Reklama

Reklama

Šumné Znojmo

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2006, 23 min

Režie:

Radovan Lipus

Hrají:

David Vávra

Obsahy(1)

Pro okurky, ale též za kvalitní architekturou se David Vávra tentokrát vydá na jižní Moravu. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Takřka v každém díle nacházím nějakou botu. Zde mi přišlo neskutečně hloupé použití nářečí (dokonce i v Bítově), které na Znojemsko vůbec nepatří. Nevím, kde to ti Pražáci narychlo splašili, ale takhle se ve Znojmě nemluví. Už mnohokrát jsem se přesvědčil o tom, že z Prahy na jižní Moravu je to poměrně daleko a Pražáci o ní nevědí takřka nic, krom toho, že tu někde jsou vinné sklípky, kde je možno se nachlastat... ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

Reklama

Reklama