Reklama

Reklama

Neuvěřitelný příběh

Řecký ostrov Spetses, kam přijíždí ovdovělý profesor Thomas Bradley s dvanáctiletou dcerkou, je ideálním místem pro čerpání inspirace i pro zrod nové lásky. Co na tom, že onou vyvolenou je mořská víla Nereid...

Britská rodinná komedie v režii Alkiho Davida se odehrává na řeckém ostrově Spetses, kam přijíždí ovdovělý profesor Thomas Bradley se svou dvanáctiletou dcerkou Serenou. Thomas, jenž má nadosah pozoruhodný akademický objev, tu hledá inspiraci k další práci, zatímco Serena si po setkání s krásnou Nereid myslí, že právě ona by mohla být novou láskou jejího osamělého otce. Má to však háček. Nereid je totiž mořská víla a snaží se uniknout před zlovolným kapitánem Mavrosem, který ji chce zabít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

mysicka 

všechny recenze uživatele

love story mezi profesorem/tatínkem tomem a jednou moc krásnou rybou, s třpytkama a barevnýma kamínkama na ocasu..:)) kdo neuvidí, neuvěří.. tak moc je ten příběh neuvěřitelnej..:o)) ()

Reklama

annevelyn 

všechny recenze uživatele

Na oko milá komedie odehrávající se na slunném ostrově zaplaveném letní atmosférou. Zdánlivě skvělé prostředí, které ale ukrývá triviálně jednoduchý a tisíckrát obehraný námět s více očekávatelným dějem, který nezachrání krásná hlavní hrdinka, ani popletený a zřejmě "vtipný" hrdina. Zbytek vyplňuje jen břitký humor. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Jakousi přidanou hodnotu představuje snad jen Kelly Brooková v bikinách, jinak se jedná o průměrnou slaboduchou moralitku na zabití dlouhé chvíle s otravnou přemoudřelou dcerkou Minimálně zábavné, vtipné a trestuhodně nevyužité prostředí řeckého ostrova (v podstatě se celou dobu pohybujeme v rámci jedné zátoky). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Profesor řecké historie Thomas Bradley (Billy Zane) se svojí dcerou Serenou se vydávají na řecký ostrov Stepses, aby zde dopracoval svoji práci o kouzlech lásky. Bradley totiž věří, že právě na tomto místě pronikne hlouběji do řecké mytologie, a v prastarých záznamech objeví něco, co by dodalo jeho práci říz, a přesvědčilo děkana o smysluplnosti této práce. Na ostrově ale jeho cestu (resp. nejdříve cestu jeho dcery) skříží tajemná mořská víla (Kelly Brook), se kterou se do sebe (shodou náhod a jednoho prastarého kouzla) zamilují ... Billy Zane si patrně chtěl zahrát ve filmu se svoji přítelkyní Kelly Brook, tak někoho poprosili, zda by jim nemohli napsat film na míru - jiný důvod vzniku tohoto filmu nechápu. Příběh je šíleně naivní - sama dcera má několikrát víc rozumu než její otec. Vtípky (kterými se autoři snažili film prošpikovat) jsou násilně do příběhu naroubovány (např. místní rybář, který touží po diamantech od mořské panny). Celé mi to přišlo, jako by si herci potřebovali vyrazit na pár týdnů na dovolenou do řecka, vzali s sebou kameru a natočili tento velkofilm. Jedna hvězdička za Řecko a druhá za Kelly Brook. Nic víc ... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na Řeckém ostrově Spetses, zbytek poté v Londýně. (Terva)
  • V některých vodních scénách zastoupila Kelly Brook dublérka Hannah Stacey, držitelka ženského britského rekordu ve volném potápění, který činí 177 stop na jedno nadechnutí. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes, ze kterého se ozývaly vesměs negativní recenze. Někteří kritici dokonce odešli dříve, než film skončil. (Terva)

Reklama

Reklama