13. komnata Nadi Konvalinkové (TV film)

Dokumentární / Krátkometrážní

Česko, 2007, 25 min

Životní osud této výrazné české herečky upoutává spíše šarmem a temperamentem své hlavní představitelky než režijním a tentokrát i moderátorským zvládnutím. Je to škoda, protože bytost tak líbezná a zřejmě silná ve své zjevné zranitelnosti i její osud nabízely mnohem více; v této souvislosti se mi vybavuje mimořádně zdařilá peterkovská třináctá komnata.(9.4.2010)

Možná je Naďa Konvalinková "symbolem nezdolného optimismu", její 13. komnata ale naráží na obvyklou neduhu celého cyklu. Po několika shlédnutých (a nutno podotknout zcela průměrných) epizodách přichystal konečně zajímavý osud, tedy poutavý, svižný, přitom zajímavě vystavěný, až následný díl s Janem Révaiem. Osudy „13. komnat“ (i toho s Konvalinkovou) většinou uvedou diváka do problému hned v úvodu a pak ho jen s různými obměnami otrocky opakují a nikam jej za celých pětadvacet minut neposouvají.(12.12.2007)

spíš klasický životopis, než 13. komnata... tohle se trochu vymyká... odemyká opět Zuzana Burešová... 50%... k vidění zde: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1186000189-13-komnata/207562210800035-07.12.2007-21:10-nada-konvalinkova.html(6.2.2008)

• IllIlIlIIl

Divácká přitažlivost závisí zejména na osobnosti, o které zrovna díl je. Ale přesto hodnotím tento cyklus jako celek a ne pouze jeho jednotlivé díly. 50%(12.1.2009)

Z řady 13. komnaty, se mi tento díl líbil velice. Zavěr byl řečen výtečně, jak paní Konvalinková řekla, aby jsme si nemysleli, že se tím trápí ještě dnes. Prostě fajn paní(16.7.2010)