Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Risa a Ootani jsou ve škole známí jako komediální duo. Risa je vyšší než průměrná japonská dívka a Ootani je nižší než průměrný japonský kluk. Tihle dva se pořád hašteří a dokonce i jejich učitel je má za komedianty. Ale jak se jejich kamarádství začne rozvíjet, začnou se také probouzet city Risy k Ootanimu. (Secretus)

Recenze (36)

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná, milá a vtipná rozprávka. Prečo mi to pripadalo ako rozprávka? Takto dnešné vzťahy proste už nefungujú a neviem či niekedy vôbec fungovali. V prvom rade samozrejme nejde u takéhoto anime o zachytenie reality. Som to len tak spomenul na začiatok tohto komentáru a musím priznať, že táto rozprávka ma bavila a zabávala až do konca. Páčilo sa mi dievča, ktoré bolo schopné pre získanie lásky a priazne urobiť čokoľvek. Aj keď Risa Koizumi 170 cm vysoké dievča bolo na môj vkus až príliš uplakané. V Lovely Complex ma nenudil ani jeden diel. Najviac na tomto počine zabávajú jednotlivé vtipné scény. Rozhovory Ootani(ho) a Koizumi sú naozaj vtipné. Okrem hlavných charakterov malého Ootaniho (156 cm) a vysokej Koizumi (170 cm) sú tam ostatní len ako krovie, či inak povedané do počtu. Trochu sa mi nepáčilo, že ostatné vedľajšie postavy veľmi zasahovali do vzťahu hlavných hrdinov, ale je mi jasné, že inak by tam ani nemuseli byť. Ku koncu sa vedľajším postavám venujú dva či tri diely. Ootani a Koizumi sú v podstate rozdielny v prezentovaní svojich citov. Ootani je dosť hanblivý a neviem či existuje podobná žena ako Koizumi čo je taká priama, ale zrejme áno. Koizumi je dosť komplexná a nechová sa vôbec "šablónovite" a to je na nej vlastne to najzaujímavejšie. Mne počet dielov vôbec nevadil (ako všetkým v komentároch) a bavil som sa do úplného konca, aj keď vtipných situácii ubúdalo. Som zvyknutý na taký koncept, kde je najviac vtipu na začiatku a ku koncu nastupuje romantická časť. Tento koncept bol do istej miery zachovaný aj tu. Najviac som sa smial rozhodne na začiatku a potom prichádzali nejaké scény, kde sa dalo trocha poplakať. Romantických situácii vhodných na plač nebolo také veľké množstvo, ako situácii vhodných na hlasitý smiech. Ono čo si budeme nahovárať ako to skončí vie každý rozmýšľajúci človek hneď zo začiatku. Školské prostredie nevadí a dokonca niekedy napomáha vtipom. Ak by ste sa silou mocou chceli nad niečím zamyslieť, tak je to otázka výberu budúceho partnera. Toto vtipné anime totiž zobrazuje, že človek naozaj dokáže nájsť niekoho podobného sebe, s kým si reálne môže rozumieť ako s najlepším kamarátom. Nechcem tým povedať, že existuje spriaznená duša (soulmate) na to si urobte názor sami. Opening ani ending ma tento krát ani jeden nezaujal. Veľmi som sa bavil, smial, plakal až do konca tak hodnotenie hovorí za seba aj napriek tým zopár výčitkám. ()

Lettanea 

všechny recenze uživatele

Vskutku milé a zábavné. Pre mňa (185cm) je dosť komické sledovať Risu vykreslenú ako obryňu. Risa ma bavila (skoro) celý čas (až na pár častí s Mimi ktoré boli zbytočné). Taktiež môžem povedať že mám podobnú povahu ako Otani. Škoda že je to tak nereálne, ale vykreslenie dneštného vzťahu by bolo dementné. Ak by som to mal porovnať s dosť podobnou Toradorou!, Lovely Complex mal určite menej hluchých miest, aj keď mal slabší (či skôr nie tak dojímavý) koniec. Škoda tých pár častí pred koncom, šiel by som možno aj vyšŠie. 4* ()

Reklama

Secretus 

všechny recenze uživatele

Potřebovalo by to méně: křiku, vtipů, opakování, přešlapování na místě, primárního páru. Potřebovalo by to více: dialogů, romance, preciznější načasování, vyvíjení vztahů, ostatních postav... Celý seriál je podáván z pohledu hlavní hrdinky, obřině Koizumi. A to je špatně. Její motivy, pocity, okamžiky smutku i štěstí jsou nám známé, ale všechny ostatní postavy jsou zahaleny v roušce tajemna. Chtělo by to mnohem víc "vylívání srdíčka" ostatních postav, abychom alespoň trochu tušili, co se děje v jejich hlavách. 7.-18. díl se nic podstatného neudálo a to je škoda, přitom se stačilo zaměřit na ostatní postavy (chci více dívky ve špatném těle!), než pořád dokola opakovat patent Koizumi-Otani. Skoro všechny postavy se chovají zcela normálně, přirozeně a uvěřitelně. O to víc mi tam chyběl nějaký vývoj vztahu. V závěrečným titulcích poslední epizody mi tak trochu chyběly klišoidní fotografie z budoucnosti. Jo, a hlavní mužský charakter je opět klasicky - idiot. Ale Risa je moc sympatická, praštěná a teatrální, líbila se mi. S klidným srdcem můžu doporučit shlédnutí jejího trápení s chlapama. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála anime, kde mi přišly "škleby" docela pěkné a neštvaly mě. To samé s 1000x provařeným ječením postav ve všech možných situacích... snad proto, že mají oba poměrně příjemné hlasy a nepitvoří se přes míru. Navíc je velmi osvěžující, že je celé anime v kansaiském dialektu... Dokonce dokola opakované ukončení gagů (z kterých je to celé slepené) čistě jen obrazovou legráckou = něčí karikaturou mi poměrně sedlo, narozdíl od spousty konkurence. A co se týče příběhu -- nojo, co na rabukonu vymyslet, žejo? Zajímavá je ta opačná výšková konfigurace (mimochodem znám několik mladých Japonek přes 170cm, v 16ti je to až takový extrém?), Seiko-čan, a docela se mi zamlouval Umibouzu :) ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

I přes to, že mě Risa iritovala svýma výlevama a Ootani svou neuvěřitelnou natvrdlostí, hodnotím 80%. A proč? Protože jsem se dokázala do těch dvou pěkně vžít a po docela dlouhé době co jsem viděla naposledy nějaký rabukome, se i velmi dobře bavit ^__^. Plus body za to, že konec dopadl díky bohu přesně podle mých představ, jinej bych nesnesla :-D. Gambatte Ootani! ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama