Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 1

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (32)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 155,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 360,4 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. března 2009 v Universal City v Kalifornii. (Varan)
  • Natáčelo se od 20. února do 13. června 2008 v Kalifornii (USA), Mexiku, Panamě a v Dominikánské republice. (Varan)
  • Auto, kterým jezdí Dominic Toretto (Vin Diesel), je Chevrolet Chevelle SS z roku 1970. (Ondrej6)
  • Fenix Calderon (Laz Alonso) má ve filmu zbraň Colt M1911A1 ráže .45 ACP. (dc125)
  • Vin Diesel souhlasil s návratem do role Dominica Toretta pod podmínkou, že se coby Brian O'Conner vrátí i Paul Walker a že film bude první částí trilogie. (S.W.A.T)
  • S víkendovým výdělkem 72,5 milionů amerických dolarů se ve své době jednalo o film s nejvýdělečnějším prvním víkendem studia Universal Pictures. Podařilo se mu překonat i víkendový rekord Ztraceného světa: Jurského parku (1997) s 72,1 miliony dolary. (HellFire)
  • S víkendovým výdělkem 72,5 milionů amerických dolarů se Rychlí a zběsilí ve své době dostali do čela žebříčku filmů s nejvýdělečnějším prvním víkendem, v nichž hrají velkou roli auta. Překonali tak Auta (2006) s 60,1 miliony dolary. (HellFire)
  • S víkendovým výdělkem 72,5 milionů amerických dolarů jde o vůbec nejvyšší sumu, kterou film utržil za měsíc duben. Překonal tak Kurs sebeovládání (2003) s 42,2 miliony dolary. (HellFire)
  • Scénář ke čtvrtému dílu byl původně určen už pro druhý díl, ale jakmile na něm odmítl spolupracovat Vin Diesel (Dominic Toretto), putoval do šuplíku, odkud ho vyštrachal až režisér Justin Lin. Čtyřka filmové série se odehrává pět let po jedničce, ale před trojkou. (S.W.A.T)
  • V scéne, kedy Dominik (Vin Diesel) prichádza na stretnutie do podniku pred prvou akciou plánovaného prevozu, hrá skladba od rapera Pitbulla s názvom "Krazy". (Patrik200s)
  • Daryl R. Alison, majiteľ firmy Kaizo Industries, ktorý pre film dodal spomínaný GT-R R34, bol obvinený z nezákonného dovozu rozobratých vozidiel Nissan Skyline, a potom tieto diely používal v autách produkovaných v spoločnosti Kaizo Industries. Autá neskôr dostali falošné VIN číslo. Týkalo sa to aj auta použitého vo filme. Takéto exotické japonské autá vo všeobecnosti nie sú povolené v Spojených štátoch, pokiaľ nie sú upravené a spĺňajú normy pre ochranu životného prostredia a ministerstva dopravy. Pre potreby natáčania bolo v skutočnosti použitých až 8 áut. Z toho 7 sa používalo na akčné scény, kde hrozilo poškodenie. Išlo o klasické Nissany Skyline R34 s upraveným vzhľadom ako GT-R. (PATWIST)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama