Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve snímku Únos vlaku 1 2 3 si Denzel Washington zahrál dispečera newyorského metra Waltera Garbera, jehož rutinní pracovní den je neočekávaně narušen odvážným zločinem – únosem jednoho z vlaků. Ten má na svědomí John Travolta coby Ryder, zločinec, který hrozí popravováním cestujících vlaku, pokud nedojde do hodiny k zaplacení vysokého výkupného. Garber se za pomoci svých dokonalých znalostí systémů podzemní dopravy pokusí o nemožné – vyzrát nad Ryderem a zachránit rukojmí. Hlavou mu ale stále vrtá jedna nevyřešitelná otázka: jak se zločinci hodlají s výkupným z metra dostat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (712)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nudný "thriller", který se Scottovi fakt nevyvedl. Akce se nekoná, napětí neexistuje. Mnoho nechtěných vtipů, příšerně rozklepaná kamera... já nevim, asi jsem nějakej staromilec, ale fakt mám rád a dokážu ocenit, když se tempo filmu a atmosféra buduje i jinak, než jen rychlým střihem! Takle to vypadá, jako kdyby Tony Scott prostě nevěděl jak na to, jak filmu dodat požadované napětí a švih. Tak prostě zrychlil střih, dodal blbou hudbu a točil to s hnusnym vizuálem, jakoby digitálně. A to nemluvím o tom, že jsou do děje poněkud násilně vloženy automobilové honičky / bouračky, jen aby tam byla nějaká akce. Jinak tam není nic! V zásadě je to konverzační thriller, který mohl mít pekelně hustou atmosféru, kdyby si s tím režisér uměl poradit. Asi nemá cenu fantazírovat o tom, jak by to zmákl třeba Hitchcock:) A Travolta příšerně přehrává (vzpomněl jsem si na Operaci Hacker:), ale asi je to chyba i těch debilních dialogů, no a Washington to má v podstatě stejné. Hloupé motivace postav, blbé dialogy plné nevtipných vtipů a patosu. Asi to není dokonalé srovnání, ale vzpomněl jsem si na nadprůměrnou Telefonní budku, která má některé momenty skoro totožné, ale celkově je prostě...kdyby nic jiného, tak zábavnější. Což je možná dané i tím, že není od prvních minut naprosto předvídatelná, jako tento snímek, a také je výrazně kratší. Tady to vypadá, jako by se lidi báli tomu dát nízké hodnocení, protože to bylo řemeslně docela zvládnuté, ale tohle byl skutečně nepovedený film, na který divák velmi rychle zapomene. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington je bezpochybně vynikající herec, který podepisuje "jen" silné scénáře, ale tu ho asi Tony Scott zbudil velmi pozdě v noci. John Travolta se vrátil už delší dobu do první ligy a tu zahrál velmi dobrého záporáka (skoro bych ho nepoznal). Akce tu nechyběla, ale v závěru jsem čekal daleko větší jízdu, protože jsem usednul k akčňáku, který má velkou diskuzi v mém okolí. Zatímco jsem čekal velkolepý závěr začínali závěrečné titulky. Scottův snímek Unstoppable měl vetší šťávu a chuť', kde jsem hltal zvuk a smrtící rychlost vlaku pod neustálým adrenalinem a napětí, ale pořád se držím pravidla - pokud bude v kině akční snímek s obalem Tonyho Scotta nebudu váhat ani chvilku. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Tony Scott očividně vlaky a metra zbožňuje:) Únos vlaku 123 mohl být parádní nářez ve "Scottovském" stylu. Tomu však docela úspěšně bránilo hned několik faktorů. Což o to, snímek je poměrně napínavý, vizuálně podmanivý, patřičně dynamický se zběsilými střihy, takže mistr střihač si také užil své:) Jenže... a těch "jenže" je tu poměrně hodně. Je tu natolik velké množství nelogičností, nevěrohodných situací i chování postav, stejně jako podivných dialogů či proslovů, že toto vše dokáže zdatně přebít onen vybroušený vizuál, který se tak postupem děje a kupením se těchto "nonsenses" stává docela nepodstatným a divák jej začne téměř přehlížet či nevnímat. Tím pádem postupně z příběhu nezůstává téměř nic, co by jej dokázalo zachránit před pádem do hlubin, do nichž jej tvůrci sami uvrhli. Ať (ne)úmyslně. Travolta je drsňák, jak se patří, Washington v roli (ne tak úplně:) poctivého pracovníka, James Gandolfini coby docela slušná osoba politicky činná. Film má velký potenciál k tomu, aby z něj byl parádní snímek, který by patřil ke špičce žánru. Bohužel scénáristická zahálčivost vykonala své dílo a rozhodla tak, že Únos vlaku 123 nebude příliš precizním a promyšleným kouskem. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Uvedomelá, a zároveň ničím extra ozvláštňujúca, resp. ozvláštnená žánrovka. To, že sa tu zrkadlia a variujú udalosti po 9/11, komentuje sa multimediálny priestor čo by (žiaľ) novonadobudnutý primárny nástroj komunikácie a umne sa tu pracuje s deadlinom, určite za pozornosť stojí, ale pokiaľ beriem do úvahy Helgelandov nevýživný scenár a ono nešťastné "pravicové" finále, tak si proste toto Scottyho žánrové skotačenie - ktoré je mimochodom na rozdiel od tých predošlých odmeranejšie a nie-až-tak napadité - nedokážem užiť zrovna tak, ako by som chcel. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I GOT 99 PROBLEMS BUT A BITCH AIN'T ONE." ----------- Oproti predchádzajúcim Tonyho filmom, čo sa akcie, ako aj celkového dojmu týka, podstatne slabšie. Nebolo zrejme z toho všedného scenára čo vyťahať. Herecké duo veľmi dobré, Denzel po dlhej dobe zatienený výkonom svojho kolegu. Travoltovi tá naštvaná, psychopatická, ale zároveň inteligentná rola pekne sadla. O fúzikoch nehovoriac. Hudba slušná. 1 2 3 nič nové neponúkne. Nenadchne, ale ani neurazí. Čistý priemer. ---------- https://imgur.com/bbbfa15 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu je zmíněno, že je postavě Luise Guzmána 39 let. Ve skutečnosti bylo hercovi v době natáčení už 52 let. (Stanley619)
  • Rooseveltův tunel, který Ryder (John Travolta) využil k útěku z metra, je součástí mýtycké tajné dráhy 61 (track 61). Dráha spojuje vlakové nádraží Grand Central Terminal a pětihvězdičkový hotel Waldorf Astoria a zařizuje tak přejezd mezi oběma budovami. Nejprve jej údajně využíval generál John J. Pershing a později prezident Franklin Delano Roosevelt, aby skryl fakt, že je na invalidním vozíku. Stanice pod hotelem Waldorf ale není nijak vyzdobená, jak tomu je ve filmu. Je zde provizorní nástupiště, ke kterému přijel vlak s obrněným vagonem a výtahem se poté dostalo do iteriéru hotelu. Touto cestou Roosvelt do hotelu alespoň jednou opravdu cestoval, jinak ale o trati 61 panuje více mýtů než faktů. Původně totiž tato trať sloužila parní elektrárně, která stávala na 49. ulici, poté se k jejímu užívání přidal i hotel Waldorf Astoria. Také se mnělo za to, že dlouhá léta na koleji pod hotelem stál i „ten“ obrněný vagón, který ovšem po jeho vyvezení z podzemí a odvezení do muzea neskrývá nic jeného než pouhý fakt, že je to nástrojový vůz (MNCX #002) pro železniční jeřáb (GCT-1). (Maulincio)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Nezastavitelný Tony Scott

Nezastavitelný Tony Scott

31.03.2009

Tentokrát doslova. Ridleyho mladší brácha a pořád jeden z nejlepších akčních režisérů na planetě natočí pro 20th Century Fox thriller Unstoppable. Možná si vzpomenete, že film původně dostal na… (více)

Reklama

Reklama