Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 2

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (904)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Toretto je konečně zpátky a příběh hned šlape lépe. Bohužel to dost sráží dementní zápletka s FBI a drogovým bossem. Až čtvrtý díl však jasně vymezuje směřování série do akčního přepalu. Další zběsilá jízda hodně sází na CGI pasáže, které ale velmi rychle zestárly a navíc v pozdějších dílech dostaly na prdel realističtějšími akčními scénami a přehlednějšími automobilovými honičkami. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně na stejné úrovni jako jednička. Diesel se s přehledem vrací do role ultimátního silničního borce, která se, ať chceme nebo ne, stala vrcholem jeho kariéry. Paul Walker nám mezitím vyrostl v druhého ultimátního borce (vzpomínáte ještě na RUNNING SCARED?) a ve filmu je to znát. Sice se tady víc než auta řeší pomsta a obnovování starých vazeb, ale na škodu to rozhodně není. Na to kam série v poslední době spěla je to příjemný návrat ke kořenům a pokud jde o mě, klidně bych si s touhle partou dal říct i potřetí. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Postavy se konečně sjednotily a série Rychle a zběsile se pokouší o menší obrození. Nutno podotknout, že se jí to plně podaří až v pátém díle. Čtyřce stále chybí aspoň trošku chytřejší příběh a v podstatě i nadsázka, kterou do série vnese až The Rock. Nicméně je to právě čtvrtý díl, v němž je patrné, že se Rychle a zběsile už nechce spokojit s nálepkou "akční béčko"... 6/10 ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Protyp filmu, ke kterému musíte přistupovat s prázdnou hlavou. Tu já měl. I tepláky a vytahaný triko. A taky perfektně vytvarovaný kouty, jelikož při každé srážce jsem si chytal za hlavu. Každý škrábanec jsem prožíval, jako by se jednalo o moje auto, což nebylo. Ale asi jsem v tomhle směru až moc velkej cíťa, když obrečim i auto, který není moje :D Vin Diesel je machr a potřeboval by pořádnej film, aby se dostal někam výš, protože on na to má. A i když si teď zpětně přemílám R&Z, mám z toho dobrej pocit. A není to jen tím, že z úvodní scény jsem byl v sedmém nebi.... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neveril som, že stará partia, ktorá to všetko začala a následne počas ôsmych rokov aj udávala tempo kvality podobnému žánru filmov (aj svojej série pokračovaní), sa ešte niekedy stretne. Čomu som však neveril viac je, že sa stretne, aby tomuto žánru filmov a nám divákom ukázala, prečo mu doteraz kraľovala a svoju pozíciu si pevným víťazstvom voči divákovi aj potvrdí. Konečne tu nejde len o to vyhrať nejaký nelegálny závod, ktorý má v pozadí niečo primitívne, čomu sa hovorí scenáristický nápad. Zápletka sa naozaj podarila, takže nad dejom som si od začiatku prestal lámať hlavu. A aj keď autonaháňačiek bolo vcelku dosť, tak ma prekvapilo, že tentokrát som si na nich toľko neulietaval. Jednoducho možno (okrem tunelových chodieb) boli spracované triezvejšie. Trošku sentimentu na úvod a nejaká romantická (opakovaná) zápletka nemohli filmu uškodiť, zvyšok filmu je totiž naozaj poriadne zbesilý. V tomto momente idem stiahnuť soundtrack, takže je vám asi jasné, aký aspekt by som rád vyzdvihol. A celkovo vlastne aj celý film. 80%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • V scéne, kedy Dominik (Vin Diesel) prichádza na stretnutie do podniku pred prvou akciou plánovaného prevozu, hrá skladba od rapera Pitbulla s názvom "Krazy". (Patrik200s)
  • Daryl R. Alison, majiteľ firmy Kaizo Industries, ktorý pre film dodal spomínaný GT-R R34, bol obvinený z nezákonného dovozu rozobratých vozidiel Nissan Skyline, a potom tieto diely používal v autách produkovaných v spoločnosti Kaizo Industries. Autá neskôr dostali falošné VIN číslo. Týkalo sa to aj auta použitého vo filme. Takéto exotické japonské autá vo všeobecnosti nie sú povolené v Spojených štátoch, pokiaľ nie sú upravené a spĺňajú normy pre ochranu životného prostredia a ministerstva dopravy. Pre potreby natáčania bolo v skutočnosti použitých až 8 áut. Z toho 7 sa používalo na akčné scény, kde hrozilo poškodenie. Išlo o klasické Nissany Skyline R34 s upraveným vzhľadom ako GT-R. (PATWIST)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama