Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (631)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame zase jednou povedenej animak. Dej je sice jednoduchej, ale je to fuk, jelikoz se furt neco deje, bud nejaka akce nebo vtipny scenky a oboje se povedlo. Samozrejme se sem dostalo i par tech dojemnejch, ale neni to nic strasnyho a da se to prekousnout. Navic tu jsou skvely vedlejsi postavy - banda holubu a hlaskujici krecek. Co se tyce animace, nadprumer to sice furt je, ale ze by byla nak uzasna se rict neda. Celkove pohodovej a slusne akcni animak u kteryho jsem se vetsinu casu dobre bavil. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně nedotažený, povrchní a líbivý animák, který navnadí na bondovskou akci a znalecké citace akčních velkofilmů, aby nadále nechal plácat psa v i na dětské poměry značně pitomém a do jisté míry nelogickém balastu. Vše navíc ubíjí krajně nevyrovnaný vizuál, z něhož vyloženě trčí "low poly" objekty (auta, lidé a vlastně i některá zvířata, nebo podivně renderované prostředí). Bolt vypadá na obrázcích paradoxně lépe, než v pohybu. A ani to nemá pořádné finále. Jediným skutečným kladem je totálně hláškující křeček a fakt, že to odsýpá a nestihne to vyloženě nudit... V konkurenci snímků od Pixaru nebo Dreamworks každopádně neobstojí jak dějově, tak technicky a to i v porovnání s výrazně staršími snímky... ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitní parodie se stále točí... jen už nemají hranou podobu. Bolt je další parádní blbinou která do dětského filmu s jednoduchým příběhem cpe tolik narážek a odkazů na okolní filmy, že mu jde s klidem odpustit i pár vyloženě Disneyovsky pitomých pasáží (výuka psa je odpor hodný promptního vystřihnutí) a přitom není jen jejich bezúčelnou exhibicí. Kromě nich se nikde nečeká a nikde nezastavuje, vlak s bleskem na boku zuřivě zrychluje až do konce, poháněný ultimátně awesome křečkem, sympatickou čičinou a velmi blbým ubercute psem. Sice to není tak legen...wait for it...dary jak by možná chtělo být a Kung Fu Pandu to v mém letošním animákovském žebříčku nepřekoná, ale i tak... překvapivě velice zábavný a akční film. 8/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Blesk - Psík so šťastným životom. Namiesto depresie, z pobytu v útulku, dostane milujúcu majiteľku. S ňou po boku aj výnimočnú prácu. Zaručuje mu neustále dobrodružstvo. (Domáce psy bez hier, ktoré však ich psie mozočky dokážu často potrápiť ako Rubikova kocka, chátrajú v nude bez podnetov - ich páni si myslia, že psom stačí rovnako nezáživný život pri telke, ako im). Okrem bežných dobrodružstiev sa Bleskovi zrazu ponúkne nečakaný výlet. Zistí pri ňom všeličo a odhalí pár nepríjemných právd. Napokon všetko dobre skončí. Však sme v Disneyho rozprávke, takže to nie je spoiler. Príjemné animované dobrodružstvo, ktoré okrem iného nenásilne upozorňuje i na falošnú iluzívnosť virtuálneho sveta. Tiež na to, že ak zamestnanca v práci motivujú lichôtkami o nenahraditeľnosti, tieto sa môžu zakladať často len na placebo efekte, ktorého účelom je motivovať k vyššiemu nasadeniu. Ak by sa Bolt vysral na zvyšok cesty naprieč štátmi, a ukončil, na základe múdrej rady kočky, svoju púť v kempe, kde sa naučil roztomilo žobrať, a kde mal, čo sa žrádla týka, raj na Zemi, neváhal by som s najvyšším hodnotením. Pretože po odchode z kempu sa dej rozplesol do strednoprúdových rodinných ihrísk. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $114,053,579Tržby Celosvetovo $275,194,350║ Zo samostatnej produkcie Disney to je najšikovnejšie zostavená CGI rozprávka, z výborným dojímavým príbehom, trefnými vtípkami čo slušne pobavia a animáciou na úrovni(dosahujúcej úroveň nadobudnutú v porovnaní s DreamWorks). Citeľne pomohla tomuto projektu spolupráca z legendou a zakladateľom počítačovej animácie ako nesporne je John Lasseter(zakladateľ Pixaru). Plus citeľne pomáha rozprávke výborný Slovenský dabing. /videl v kine: 90%/ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Na filmu původně pracoval režisér Chris Sanders. V jeho verzi se měla psí televizní hvězda objevit v nevadské poušti, seznámit se s jednookou kočkou a obřím radioaktivním králíkem, a stále si myslet, že jí zabírají kamery. Od projektu odešel, protože nechtěl zapracovat připomínky studia. (zigot7)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama