Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (632)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Můj animák roku, který převálcoval i Pixarovské dílo Wall-E, i když jen o kousíček, oba totiž dostali čtyřhvězdičkové hodnocení. Disney by v podobném duchu měl pokračovat dál a v budoucnu by mohl být svému siamskému bratříčkovi vyrovnaným soupeřem. Graficky je sice Pixar stále o pět tříd výše, ale zábavností a celkovým dojmem se mu Disney s Boltem setsakramentsky přiblížil. John Travolta namluvil psíka naprosto perfektně a trochu paradoxně jej řadím k jeho nejlepším "hereckým" výkonům -I will super-bark you out of that tree! Příběh je sice obšlehnutý z poněkud starší Neuvěřitelné cesty, je však obohacen o pár aspektů, jako je třeba křeček v noční košili, ehm tedy v kouli, prvotřídní animace a v neposlední řadě výborná hudba. Na maximální hodnocení to však ještě není, vtipu tam bylo sice dost, filmových odkazů taky, ale stále tam ve velkém množství zbyla infantilnost a ke konci už trochu klišoídnost děje a chování postav. 2D animáky mi sice budou chybět, pokud se ale Disney vydá touhle cestou, pak Strašpytlík a Robinsonovi budou zapomenuti. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Bolt je animák prostý, určený spíše dětem a občas dost hraje na city. Díky křečkovi, holubům a agentovi, který na nepříjemné otázky odpovídá virtuálním špendlíkem je však o zábavu postaráno. Animace je sice jednodušší, ale vše je zpracováno s ohledem na detail, od objektů až po textury. Akorát mi připadalo trochu divné, že se na nás ze začátku v Boltově show chrlí spousta násilí, střílení a výbuchů a až poté se film zvrhne v mírumilovnou "Lassie" o lásce ke svému páníčkovi. Děj se odehrává podle klasické šablony, konec je předvídatelný a namluvené hlasy animovaných zvířat i postaviček jsou na dobré úrovni. Celkově je to slušný animák, ale na mě místy až příliš dětinský a při volbě pro ty starší z nás bych spíše sáhl po tématicky zajímavějším Igorovi. Tři hvězdy se mohou zdát pro tento snímek možná málo, ale alespoň míří směrem nahoru, a pokud vám čtyřnohý Bolt přiroste k srdci, klidně si ještě přihodíte jednu hvězdu navíc. (6/10) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Animovaná snímka nazvaná Bolt - pes pre každý prípad, je nevtipným príbehom o tvrdom stretnutí s realitou, o sebapoznaní a o priateľstve. Naivný, priamočiary Bolt, cynická mačka Micka a šialený škrečok Bivoj tvoria trojicu, ktorá počas cesty Amerikou postupne prekonáva vzájomné predsudky. Najťažšie to má Bolt, keďže doteraz nepoznal obyčajný psí život. Tvorcovia mimo obvyklého morálneho ponaučenia poukazujú aj na manipuláciu s "celebritami". Film celkovo pripomína rad tých slabších animákov a pracuje s rovnakým základom. Opäť je tu sympatický hrdina, ktorého by chcel mať doma každý a k ruke (alebo skôr labe) má sprievod zložený z mačky a rádoby vtipného škrečka, ktorý určite všetkých rozosmeje (bohužiaľ som asi suchár pretože mne prišiel trápny). Je to celkom škoda, pretože som od tohto animáku očakával viac ako len štandardnú zábavu, kde nechýba morálne ponaučenie, infantilné fórky a veľa zvieratstva. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne ne, Bolt mě nedoběhl jako pokračující Alex, natož pak jako pixarový Wall-i! A to ani přes to, že jsem měl možnost shlédnout 3D projekci. Nevím, čím to je, většinou mám na animované filmy odlišný názor, než většina uživatelů na ČSFD. Možná to je zapříčiněno mou mírně infantilní duší ( :-) ), která mi umožňuje vstřebávat takového filmy dětským okem. A pravdou zůstává, že kupříkladu při projekci pokračování Madagaskaru se sálem nesl daleko větší smích, nežli jak tomu bylo u Bolta. Na druhou stranu, co se myšlenky týče, je na tom Bolt poměrně dobře. Leč, na animované filmy se chodím především pobavit, a toto nebyla zábava více než tříhvězdičková. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dan Fogelman, Chris Williams .. Bolt začne scénou toho největšího dětinského "Disney" klišé. Vše pak pokračuje excelentní akční scénou a ani v tuto chvíli stále není jasné, co nás vlastně čeká. A čeká nás toho ještě nemálo. Rázné vyprávění pokračuje, vtipných momentů se dočkáme taktéž a ani pohled na roztomilou faunu neuráží. Bolt prostě funguje a jako jeden z mála se kvalitou blíží k animovanému králi roku 2008 WALL-E. ___ Viděl jsem v tom především dvě velice pozitivní věci. Je tam něco satiry na způsob Tropic Thunder a také je tam cítit geniální PIXAR se vším, co k němu patří - od poctivé animace až po citově vyvážené finále. Což jsou klady toho největšího kalibru. Jedině takhle se Walt Disney vrátí mezi animovanou elitu. Přišpendlete si to! 80%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • V severoamerických kinech utržila animovaný hit 114,1 milionu dolarů, součet tržeb celosvětových pak byl 310 mil. (NIRO)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama