Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (469)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdybych neměl k remakeování nových filmů takovou nechuť, dal bych čtyři hvězdy, protože jsem se u Karantény bavil až překvapivě dobře (vzhledem k tomu, že REC jsem viděl třikrát). Vyčítat si to mírné podhodnocení ovšem nebudu, protože narozdíl od španělského originálu je Quarantine hrozně sterilní, neautentické a bez té děsivé atmosféry, kterou REC oplýval v míře větší než velké - což mě ale vlastně vůbec nepřekvapilo... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jeden velký paradox, který stojí/padá na divácké znalosti španělského originálu, který v mém případě vyhrává – i důsledná kopie totiž může ztrácet na drobnostech, kterými jsou v tomto případě ne-až-tak-dlouhé ‚steady-cam‘ záběry a to jiskření odříznuté skupinky lidí nezažehává až tak velký flame, jako ve žhavé Barceloně. Na druhou stranu, méně výřečný konec není úplně na škodu, byť snímek zanechává ve vodách vědy namísto religiózního běsnění, což přičítám tomu, že Dowdle je ‚pouze‘ slušný řemeslník, kdežto Balaugeró cynický provokatér. A co se týče hlavní postavy – Jennifer Carpenter je stejně sympatický čumáček jako její blonďatý předobraz, proto zde volím smírnou remízu. Přesto, tohle si mělo dát dva-tři roky načas, pak bych si to užil víc a za předpokladu, že by se jednalo o originál, byla z toho totální bomba, takhle… okolí pravdu dí – zbytečný film. Škoda! 3 a ½. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $31,691,811Tržby Celosvetovo $41,319,906Tržby za predaj DVD v USA $13,183,807 //počet predaných kusov 686,387║ Tento remake Španielskeho horroru [Rec] , kopíruje samozrejme všetko rad radom ale je to bez kúska hútnej atmosféry, celé to vyznie hrané, pozor hrané! ako z amatérskeho naivného divadla, takže autentickosť nulová a roztrasená digitálna kamera tu je tiež v pase, skoro nič tu nefunguje na rozdiel od originálu, veľké sklamanie, ktoré každou minútou narastá len na otravnosti. /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co psát ke Karanténě? Šlo by sem prakticky okopírovat komentář k [Rec], jednomu z nejlepších hororů poslední doby. O rozdílných kvalitách se těžko polemizuje, už jen z faktu, že Karanténa je skoro doslovně okopírovaný film. Jedna možná dvě scény, které kluci z ameriky vymysleli, nestačí pro pocit z nového filmu. To platí dvojnásobek u hororu, který se pak stává nesmyslně předvídatelným a tím mizí velké kouzlo. Pokud však Karanténu vidíte před jejím španělským dvojčetem, budete určitě spokojeni. Vše je zasazeno do Amerického prostředí, takže místo japonské rodinku tu jsou černoši apod. . Nedostatek invence a snahy překvapit jinak než okopírovaním však film v podstatě odrovnala do průměru. Přesto všechno, Karanténa je dobře udělaný film, který mě i v podstatě napodruhé (pocit deja vu zde je po celou dobu, snad kromě krysího útoku...) a celková pointa filmu mi přišla možná o krapet lepší než ve španělské verzi. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Sympaticka kopia, dokonca mi prisla "znesitelnejsia" na pohlad ako original, kedze sa kamera az tolko netrepala. To vsak neznamena, ze je to lepsi film :) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kamera se už tolik netřepe jako ve filmu "REC", zato ovšem je to zcela přesná kopie tohoto filmu. Takže, já se rozhodně nerad dívám na stejný film 2 x! Podle mne je Karanténa, zcela zbytečný film........ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony / Screen Gems // Počet premietajúcich kín v USA: 2,463 // Otvárací Víkend v USA: $14,211,321 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wau! Já čekal, že se budu Nudit.. že to bude trapná Roztepaná Sračka! a bylo to Opravdu Skvělí! Úžasná Atmosféra! Spousty Krve.. Lidi napadení Vzteklinou, Ten pocit Bezmoci odejít Pryč! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Práve sme objavili nový význam slovného spojenia ´hasičova hadica´.“ Výborný španielsky masaker z roku 2007 bol taký strhujúci, že som v ňom rád ignoroval občas chýbajúcu logiku (toľko okien!). Americký remake je bohužiaľ úplne neuveriteľný pre každého, kto videl originál. Všetko je v ňom totiž rovnaké. Úplne rovnaké. Asi tomu neuveríte, ale je to tak. Pokiaľ uvidíte Karanténu pred [REC], asi vás dostane aj ona, ale ja som videl najskôr [REC] a až potom Karanténu a bol som šokovaný z toho, ako otrocky a identicky Američania výbornú satanskú (nie zombícku!) snímku skopírovali. Scéna po scéne, postava po postave, dialóg po dialógu. Karanténa vlastne ani nie je klasický remake. Aj v najhoršom remaku je pridané niečo nové, iné, svieže. Toto je skôr ako Van Santovo Psycho - absurdný experiment, kde je všetko také isté, ako v origináli, akurát občas stojí kamera o pol metra napravo a nie naľavo a hrajú v tom iní herci. Obe verzie sa od seba odlišujú len v trápnych detailoch (požiarnik v origináli bol plešatý, v americkej verzii má vlasy). Dávam iba 20% preto, že sa jedná takmer o doslovnú kópiu. Nie preto, že by šlo o nevydarený film. Ak sa rozhodnete nepozrieť si [REC] a vstúpiť rovno do Karantény, mali by ste byť spokojní, možno až na 70%. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

