Reklama

Reklama

Česká RAPublika

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká RAPublika bude první dokument o české hiphopové scéně. Jako hlavní protagonisty zde uvidíme kapely Indy a Wich, PSH a Supercroo. Producent Martin Pošta prozrazuje, že "filmaři se snaží dostat na dřeň lidem co hiphop dělají". (salazar)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Necron odpad!

všechny recenze uživatele

az vypluji tihle tupohlavi "rejpujici" idioti nad hladinu, aby se trochu nadechli, budou se za tuhle vec stydet do konce svych zivotu - aspon doufam. frajirci se sli nechat konfrontovat do ruznych prostredi, za ruznymi lidmi, aby si dokazali, jaci jsou borci. bohuzel se tim akorat zdiskreditovali v ocich siroke verejnosti. horsi uz to byt nemohlo - masirovani vlastniho ega nevyslo :-( ...priste uz doufam zadne nebude, aby se tolik nemrhalo casem a energii! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Následovníci Josefa Jungmanna, zachránce jazyka českého, jsou James Cole, Indy a Orion". Tento dokument jsem si pustil zejména z toho důvodu, abych se něco dozvěděl o těch "chytrejch mladejch klucích", kteří protestují proti konzumnímu způsobu života. Místo toho jsem viděl několik odrostlých puberťáků, kteří konzumním způsobem života nepochybně žijí, neboť se značkově oblékají a přiznávají touhu vydělávat hodně peněz. Můj názor na rap-hop to nezměnilo, prostě pořád mi připadá zbytečné nějaký mít a poslouchat ho taky nikdy nebudu. Tedy pokud se na něj nevrhne trio Gott, Eben a Hegerová, protože ti se k tomu alespoň postavili se snahou mě pobavit. ()

Reklama

Katullka 

všechny recenze uživatele

Ano, jsou to pošahaný rapeři, který svým způsobem neví, kde mají styl a do huby si asi taky nevidí. Berou drogy a jsou děsně kůl. Ale přátelé, tohle je dokument a to dokumenty dělají, že ukazují pravou stránku lidí (teda vlastně ne, ale to už je jedno). To ovšem ukazují komplexnost celého filmu a nový náhled na celý rap a to nejen v Česku. Mě to bavilo, celou hodinu a půl jsem se těšila. Všichni tam měli své místo a jde vidět že až na Oriona nenasráno v hlavě, jen ty hodnoty byly vedlejší. Konečně opravdu dobře natočený dokument a výborným neprozkoumaným obsahem. Nejsem fanoušek rapu a bohužel ti fanoušci zdá se nepochopili, o co tom vlastně šlo. Tak tedy zewling a jdeme spát..;) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Zewel von lelek :D Viac k tomu nemam co dodat.. Hosi su uplne ujeti vyhulenci, ktorych nic netrapi, len aby mohli tvorit, byt kreativni a ked za to dostanu este aj zaplatene, o to lepsie :) Ale mat doma syna, ktory si medzi svoje najoblubenejsie a najpouzivanejsie slova zaradi lahodky ako "SRAT, SPAT, PIVO, PRCAT, JIST, OBED, HOVNO, BOTA, PENIZE A PIT", tak ho asi niekam poslem :D A vraj kreativita... To uz skor oblubene cinnosti :D ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokument coby objektivní test vlastní tolerance a míry otevřené mysli? Ano, proč ne, spolehlivý lakmusový papírek je právě Česká RAPublika. Přes zjevné dokumentární kvality, neoddiskutovatelnou zábavnost a slušný tah na branku má dokument o části spektra českého hip-hopu jen slabě nadprůměrné hodnocení, možná by bylo dobré zamyslet se nad tím, proč máme tak omezený rozhled a to, čemu se anglicky říká ,,open mind". Osobně se mi rap a hip-hop také nijak zvlášť nelíbí, navíc jsem i generačně hodně vzdálen tomuto modernímu hudebnímu stylu, ale objektivně musím uznat, že členové kapel PSH a SupeCroo mají cosi do sebe. Je dobré zaslechnout v textech zmínky o ,,nasranosti" mladé generace, je přínosné vidět a slyšet, jak dnešní mladí žijí, uvažují, přemýšlejí, co poslouchají... Navíc dramaturgická stavba dokumentu akcentující konfrontační úhel pohledu je skutečné originální - hip-hop versus lingvistika, hip-hop versus symfonický komorní orchestr, hip-hop a generační propast atd. Kdybych chtěl namítnout cosi proti, pak možná chybí nějaký ucelený a komplexní pohled, jaký by se dal od dokumentu očekávat, Česká RAPublika je spíše hodně osobitý obraz několika českých interpretů tohoto specifického žánru (v podstatě jsou tu zastoupeny jen dvě výše zmiňované skupiny). Nebylo asi ani cílem tvůrců analyzovat fenomén (českého) hip-hopu dopodrobna, spíše jde, jak jsem z hip-hopu pochopil, o zábavu...a té se dostává divákovi vrchovatě... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jedná seo první celovečerní film o českém hip hopu. (chelseaman22)
  • Filmový koncert se odehrává v pražském klubu Roxy. (chelseaman22)
  • Film byl uveden v soutěži Česká radost na MFDF Jihlava 2008. (chelseaman22)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Reklama