Naška, slečna z dobré rodiny (TV film)
Dokumentární
Česko, 2007, 52 min
Procházka po životních osudech Nataši Hodáčové, kterou široká veřejnost zná spíše pod pseudonymem Nataša Gollová. Ukázky z úspěšných filmových rolí zajímavé české herečky se prolínají s komentáři filmových historiků i pamětníků. Nejúspěšnější Natašiny filmy, jako např. Hotel Modrá hvězda, Kristián, Eva tropí hlouposti či Roztomilý člověk, vznikly mezi lety 1939-1943. Tehdy vrcholila její hvězdná kariéra. Dokument se zabývá ale i poválečnou kapitolou jejího života, která jí už mnoho důvodů k radosti nepřinesla... (oficiální text distributora)
triatlet
Nataša Gollová, herecká hvězda. Ještě že se do ní zamiloval kromě Tristana Tzary i Aleš Cibulka, alespoň si můžu přečíst krásné vzpomínky na HEREČKU s kouzelným úsměvem, případně podívat na vzpomínkový dokument. Kdo má rád právě ten půvabný Naščin úsměv, nechť navštíví Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě, kde je její portrét od Josefa Šímy. Obraz vznikl ve 30. letech, kdy Nataša byla v Paříži.(7.2.2009)
K.I.N.G.
Portrét půvabné ženy, talentované herečky, děvčete z dobré rodiny, Nataši Hodáčové - Gollové. Z mého pohledu, jakožto z pohledu člověka platonicky zamilovaného, portrét té nejnádhernější a nejtalentovanější bytosti ženského pohlaví, jaká kdy obývala tuto planetu. Pevně věřím, že každého diváka jejích filmů musela krása a smích z očí této okouzlující dámy chytnout za srdce. Bůh dal, abys byla jednou z největších českých hereček a tou bezkonkurenčně nejlepší v mém světě, Nataško! Žádný dokument na světě mi nedovolí s tebou prožít Tvůj skvostný život, ale tento my aspoň zopakoval nebo přiblížil to nejvýznamnější z něj.(1.3.2012)
Pragrik
Pro laiky velmi příjemný dokument o Nataše Gollové, avšak je pravda, co píší v komentářích Véča a Marthos, opravdu když se člověk trochu vyzná a vezme to z jiného pohledu...(21.8.2009)