To, že se Quarantine drží přesně linie vyšlapané RECem asi nepřekvapí žádného z diváků traileru. Ovšem tak přesná kopírka dělá z tohohle díla možná nejzbytečnější film všech dob. Zbytečný, ale přesto kvalitní, který možná postrádá syrovost svého staršího dvojčete, ale přesto pobaví a dokonce přichází s jedním (!) zajímavým nápadem. Když připočtu sympatickou představitelku hlavní role a odečtu to obrovské znechucení, se kterým jsem se snažil celou dobu sledování bojovat, vychází mi veskrze průměrné hodnocení velmi nadprůměrného filmu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dopadlo podle očekávání, [REC] skoro jak přes kopírák. V angličtině. Dívat se na to samozřejmě dá, ale změn je minimum, chyby zůstávají a člověk jen žasne, jak se tohle mohlo stát. Pokud se rozhodujete, na co spíš se mrknout, rozhodne doporučuji ten španělský originál - lepší atmosféra, strašidelnější momentky. Jinak opakuji, dívat se na tohle dá - když si odmyslím, že už jsem to vlastně všechno jednou viděl, zábava ujde. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Skvěle vytvořené zrcadlo španělského originálu. Nic nové. To co bylo ve španělském originálu v plné síle: hrůza, zmatek a děsivost, která na nás číhala na každém rohu a lekačky přicházejí ze všech stran v každé nečekané sekundě - tu je půlka předvídatelná. KARANTÉNA není zbytečný film. Dokáže diváky dost vyděsit, jestli neviděli originál, nebo desítky podobných filmů. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je asi lepší okopčit skvěle fungující horor, než ho při remakování nějak pochybně vylepšovat. Karanténa slušně funguje a kdybych neviděl originál a nebyli tu obsazeni povědomí herci, byl bych asi na vrcholu hororového blaha. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Přece jen REC bylo lepší, syrovější a asi i napínavější a hlavně to tu bylo dřív, takže karanténa už neměla čim překvapit, ale i tak se jedná o super remake, kterej sem si rozhodně užil a několik menších změn oproti původní verzi mě docela potěšilo. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Úplne chápem, prečo tento remake niektorých už len z princípu rozčuľuje ale odhliadnúc od toho, že ide z nášho pohľadu o maximálne zbytočný film, (to ako rýchlo vznikol vyvoláva úsmev, snáď nejde o nový trend v USA), ide aj o jeden z vydarenejších remakov a na americké pomery poslednej doby vlastne o nečakane kvalitný horor. Že John Erick Dowdle nemenil drvivú časť scén originálu a pohrával sa viacmenej len s detailami bolo v tomto prípade asi rozumným ťahom, aj vďaka jeho remeselnej zručnosti vznikla rýchlokvaška, ktorá nezaujatému divákovi či divákovi ktorý neprišiel do kontaktu s REC, rýchlokvašku pripomínať ani nebude. A to je spolu s Jennifer Carpenter v hlavnej roli malé plus. 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdyby všechny ty země (často severské a španělsky hovořící), na jejichž originály kdy Američané vztáhli ruku, vytvářely hojně remaky právě amerických hororů, možná by měla USA o pár desítek kvalitních hororových kousků navíc. Karanténa je dalším z dlouhé řady nepovedených a v podstatě i zbytečných remakeů. Nedisponuje téměř ničím z toho, co dokázal vytvořit originální REC. O nějakém budování atmosféry snad ani nemůže být řeč. Alespoň, že Dexterova sestřička umí. Bohužel ani její úpěnlivý "ječák" ze závěrečných momentů filmu ji však nedokázal zachránit od osudu, který na ni čekal v zamčené místnosti, v níž se skrýval jakýsi zvrácený experiment. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či bol španielsky originál na tom tak zle, alebo to Amíci znova tak pos*ali. Filmová politika je teda neúprosná, ale filmovému laikovi, ktorý ani len netuší, že nejaký pôvodný film existuje, je to úplne jedno aj keby to vedel. Človek sa naľaká pomerne veľakrát (a celkom slušne), ale sú to len bezduché momentové pocity strachu, žiadna atmosféra, počas ktorej by mi mráz behal súvisle po chrbte sa nekoná. Našťastie je to rýchle, dobre zostrihané a divák sa nestihne nudiť. Len škoda Jennifer Carpenter je čoby herečka na tom naozaj zle a dobre idú jej len vystrašené a vrešťacie scény, podobne ako to vidno na plagáte. Škoda, veľký boom sa nekoná, ďalšia špongia na peniažky. 65%. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo série hororov točených z pohľadu prvej osoby. Bohužiaľ tento bol jeden z tých slabších. Tá reportérka bola na začiatku celkom fajn, potom keď hystericky kričala, tak mi dosť liezlo na nervy. Pár krát som sa zľakol, ale inak nič moc. Možno tak koniec filmu, ten bol tiež celkom fajn :) ()

Reklama

Reklama