Reklama

Reklama

Hluboko v lesích žije kmen lovců a sběračů. Lovci jsou udatní muži, jejichž povinností je lovení divoké zvěře. Jedním z nich je i Zed (Jack Black), který není až tak šikovný jako ostatní. Mezi sběrače ovoce a různých plodin patří ženy a někteří slabší nebo mladší muži. Například Zedův kamarád Oh (Michael Cera). Zed jednou omylem na lovu trefí kopím jednoho kolegu, a když navíc ochutná zakázané ovoce, musí v důsledku těchto chyb nakonec z kmene odejít. Při odchodu se mu ještě podaří založit ve vesnici požár, a tak je siláky z kmene nemilosrdně vyprovozen a pronásledován. Oh nejdřív odejít se Zedem nechce, ale nakonec se k němu přidává a na dobrodružnou cestu se vydávají spolu. Oba muži ale stále myslí na dvě ženy z kmene, do kterých jsou zamilovaní. Oh miluje Zedovu sestru Eemu a Zedovi se zase líbí Maya, kterou si ovšem přivlastňuje lovec jménem Marlak. Po odchodu z lesa začnou muži na své cestě potkávat biblické postavy. Nejprve se stanou svědky vraždy, kdy Kain zabije svého bratra Ábela. Sice mu slíbí, že si vše nechají pro sebe, ale Kain nedá jinak, než že muži půjdou s ním. Kain je odvede do vesnice, kde žije se zbytkem rodiny. Rodina muže pohostí, Kainův otec nabídne Zedovi, že se může klidně vyspat s jeho dcerou, ze které se ovšem vyklube lesba. Kainův otec zjistí, že Ábel byl zavražděn, a obviní Kaina z bratrovraždy. Ten spolu se Zedem a Ohem utíká do nejbližšího města. Muži si všimnou, že mezi otroky, kteří se zde nabízejí k prodeji, jsou Marlak, Maya a Eema a další obyvatelé jejich původní vesnice. Maya sdělí mužům, že po požáru ve vesnici, který založil Zed, napadly vesnici horské kmeny a obyvatelé byli zajati do otroctví. Zed slíbí Maye pomoc, ale Kain Zeda a Oha zradí a prodá je také do otroctví. Při cestě pouští ale dojde k přepadení obchodníků s otroky vojáky, dojde k bitce, všichni jsou zajati, jen Zed a Oh utíkají. Oba muži se schovají za kopcem a chtějí své lásky zachránit v noci. Mezitím ale oba usnou a vojáci s otroky odcházejí. Jejich cesta vede do Sodomy, a tak dva kamarádi po probuzení ví, kde ženy hledat. Cestou do Sodomy narazí na Abrahama, který zrovna plánuje obětovat Bohu svého syna Izáka. Zed a Oh Abrahama zastaví a přesvědčí ho, aby syna nezabíjel. Odcházejí spolu s nimi do jejich vesnice. Abraham mužům oznámí, že všichni muži ve vesnici si v ten den odřežou předkožky z penisů. Zed a Oh mají podle Abrahama tento rituál podstoupit také. Oba neváhají a z vesnice okamžitě utečou... (TV Prima)

(více)

Recenze (493)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Sodomize this!" Vlastne nemám rád Blacka ani Ceru, ale kvôli starému pánovi Ramisovi som sa rozhodol dať údajne najhoršiemu filmu leta 2009 šancu. Zhruba tretinu stopáže som trpel. Veľtrh márnosti a trápnosti, navyše v hnusnej obrazovej a zvukovej kvalite (digitálna kamera?). Potom, celkom nečakane, zhruba od príchodu do Sodomy, akoby sa filmu chopil iný scenárista a iný režisér a začne to byť solídna zábava. Pravda, stále je to šťankový a buzícky humor, ale po katastrofálnom úvode človek ocení aj Ceru čúrajúceho na vlastnú hlavu a veľkňaza Platta veštiaceho z rozdrásaného ovčieho konečníka. Nakoniec teda pomerne spokojnosť. Samozrejme, akékoľvek porovnávanie so Životom Briana je absurdné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tyhle komedie s průměrným hodnocením jsou nejlepší. Hlavně, když v ní ještě k tomu hraje Jack Black. Jenže zase tak skvělý, jak jsem se těšil, to nebylo. Ono se totiž prý od toho čekalo docela dost a o tom já nevěděl. Pak se na to zase docela rychle zapomnělo, a já taky zapomněl. Jenže pak jsem si vzpomněl a s natěšením pustil. Takovéhle komedie totiž pobaví nejvíc, nejúpřimnějc. Jenže když do toho doleze pár prasáren, některý dobrý, některý špatný, tak z toho nakonec vzejde průměrnej film. Pobaví, nasere, a chvílemi otráví. Každopádně za shlédnutí určitě stojí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $43,337,279Tržby Celosvetovo $62,357,900Tržby za predaj DVD v USA $8,907,546 //počet predaných kusov 553,138║ Nechutná sucharina z minimom zábavných scén, komédia maximálne do znudenia. /15%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to blbost, ale občas docela vtipná. Já se třeba fakt zasmál, když Jack Black žral hovno a analyzoval jeho chuť ve stylu CSI. Pokud vám ale tyhle věci vtipné nepřijdou, tak na to radši nekoukejte. K Jackovi Blackovi ale měli vybrat lepšího parťáka, protože Michael Cera je fakt špatnej. Nikdy jsem ho moc nemusel, ale tady je totálně bez charismatu. Jediný dobrý na tom je, že to celej film dost kupuje. Ke kladům ještě patří fakt, že tam hrajou pěkný ženský. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč každej musí vždycky srát přímo za mojí chatrčí..... Abrahám, Izák, Ábel, Kain, Black a Cera. Na někoho z nich čeká skvělá budoucnost. Nejsem si jistej jestli zrovna na Blacka, protože je divnej stejně jako vždycky (ano, patřím k těm, který ho moc nemusej). Občas trapnej, občas nechutnej, občas vtipnej a občas nějaký to šuky šuky. Hodně sexy narážek, řečí, věcí – prostě všechno co očekáváte. A vtipu je tu – no když se díváte na tohle, asi víte o čem píšu. Naštěstí to není zvrhlé ,,brutálně“. I přes pár nechuťáren pointa často přijde ještě před ,,vrcholem“. Nic pro milovníky romanťáren. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět chlupatý ženský podpaží. 2.) Naučím se poznat z lidského trusu druhy jídla. 3.) Zjistím, že nemám močit, když jsem pověšenej hlavou vzhůru. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Theodore Shapiro: 1. Main Title ,2. Hunters & Gatherers ,3. The Forbidden Fruit ,4. The Jackal Dance ,5. Hut Burner ,6. Flight from the Village ,7. Bazaar ,8. Yak Attack ,9. The House of Adam ,10. Looking for Abel ,11. Meet the Hebrews ,12. Wine and Spongecake ,13. Zed and Lilith ,14. Abraham and Isaac ,15. Sargon Attacks ,16. Reading the Entrails ,17. Virgin Sacrifice ,18. The Gates of Sodom ,19. Welcome To Sodom ,20. The Holy of Holies ,21. The Royal Orgy ,22. A Royal Reprieve ,23. Zed to the Rescue ,24. The Chosen Ones, ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kam idete, otec?“ – „Hľadať tvojho brata Ábela, Kain.“ – „Tak to veľa šťastia, otec.“ Brutálny prepadák. Tešil som sa, no keď ubehli prvé minúty, prestal som. Ale povedal som si, nuž čo, nejako to dokopeme do konca. Ale nedokopali sme. Z plánovaných „dočerta aspoň 60%“ sa rýchlo stalo „uf, tak toto bude maximálne za 40%“... aby som ku koncu pochopil, že toto za 40% veru nebude, že toto bude vďačné za úbohých 20%. Mám pocit, že alebo režisér Harold Ramis otrasne zostarol, alebo je to presne také, aké to malo byť (v takom prípade nechápem, ako Black a Apatow do takéto bobku mohli dobrovoľne šliapnuť) alebo producenti začali strihať a strihať a strihať - a prestrihali sa. Výsledkom je nesúvislý sled zlých scénok, nezáživne naukladaných vedľa seba. Miestami dokonca neviete, o čo ide (chlapíkovi sa v lese omotá had okolo krku a začne ho dusiť, strih, chlapík už bez hada sedí pri večernom ohni). Hoci som sa smial na Blbom a blbšom, tentokrát som bol znechutený splaškovým humorom (ochutnávanie medvedieho trusu, natierane chlpatého chlapa olejom). Zasmial som sa raz (močenie si do nosa), usmial možno desať. Aj hlášky sú nejaké zadýchané ("Nebudem tvojou pravou rukou. Videl som, čo s ňou robíš."). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to hrozna kokotina a slatanina, ale narozdil od nedavnyho a podobnyho Land of the Lost je to precejen vetsi zabava. A velkej podil na tom maj vedlejsi postavy, kde se sesla fakt paradni sestava, sice nikdo nedostane zadnej poradnej prostor, ten si vsechen pro sebe krade Black (coz ale neni na skodu) nicmene aspon par, co me zaujali nejvic, zminim. Kyle Gass s pytlikem kouli, Bill Hader jako zhulenej saman, Azaria a Mintz-Plasse jako Abraham a Isak. Ale jak rikam, vse ma pod rukou paradni Black a vsichni ostatni, vcetne otravnyho Cery, tu jsou jen a pouze proto, aby mu nahravali na dalsi a dalsi fory. Vetsinou jsou sice extra stupidni, spocivajici v tom, ze neco posere, pripadne ze postavy pronaseji super kokotsky dialogy (ted nemyslim spatne napsany, ale proste sileny kecy) ale obcas je to fakt slusna zabava, kulisy pusobi celkem verohodne a film tech 100 minut solidne zabavi, takze lepsi 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ujde to, ale žádnou velkou srandu nečekejte (možná až na prdícího souložníka). Na ambiciózní komedii s Blackem moc prázdný, moc málo vtipný. Jackův výkon už mi přišel přeci jen moc okoukaný, a jeho parťák Michael Cera to byla až skoro hrůza. I když, moc ho nemusím ani v rolích, který mu sednou. Žádná úderná biblická parodie to taky není. A roztahaný mi to přišlo. Takže takový slabý střed, a to mám pro americké (post)frat-packovské, potažmo apatowské komedie slabost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zoufalá kopie Životu Briana, která bez vlastního nápadu i přes dobré obsazení nudí k smrti. Narážky na bibli postrádají vtipnost a není mi jasná pointa filmu nebo snad smysl, proč vůbec vznikl. Jack Black se snaží, Cera dělá co vždy, ale ani to nestačí. Rok jedna je ztráta času, která má možná dobrou výpravu, ale to je vše. Rychle utíkám za Pythony! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je úchylná hovadina a přesně takovej typ filmů mam rád. Je sice fakt, že se tam občas našly nějaký slabší pokusy o vtip, takže hvězdička dolu. Ale celkově jsem se u toho pobavil. A potěšilo taky obsazení některejch vedlejších rolí (Vinnie Jones nebo Hank Azaria, kterýho jsem teda skoro ani nepoznal). 75% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Obrhoublé? Jistě... Zbytečné nechutné? Místy.. Jack Black trapčí? Bohužel.. Scénky na sebe obzvláště v první polovině nenavazují a některá camea jsou na úrovni Velkých bijáků, dojáků a podoných odpadů... Což ale nic nemění na tom, že aplikace některých biblických malérů je parádní, ženské jsou tu zatraceně sexy a Michael Cera je tu se svým nesmělým intelektuálním herectvím naprosto k sežrání. Připočtěme k tomu rozkošného Hanka Azariu a Christophera Mintz - Plasse jako předkožky fikajícího Abrahama a jeho syna Izáka a máme stále ještě velice vtipnou hovadinu, která při těch 97 minutách prostě nestihne začít nudit. Palec nahoru! Nezabíjejte mě.. P.S.: Rád bych se dožil dne, kdy Jack Black ztvární Ježíše... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Abraham: A abych zdůraznil svoji víru v jediného pravého Boha, odříznu si maso ze svého penisu. Oh: Nestačilo by si třeba propíchnout uši nebo něco podobného?..... Táto komédia má jeden veľký problém - veľmi nevyrovnaný obsah humoru. Niekedy je to naozaj vtipné a inokedy to zasa absolutne vtipné nie je. Každopádne Michael Cera má príjemne priblblý ksicht a hodí sa sem a toto je parketa aj pre Jacka Blacka, ktorý mi nesedí hlavne vo vážnych úlohách (King Kong, Prazdniny...). Priemerná komédia - priemerná zábava. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Harold Remis se timhle zrovna moc nevytáh, né že by se teda někdy něčim nějak vytáh, ale tohle by byla otřesná nevtipná sračka, jenomže Jack Black by vytvořil zábavu i z vylitý žumpy na zahrádku a v podstatě z toho udělal svojí zábavnou one man show a ten zbytek co se děje kolem něj je naprosto zanedbatelná část filmu, se kterou by se Remis neuchytil ani v cirkusu, Black by si prostě v celým filmu vystačil sám a možná by to tak bylo i lepší, protože ani jeho parťák Cera tu za moc nestojí, hraje v podstatě totéž jako vždycky akorát v prostředí 2000let zpátky. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Prehrávajúci Black, nevýrazný Cera, absencia zmysluplného deja, hromada nevtipného a fekálneho humoru pričom pár vtipných narážok a mierne zlepšenie v druhej polovici výsledok nezachraňuje, ale iba zmierňuje. Pravdepobne najhorší Ramis. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Dva tři vtipné momenty nic nemění na tom, že je hravě přebíjí spousta míst, kde se to hemží nechutnostmi a trapnostmi toho nejhoršího ražení. Pro tenhle druh zábavy nemám pochopení... Celkový dojem: 5 %. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Je to blbost.. bohužel ani Jack Black to nezachrání, nevim kde Apatow schrastil tak kokotskej scénář, ale tohle se prostě nepovedlo. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.1/10] | me: Jack Black a jeho filmy sú otázkou jedinečného vkusu. Nie každý si tam nájde cestu. Ja som si ale našiel. Všetky jeho komédie stoja na ňom a on je to kvôli čomu sa na každú teším. Niektoré sú skvostné (Nacho Libre, Pick of Destiny), iné zase menej - ale všetky stoja za to - práve kvôli nemu. A aj tento počin je takýto. Je to totálne absurdná komédia, ... už len tým ako nepasuje do klanu lovcov je smiešny, ... film má aj obyčajne nevýrazne pasáže - čo vyplýva z absurdity deja :), ale len do chvíle kým sa nestane niečo Blackovské. Sú scény, ktoré sa mi stále vracajú a ja sa smejem a smejem - lov na bizóna, stopárske schopnosti, živá socha, ... a práve kvôli ním sa film oplatí pozrieť si a nechať sa baviť. Celý Jack Black je otázka vkusu - často krát ÁNO / NIE ... u mňa ale ÁNO a preto sa vždy dobre pobavím. Nejedná sa o jeho najlepšiu komédiu, skôr o taku obyčajnú, ale tým že je jeho je iná a tie miesta ktoré bavia svojským spôsobom stoja za pozretie. Taká "glupotina" ale mňa pobavila :) ()

Související novinky

Krotitelé duchů 3 budou perfektní

Krotitelé duchů 3 budou perfektní

04.07.2012

...anebo vůbec nevzniknou. To říká Dan Aykroyd, který je hlavním hybatelem projektu. Musí se mu nechat, že je optimista a hlavně vytrvalec – o Ghostbusters 3 mluví zhruba od počátku věků a několikrát… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama