Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Risa a Ootani jsou ve škole známí jako komediální duo. Risa je vyšší než průměrná japonská dívka a Ootani je nižší než průměrný japonský kluk. Tihle dva se pořád hašteří a dokonce i jejich učitel je má za komedianty. Ale jak se jejich kamarádství začne rozvíjet, začnou se také probouzet city Risy k Ootanimu. (Secretus)

Recenze (36)

LadyVader 

všechny recenze uživatele

I přes to, že mě Risa iritovala svýma výlevama a Ootani svou neuvěřitelnou natvrdlostí, hodnotím 80%. A proč? Protože jsem se dokázala do těch dvou pěkně vžít a po docela dlouhé době co jsem viděla naposledy nějaký rabukome, se i velmi dobře bavit ^__^. Plus body za to, že konec dopadl díky bohu přesně podle mých představ, jinej bych nesnesla :-D. Gambatte Ootani! ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála česky dabovaných, realisticky laděných Anime (kupodivu žádní upíři, draci, démoni a podobné záhrobní či robotické příšery), tak v nouzi nejvyšší jsem se přemohl tuto animovanou telenovelu shlédnout. První díly jsou na můj vkus příliš hektické, zmatené a dialogy uječené, ostatně jako u všech novodobých Anime. Ale dal jsem tomu ještě šanci a uznávám, že další díly už jsou o něco lepší, došlo i na romantiku a vtipné hlášky a scénky. Zajímavá je zápletka s klukem vydávajícím se za holku. Věčné hádky a škádlení ústřední dvojice mě baví a za geniální větu "Já ti tady ukazuju svoje vnitřní psychologický prsa!" přidávám pár procent navíc, takový záchvat smíchu jsem při sledování seriálu už dlouho nedostal. Akorát nechápu, proč v půlce seriálu vyměnili úvodní i závěrečnou znělku, ta druhá úvodní mi připadá moc uřvaná. Po prvním shlédnutí bych dal s bídou dvě *, ale nechal jsem to ještě trochu uležet, po roce shlédl znovu a docela to ujde, proto zvyšuji na slabé tři. 50% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ona: lakotná, sobecká a manipulativní. On: nerozhodný, vzteklý, věčně si stěžující. Oba dva: násilničtí a zamindrákovaní. To je teda dvojka! Všechno možné, ale bezva ne. Nechovají se jako středoškoláci, ale jako děti ze základky, které se neustále mlátí a nadávají si. Když přijde na lásku, tak se z Risy stane stíhačka kombinovaná s harpyjí a – kupodivu – všichni spolužáci jí přesto fandí. Jakoby kluk neměl právo odmítnout dívku, která se mu vnucuje a kterou bere jako kamarádku (ani to nechápu proč). Jakoby neměl právo na vlastní rozhodnutí. Jakoby láska byla něco, na čem jde pracovat tím způsobem, že se neustále vnucuješ, podbízíš, nenecháš svůj objekt touhy volně vydechnout …. – ok. v některých případech to může fungovat, ale za jakou cenu? Opravdu si jde na někom lásku vynutit, není to nakonec jen rezignace? _____ Výtvarně se mi líbilo, jak anime přehnaně karikovaně zpodobňovalo duševní stavy hrdinů. Dějově se série moc nehýbe. Je to věčně: „Miluji ho. On mě ne. Vykašlu se na něj, nechám to plavat…… Miluji ho. On mě ne…“ A tak pořád dokola. SHRNUTÍ: Ne, znamená ne – a to i když to řekne kluk. ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Komediální šílenost pro "náctileté", kde jsem se po dlouhé době, alespoň něčemu, co mělo být vtipné, zasmál. Po mých nešťastných setkáních s Suzumiya Haruhi no yûutsu a GTO, je to milé překvapení. Největší mínusem je zbytečná délka. Malá poznámka na závěr: výška hlavni hrdinky je po většinu seriálu 172 cm. Slabší 4*. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Prospělo by tomu zkrátit. Pořádně zkrátit. Aspoň tak na jednu třetinu původní délky. Ze seriálů jsem zvyklý na určitou dávku toho, kdy jeden touží po druhém a pak si to vymění, zatímco se u toho druhého vždy objeví nějaký ten Paolo/Emily (Přátelé), Max/Rachel/Christopher/Nicole/Alex/Jason (Gilmorova Děvčata), Roy/Karen (Kancl), atd. Tady to však zbytečně natahovalo už tak zdlouhavý děj, kterak Risa objevuje meze, jak moc dokáže býti Otani tupý. Jako entry-level oddechové anime pro dospívající je to fajn. Neřeší se záchrana světa, neřeší se tragédie, drama, nic. Jen obyčejný středoškolský enemies-to-lovers slow burn románek. Vynikající soundtrack v žánru bossa nova, který třebaže zní jako z kláves Casio, je příjemně melodický. Malé bezvýznamné plus za absurdní názvy epizod a již tradičně za mou oblíbenou feature anime - teaser na příští epizodu na konci dílu. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama