Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 2

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (904)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak jsem si představoval dvojku. A jsem rád, že jsem se tohodle dílu po dvou zbytečných dílech (i když dvojka ještě trochu ušla) dočkal. Příběh sice pořád trochu drhne, ale to u podobnýho filmu vůbec nevadí. Má to tempo, rychlý káry, docela solidní soundtrack a sympatický herce zpět v akci. Vin Diesel dokazuje, že pořád umí bejt děsně cool. Paul Walker je pořád sympaťák a Jordaně Brewster to pořád velmi sluší. I ten záporák byl v rámci žánru solidní. Justin Lin se po tragický trojce překvapivě vzchopil a předvedl solidní řemeslo. Honičky jsou sice chvílema trochu nepřehledný,ale jinak to má celý pevně v rukou. Velmi dobrej popcorn za začátek sezóny a doufám, že to Dieselovi i Walkerovi opět aspoň na pár let nakopne kariéru.70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $155,064,265Tržby Celosvetovo $363,164,265Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,879,529 //počet predaných kusov 929,574Tržby za predaj DVD v USA $66,511,550 //počet predaných kusov 4,140,136║ Tento film má jediné šťastie že má dvojicu Vin Diesel a Paul Walker(aj keď k dokonalosti im dosť chýba) ináč by to nestálo fakt za nič, lebo ide o maximálne prevarení vodu, kde ani len nie je snaha o nejaký príbehový posun. Režisér Justin Lin sa svojím amatérskym počínaným len motá na mieste, málokedy mu vyjde podarenejšia scéna, naháňačky na autách sú prevažne zmätene zostrihané prípadne dosť neprehľadné, napríklad pri takej naháňačke po vlastných príde aj na roztrasenú kameru a v tomto ohľade to je čistý otras sledovať takéto niečo. Proste Justin Lin nemá na to aby točil takéto filmy, predtým boli aspoň prvé dva filmy od rutinérov(Cohen,Singleton) ako tak stráviteľné. /40%/ ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Postavy se konečně sjednotily a série Rychle a zběsile se pokouší o menší obrození. Nutno podotknout, že se jí to plně podaří až v pátém díle. Čtyřce stále chybí aspoň trošku chytřejší příběh a v podstatě i nadsázka, kterou do série vnese až The Rock. Nicméně je to právě čtvrtý díl, v němž je patrné, že se Rychle a zběsile už nechce spokojit s nálepkou "akční béčko"... 6/10 ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Myslím si někdy, že život jest dobré víno, které chce býti zbožně srkáno. Totéž tvrdily první dva navýsost odlehčené a prostopášné díly vysokooktanové filmové frančízy Rychle a zběsile. Nikoliv však díl čtvrtý... jak může ale v tak vážném a „vyspělém“ filmu krmit kamioňák leguána sušenkama? S tímto prohřeškem se střetáváme nejčastěji tehdy, kdy se na hladině plynoucí řeky pohnutého děje jaksi sám od sebe zaleskne z vlasce utržený splávek nečekaného, neboť neodůvodněného humoru - izolované „zjevení“. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původní jedničce jsem naložil čtyři hvězdičky, a tady o jednu polevim, i když je to vlastně první regulérní pokračování původního příběhu, který se skutečně povedl. Pokračování mi totiž ukázalo, že vzniknout může inteligentně a s nápadem, a tady ten nápad rozvinout to rozhodně dopadl takřka na jedničku. To, co tomu všemu podřezává hnáty je fakt, že akční scény jsou už tak moc přehnané a hrajou na poslední sekundu tak okatě, až už to není hezké, a nejvíc to odsíraj právě závody, které jsou natočené opravdu hezky, ale v takové Tokijské jízdě jsem si je užil daleko více, proto právě "jen" tři hvězdičky. Rychlí a zběsilí se na jednu stranu povedli, ale na druhou se mi zdálo, že chtějí být lepší než jejich předchozí pokračování a můžou za to hlavně akční scény, jináč hláškující Vin Diesel absolutně neměl chybu :)... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Natáčelo se od 20. února do 13. června 2008 v Kalifornii (USA), Mexiku, Panamě a v Dominikánské republice. (Varan)
  • Auto, kterým jezdí Dominic Toretto (Vin Diesel), je Chevrolet Chevelle SS z roku 1970. (Ondrej6)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama