Opravdová láska (TV film)

Psychologický / Drama

Česko, 2007, 90 min

Čtvrtý příběh ze života Renaty Soukupové už je jen nastavovaná kaše. Klidně by z předchozím dílem (Krásný čas) mohl tvořit jeden film. Jediným zajímavějším momentem snímnku je postava Vojty Kotka, který dává přednost jakémukoli otci, i kdyby to byl komunista a estébák.(21.1.2008)

Komorní televizní film se zajímavými morálními nuancemi, takové malé bilancování s vlastní totalitní minulostí, nutno dodat hodně smířlivé a nostalgické... Předešlé části volného cyklu Andrey Sedláčkové jsem bohužel neviděl, ale tohle setkání s její aktuální částí bylo velmi příjemné... Civilní, rozjímavé, přemýšlivé, trochu bolestné a s mírným sklonem k patosu a romantizujícímu pohledu (zvláště ty cyklické rozchody Renaty a Holého, o samém konci nemluvě...). Přesto mi ale zamotaný víceúhelník vztahů připadal uvěřitelný, herecké výkony a vůbec celý casting neobyčejně povedený a impresionistický hudební klavírní doprovod jako největší pozitivum tohoto nadprůměrného televizního filmu...(20.1.2008)

V současném televizním marastu zůstává tvorba Andrey Sedláčkové jednou z posledních jistot. A to platí i po třetím setkání s osudy Renaty Soukupové. Doufejme, že ne posledním.(20.1.2008)

Toto pokračování se mi líbilo méně než předchozí Krásný čas, ono věčně patlání se v minulosti otce komunisty už trochu nudí, ale stále se jedná o jasný nadprůměr v televizních filmech. Herecké obsazení také nadprůměrné, i herecké výkony. Tatiana Vilhelmová dokazuje, že je jednou z našich nejlepších hereček. K ní jde tak zvláštně Oldřich Kaiser. Ivan Trojan bohužel nemohl naplno projevit svůj talent.(20.1.2008)

• Deimos

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +sympatická hudba, herci Vojta Kotek a Ivan Trojan -zvláštní námět, děj není příliš poutavý, herci Tatiana Vilhelmová a Oldřich Kaiser/// Tak tenhle film se řadí mezi ty filmy, které me svojí látkou nemohou oslovit. Psychologické filmy jdou mimo mě. Tady mě jen zaujal Vojta Kotek a dobrá hudba, to je víceméně všchno a to je dost málo. Když řeknu, že poslední dobou se mi české filmy začínají líbit, tak je to pravda, tenhle však patří mezi ty slabší./// Celkem 36%///(27.4.2008)

• WANDRWALL

Opravdových lásek je prý málo. Lidé zlenivěli a prý pro ni neudělají ani ťuk. Ale ve filmu je možná, snadno a hned. (26.2.2011)(25.2.2011)

• Slarque

Další seriál, který neví kdy skončit. To Andrea Sedláčková vážně není schopná vytvořit nějaké nové postavy a dát jim jejich příběh? Tak dlouho se šťourá v tom, jestli je lepší mít otce komunistu, disidenta nebo ho nemít vůbec, až se z toho stala naprostá blbost. A ani Tatiana Vilhelmová s Oldřichem Kaiserem to nezachrání.(20.1.2008)

Tenhle film mi sedl :-) Moc pěkná oddychovka - hezké obsazení - Na Táňu se prostě dobře kouká :-)(20.11.2009)

Zkurvený happy-fucking-endy by taky někdy mohli táhnout směrem do prdele a nechat vyprodukovat špatný, leč lidsky uřpímný konec. Takhle se to zvrhlo v sympaticky zahranou televizní oddychovku nedělního večera, balancující na vyfouklém balónu muhehe-lidské nostalgie. V určitých chvílích by bylo mnohem lepší sežehnout všechna dojímavá srdce jedním na pohled nehezkým, cynickým koncem a ne pouze ukázkou standartního "konec dobrý, všechno dobré".(20.1.2008)

Komorni drama, ktere nenudi, ale ma par nelogickych prvku.(20.1.2008)

Pribeh mlade zeny (Tatiana Wilhelmova) potacejici se mezi vztahem s muzem trpciho depresemi a touhou vratit se zpatky do Parize a zit nezavisle uspesny zivot bez lasky. Kde a s kym skonci povi az zaver. Slusny televizni film. 55%(29.1.2008)

Příjemný, civilní, bez patosu. Paní Štěpánková má v očích skutečnou bolest. Celkový casting se povedl a vzniknul příjemný televizní film.(20.1.2008)

• Master19

Ačkoliv je nadprůměrně obsazen (a příjemně překvapil i Vojta Kotek), tak mám pocit, že jde jen o další film na "zabití" jednoho nedělního večera a pak už po něm neštěkne ani pes.(21.1.2008)

Opravdové, s výborným obsazením. Po předchozích dílech příjemné překvapení.(20.1.2008)

"Musis si rict hned na zacatku ,ze vsechno co delas ve vychove delas spatne." Predposledni veta filmu,ktera se mi libila nejvice.Snimek je velice oddychovy,lehce predvidatelny.Nabizi nadhernou chatu mezi stromy u jezera, skveleho Oldricha Kaisera ,tak jak jsme zvykli hrajiciho pana Trojana a prekvapive obsazeni Vaska Sloupa do epizodni role.Timto bych chtel podekovat tvurcum ze jeho zarazeni.(21.5.2008)

Dobré. Hlavně se mi líbí ty reálné dialogy.(20.1.2008)

• kopfa

Film, který po formální stránce zapadá do ČT průměru, pod něj táhnou hlavně naprosto neživotné a nedůvěryhodně ztvárněné charaktery. Povrchní melodramatická jednohubka salónního typu.(20.1.2008)

Neurazí, ale dozajista nenadchne. Líbila se mi Tatiana a Kotek.(20.1.2008)

Průměrný film s průměrnými českými herci. Žádná sláva, ale je to koukatelné se zajímavým scénářem. Rozhodně to není film o ničem, jak je u nás poslední roky zvykem. Filmy o vztazích mezi lidmi mají co do sebe a zejména v případě, kdy role sedla Kaiserovy celkem na tělo. Jen Vojta Kotek mi tam neseděl, nějak se nehodí do těhle filmů. Hodnocení: 55 %(26.7.2010)

• majorW

Vyborna hudba, jinak zadna slava. Porad se mi vracela do hlavy veta: Ma me rada nebo ne, trham ostny kaktusu.(21.1.2008)