotta Adkinse, kterej se tu ale moc neohřeje a je tady téměř k nepoznání. Jedinou výtku bych měl ke kameře, která byla občas zbytečně blízko v souboji a bylo to nepřehledný a možná ještě Carlyle byl krapet na hovno, aspoň jednou to tam mohl rozjet, ale jinak se jedná o skvělej akční béčkovej film. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučký scénář, otravné kladné postavy a často zběsile sestříhaná akce, která ale na sebe nikdy nenechá dlouho čekat a najde se v ní pár pěkných vychytávek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hu z Honolulu, otec Begbie marně hledající Boha i střízlivost a pomstychtivý strejda Marsellus, který ví, že tahle branže je až po strop plná naivních debilů, který si myslí, že s věkem budou zrát jak víno. Finalisté jsou dopředu jasní a čistící vozy Technických služeb města Middlesbrough se jen tak nezastaví.. Od akčního béčka očekávám jistý stupeň zábavnosti, pokud možno nápaditou akci a nějaké ty hlášky na odlehčení, ale tenhle okresní přebor asasínů neměl zhola nic. Scénář jako od šestiletého dítěte, akce utopená v tragickém kombu střihu a kamery, metráček Rhames hrající si na terminátora (honička mezi double-deckerem a tahačem s cisternou ho ostatně vykradla i včetně hudby) a Mannova neschopnost udělat s tímhle obsazením víc než jen retardovaný produkt televizního vzezření. Krví zacákané guilty pleasure? Ani omylem! Měl jsem se na to to, co zkoušel otec MacAvoy se sledovacím zařízením.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so skvelým obsadením. Má výborný príbeh o tridsiatich najlepších nájomných zabijakoch sveta, ktorí sa zúčastnia turnaja, kde posledný preživší vyhráva desať miliónov dolárov, pričom na celú akciu majú len jeden deň. Lenže turnaja sa nedobrovoľne zúčastní aj obyčajný farár a tak sa ho čínska vražedkyňa rozhodne chrániť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ako to už býva, tento už viackrát použitý príbeh prakticky neponúkne nič nové, ale hlavné je, že sa tu stále niečo deje, keďže kvôli typu príbehu tu stále niekto po niekom ide a tak sú medzi akciami len minimálne prestávky, ktoré sú tiež vyplnené celkom slušne. Veľkou výhodou je v rámci zabijakov skvelé herecké obsadenie, Kelly Hu konečne v hlavnej úlohe nejakého akčného filmu, výborný Ving Rhames, poteší Sebastien Foucan so svojim atletickým štýlom, zaujímavý Ian Somerhalder, len škoda minimálneho využitia Scotta Adkinsa a tiež postava farára síce nie je zlá, ale sem sa predsa len až tak moc nehodí. Akcie je tu plno a je celkom vydarená. Je slušne rozmanitá, hlavne kvôli typom zabijakov, z ktorých sa niektorí špecializujú na bojové umenia, parkour alebo strelné zbrane rôznych kalibrov a tak sa tu nájdu rôzne súboje jeden na jedného, väčšie alebo menšie prestrelky a aj vydarené scény s dopravnými prostriedkami. A veľkým plusom je aj dosť slušná drsnosť, je tu plno krvi a nechýbajú ani odstrelené častí tiel, obzvlášť hlavy a niekoľko úplných deštrukcií celých tiel kvôli miniatúrnym výbušninám. A nie sú to žiadne digitálne efekty, ale pravá ručná práca. Len škoda občas trochu horšieho strihu, ale nie je to nič vážne. Najviac sa mi páči celá časť v kostole so súbojom Kelly Hu a Scotta Adkinsa, prestrelka v bare, v ktorom sa stretne deväť zabijakov alebo naháňačka s policajným autom. A mimo akcie ma asi najviac zaujala originálna spoveď na susediacich WC. Réžia a technická stránka sú v rámci rozpočtu až prekvapivo dobré, film vyzerá výrazne drahšie ako v skutočnosti je. Síce pár prvkov sa tu ešte určite dalo vylepšiť, hlavne Scott Adkins mal mať určite väčšiu úlohu, ale inak je to príjemný akčný film s množstvom drsnej akcie, kde sa nudiť nedá. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 77%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naajs. Tento typ námetu pomaly začína byť naozaj otravný, ale keď sa dá dokopy slušný herecký mančaft, ktorý dokáže poriadne rozprúdiť každú akčnú scénu, tak nemám nič proti. Všetko odšartoval kultový Battle Royale a potom to už všetko boli len nemastné-neslané odvary. Pozitívnu odlišnosť pripisujem akurát zmene prostredia. Uzavreté bojisko už začalo byť trošku ťažkopádne a tak sa tvorcovia rozhodli umiestniť túto akčnú mastenicu do otvoreného priestoru za bežného ruchu veľkomesta. Surovosť niektorých scén hraničí s únosnosťou bežnej akčnej jednohubky, ale niečím predsa zaujať musí. Šťavnaté osobné súboje sa striedajú s pomerne neprehľadnými prestrelkami, všetky sú však plné hlášok, potokov krvi a nekončiacich zásobníkov na guľky. 70%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cheesy béčko, jehož scénář nějáký fanda musel vyhrabat v šuplíku staré zaprášené skříně z 80-tých let. Hadráckého Roberta Carlyla tu moc pěkně doplňuje fešná Kelly Hu (konečně nějáká hlavní role) a megazabiják Harlow Vinga Rhamese. Dokonalých momentů s někdy i nevídanými nápady je tu opravdu požehnaně. Taková scéna v baru musí vykouzlit úsměv na rtech každého fandy béčkových akčních filmů. Scénář jinak samozřejmě stojí za houby, ale to jsme snad všichni čekali, ne? P.S: Ian Somerhalder tu podává výkon své kariéry. Tak ujetého, zvrhlého a zatraceně sympatického psychouše jsem naposledy viděl u Brada Pitta v KALIFORNII a to už je hodně dávno. Moc pěkně užité 3*. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Bloodbath in Middlesbrough. Podstivý béčkvý výplach s hektolitrami hemoglobínu a kvalitnou porciou nekorektnej akcie. Toto môže odsúdiť na spodnú poličku videopožičovne akurát diletant, ktorý tam naposledy ako dvanásťročný požičiaval Dr. Doolitla. Žiadne sorráč, v dnešnej dobe je podobný kúsok pre fandov žánru hotový gem. A prečo je trochu matný fajne vystihol Adrian. Scott Mann dikes. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dostatočne kvalitne prevedená vyvražďovačka na americký spôsob, vďaka ktorej značne trpia mozgové závity, no na jeden krát, ako lacná prostitútka pre “blowjob”, si tento exploiďák nečakane vystačí. ()

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama