Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Úplne chápem, prečo tento remake niektorých už len z princípu rozčuľuje ale odhliadnúc od toho, že ide z nášho pohľadu o maximálne zbytočný film, (to ako rýchlo vznikol vyvoláva úsmev, snáď nejde o nový trend v USA), ide aj o jeden z vydarenejších remakov a na americké pomery poslednej doby vlastne o nečakane kvalitný horor. Že John Erick Dowdle nemenil drvivú časť scén originálu a pohrával sa viacmenej len s detailami bolo v tomto prípade asi rozumným ťahom, aj vďaka jeho remeselnej zručnosti vznikla rýchlokvaška, ktorá nezaujatému divákovi či divákovi ktorý neprišiel do kontaktu s REC, rýchlokvašku pripomínať ani nebude. A to je spolu s Jennifer Carpenter v hlavnej roli malé plus. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $31,691,811Tržby Celosvetovo $41,319,906Tržby za predaj DVD v USA $13,183,807 //počet predaných kusov 686,387║ Tento remake Španielskeho horroru [Rec] , kopíruje samozrejme všetko rad radom ale je to bez kúska hútnej atmosféry, celé to vyznie hrané, pozor hrané! ako z amatérskeho naivného divadla, takže autentickosť nulová a roztrasená digitálna kamera tu je tiež v pase, skoro nič tu nefunguje na rozdiel od originálu, veľké sklamanie, ktoré každou minútou narastá len na otravnosti. /20%/ ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Totální kopie, která ale funguje úplně stejně jako originál a narozdíl od něj si sebou nese tu výhodu, že si jí budete moci vychutnat na velkém plátně. Tentokrát si říkám, proč ne... 70% (stejně jako originálu tomu nemůžu dát už jenom z principu) a důkaz, že Blair Witch styl je zatim ještě nevyčerpanej. Kéž by takhle někdo natočil nějakou pořádnou válečnou řežbu z pohledu kameramana. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu nezmyselných amerických remakov avšak v prípade Karantény ten kvalitatívny prepad nie je až tak veľmi badateľný. V atmosfére a autentickosti za svojim španielským predchodcom nepochybne zaostáva, no pre diváka, ktorý pôvodný Rec nevidel to bude s pribúdajúcimi minútami vcelku slušná hororová jazda. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Neznám španělský originál, to předesílám raději na začátek tohoto komentáře. A protože neznám originál a nevěděl jsem, jak to celé dopadne a co se zde bude dít, tak jsem si to užil se vší tou hrůzou, zděšením, lekačkama, ale především s pocitem, že něco takhle originálního už jsem hodně dlouho neviděl. Tenhle horor mi nahnal takovou hrůzu, že jsem hned po jeho skončení musel přepnout na nějakou jinou stanici na něco veselejšího, abych se z toho zděšení dostal, a povedlo se mi přepnout na třetí díl Muzikálu ze střední, to jen pro zajímavost. Faktem ale zůstává, že žádný horor mě v poslední době nedokázal takhle vyděsit a vystresovat jako tento, a to už něco znamená, protože já jsem člověk, který se vyleká u hororu docela snadno. A k dobru také musím započítat, že čas mi s tímhle hororem utíkal neskutečně rychle. Zkrátka tohle je hodně podařený a originální horor, od kterého jsem nic nečekal, ale výsledek, který jsem dostal, a obzvláště některé děsivé scény (zvláště ta úplně poslední) mi bude v hlavě rotovat asi ještě hodně dlouho, teď akorát doufám, že mě to nebude budit ze sna. Takže bez znalosti původního španělského originálu říkám, že tohle se povedlo a jsem příjemně překvapený. Je to něco mezi čtyřmi a pěti hvězdami, spíše se ale přikláním k lepším čtyřem hvězdám, na pět hvězd to není z toho důvodu, že mi vadil hodně permanentní křik hlavní hrdinky (regulérně mě z toho rozbolela hlava a musel jsem si vzít prášek) a z toho důvodu, že ty postavy se chovaly v některých chvílích dost naivně, místo toho, aby se všichni ti lidé v karanténě smířili s tím, že nepřežijou a zvolili rychlou smrt, tak se stresovali až do konce. Já být na jejich místě, tak to asi ukončím hned, ale to je jen moje osobní výtka k jinak velmi podařenému hororu. Takže z těchto dvou důvodů dávám nakonec jen čtyři hvězdy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (11)

  • Nakrúcalo sa v 3-poschodovom dome, ktorý si Američania postavili v ateliéri, zatiaľ čo pôvodná španielska verzia hororu [Rec] bola nakrútená v skutočnom činžiaku. (Tolf)
  • Dougu Jonesovi trvalo čtyři hodiny, než si nasadil celotělovou protézu. Svou roli natáčel pouhý jeden den. (LUKICKK)
  • Film nemá vlastní soundtrack, což je v hollywoodské produkci dost nezvyklé. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama