Reklama

Reklama

Jedna autonehoda zmenila jej život. To však bol len začiatok.  Jessica vedie pokojný život s manželom Ryanom. Život sa jej obráti hore nohami vo chvíli, keď po automobilovej nehode upadne Ryan a jeho brat Roman do kómy. Záhada sa začína, keď sa Roman preberie k vedomiu a tvrdí o sebe, že je Ryan. Má rovnaké zvyky, pohyby, vyjadrovanie... Jessica sa usiluje so všetkým vyrovnať, ale prevláda v nej pocit, že sa buď duch jej manžela vrátil v inom tele, alebo sa s nimi všetkými deje niečo skutočne čudné... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slušný, průměrný film, na kterém nelze nic vypíchnout jako extra povedené, ale ani vytknout jako nepovedené. Tedy až na ten diskutabilní příběh. Jo a na Sarah Michelle se kouká dobře. 65 % ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně ten typický horor jak z partesu amerických scénáristů. Někdo vymyslí geniální myšlenku. Někdo jinej jí pak zrealizuje, pro Američany je typický kopírování především asijských hororů. Pak příjde někdo neokoukanej do Ameriky, v tomhle případě švédskej režisér Simon Sandquist a chce prorazit s jistotou. Jistota v tomto případě má být Possession. Američani, jelikož jsou národem jalovým, a příliš ostatní produkci nesledují, a pokud ano, tak jí neuznávají a musejí mít svůj remake, film patřičně ocení a režisér z ciziny se náhle vyšvihne mezi elitu. Ani by nemusel, stačí že ty lidi se na ten film natlačí. Vždyť zdejší odborníci, především na český film, sami nejlíp vědí, že nejlepší výdělky mají filmy, které podle nich stojí za hovno, ale lidový divák je ocení... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Hoci som musela chvilku rozmyslat nad hodnotenim, ale priklonila som sa k styrom hviezdam aj napriek tomu, ze mate obcas pocit, ze sa pozerate na televizny film Rosamundy Pilcherovej, a to najma zo zaciatku. Postupne zacina ale film naberat atmosferu a uzasna hudba, skvela zabery (reziseri mi urcite odpustia, ak sa mylim, kedze som len laik a su to pre mna mihotajuce sa obrazky :D) a hlavne Sarah, ktorej zacinam k neuvereniu prichadzat na chut, davaju tomuto snimku taku zvlastnu prichut, ktoru este stale citim na jazyku. A ta prichut urcite nie je zla, ale skor velmi lahodna. Pribeh je fajn, urcite by sa z neho dalo vytazit este viac, ovela viac, ale ako celok ma film bavil, nemal ani jedno hluche miesto. Potesila rola Tuvi Novotnej, ktora ma zaujala uz v danskom filme Uchadzac. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne v prípade remaku, ktorého originál sám o sebe aj napriek slušnému námetu nedisponuje až tak veľkým potenciálom. Výsledok každopádne nie je zlý, disponuje svižným tempom, z hľadiska výkonov ústrednej dvojice je minimálne uspokojivý a poteší aj kvalitne navodená atmosféra. Lenže neistý a po povrchu kĺzajúci scenár tieto klady nedokáže úplne predať a nedopovedanosť kombinovaná s dierami v príbehu v takomto krátkom a komorne ladenom snímku zamrzí. Kvalite vydarenejším ázijským remakom, ktorým podla všeobecnej mienky vedie Kruh sa síce Possesion nepriblížil ale ako direct to DVD film sa vôbec nemá za čo hanbiť. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě nějaký kámoš zeptal, jestli má smysl podívat se na tenhle film, tak mu řeknu něco ve smyslu: Hele, nemá. I pětileté děcko bezpečně odhadne, co se stane v příští minutě (!!!) a to nemluvím o té debilním pointě. Navíc ten chlap, co hraje Romana, je jako herec tak prkenný, že by se i Pinokio měl co učit. A to se teď nesnažím být nijak vtipný, ale upřímný. Tohle je totiž nepoctivě odvedená práce. A to první minuty nebyly marné, říkám si fajn, to vypadá dobře. Pak se ale objeví brácha a já v ten moment uhodnu, co se stane za pár minut. Pak se stane nehoda a probuzení z kómatu. Tohle je pro film docela zásadní scéna, protože od této chvíle i mrtvýmu koni bez mozku je jasné, co bude následovat a jak to celé skončí. Jinak řečeno - divák se nudí. A moc. A co na tom, že kamera byla skvělá (co můžu jako normální filmový fanoušek posoudit) a hudba byla taky pěkná. Ale na co to je? K čemu, když se po zbytek filmu (přes hodinu!!!) nudíte, protože ten film je tak hloupý, že vás opravdu nic nepřekvapí? Takhle, dalo by se říct, že pro slabé (hloupé) filmy mám pochopení a beru, že ti herci si musejí nějak vydělávat, když nehrajou v kino hitech, ale co nesnesu, je špatný film, který si hraje na něco, co není. Který předstírá, bůh ví, jak není chytrý. A přitom je hloupý, až to bolí. Mám dva důvody, proč tohle nedám do odpadu. Ten první je Sarah Michelle Gellar, která jako jediná vypadala, že alespoň trochu tuší, oč tam běží (nebo se alespoň snažila hrát, to je druhé plus pro ni). A ten druhý je hodně chabý důvod, který používám, když nechci udělovat odpad. A to, že jsem už viděl i horší filmy. Ale musím říct, že tohle bylo na hraně. Kdyby to mělo (byť o 10 minut) delší stopáž, tak bych si buď hodil mašli, nebo bych film hodil do odpadu a ani bych nemrkl (no, nejspíš to druhé :-)) Pokud bych měl tohle někomu doporučit, tak je to pouze pro skalní příznivce SMG. Bojím se, že pro někoho jiného to bude jen ztráta času, stejně jako pro mě. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Jasně, hororové prvky v pěti minutách = tma, ticho, najednou světlo a hudba, wau, to není ten za koho se vydává. Thriller v tomhle případě = předívdatelná nuda, která nedonutí diváka přemýšlet ani za boha. Dramatické bylo vydržet vůbec u takovýhle sračky. Amen. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Naozaj nechápem , prečo v tomto filme nestvárnil hlavnú úlohu Přemek Podlaha , kedže takmer celý film je o zahradničení a sochárčení ?? ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ano, na Buffy se pořád velmi dobře dívá, ale to je asi tak jediné pozitivní na tomhle neskutečně nudném, hloupém a zcela předvídatelném kousku... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Už chápu ty nekončící čachry s datem premiéry. Lacinější kanadská produkce působí dojmem, že do kin zabloudil film z TV obrazovek. I přes krátkou stopáž navíc zůstalo hodně nevyužitého prostoru, příběh má hromadu logických děr a postavy se často chovají přinejmenším divně. Film slušně odsýpá hlavně díky atmosféře a dvojici Gellar-Pace. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu netradičně začnu koncem, kdy mě několik sekund před koncem fakt zamrazilo. Jestli v dobrém nebo špatném, to se podívejte sami. Hádanka "kdo je kdo" za to jistě stojí... 70% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Příjemný béčkový thiller, který strašně rychle uteče a docela vás pobaví. Děj je nechutně čitelný a tvůrcům se nepovedlo ani navodil pocit napětí nebo aspoň chvilkové nerozhodnosti diváka jestli je Roman její muž nebo ne. Aspoň se na Sarah kouká oprvdu krásně a už kvůli ní jsem se na snímek docela těšil. Poctivé tři hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Adaptovaný námet, ale ja mám radšej cover verzie v našom svete než v ázijskom, kde niekedy nerozpoznať od seba hercov. Film neprináša odpovede, necháva to na divákovi. V závere ponecháva mysteriózno, ktoré malo byť prítomné po celý čas. Pretože celý film proste vyzeral ako jeden veľký podvod, na ktorý Jessica skončila. Myslím, že s atmosférou sa bolo treba pohrať oveľa viac. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Originální jihokorejský film Addicted jsem neviděl, takže nemůžu posoudit, jakou s ním má tento americký remake podobnost, nicméně to nic nemění na tom, že spíše než o horor (nebo v tomto případě psychologický thriller) jde hlavně o romantickou/drama zápletku, kterou opravdu ve filmech moc nevyhledávám a i proto jsem k němu zaujal defenzivní postoj (nechci psát odpor). Jenomže já měl po celou dobu pocit, že tady jde hlavně o to, za jak dlouho se podaří Lee Pacemu dostat Sarah Michelle Gellar do postele a pokud scénář staví více méně jenom na tom, tak to jde mimo mne. Teprve ke konci si tvůrci zřejmě uvědomili, že mají trochu přitvrdit, jenomže ti patlalové nedokáží ani natočit pořádnou finální bitku. I to je důvod proč nechápu tu americkou snahu neustále natáčet remaky k asijských kouskům, když je ve většině případů leda tak zprzní, tedy scénář samozřejmě. Ono je totiž těžké okopírovat „duši“ příběhu a jeho kouzlo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se to jeví jako příjemně koukatelná paranormální romance s nadpřirozenou trojkou - on, ona a tělo jeho bratra. Silně romantická střední část se naštěstí konečně přesune do mysteriózní napínavé roviny, které ale vaz zlomí "nezbytný" ultra "happy" end (oni už to Amíci prostě asi jinak neumí). Sarah je trošku nevýrazná, respektive nevyužitá, scénář ji toho moc neumožňuje. Jakoby se v těch vyzrálejších, dospělejších rolích nemohla najít. Hlavní mužský hrdina je trošku divný, ten skok z jedné roviny do druhé je jako voda a olej, první rovinu zvládá dobře, pro tu druhou se výběr herce trochu neosvědčil. Nejvíc mi na filmu vadilo to, že SPOILER divákovi nestoudně a prvoplánovitě bezostyšně lže, jen proto, aby mu připadal zajímavý a udržel jeho pozornost. 2,5 * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nijak originální zápletka s výměnou osobností a těžce průměrný styl režie. Film, který nemá absolutně čím zaujmout, ale nějakým podivným způsobem nenudí k smrti. Sandquist by měl mazat zpátky do Skandinávie, protože za oceánem jeho talent hodně rychle zakrní. 30% ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

S.M.Gellar mám docela i rád, ale Possession je vcelku film o ničem. Sice se snaží o chvilkovou napínavost, ale nepodařilo se mu to ani jednou. Ani ponurý nádech filmu mě nijak neoslovil. Můžu akorát děkovat za necelých 90 minut. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu nespornou výhodu. Je natolik krátký, že po jeho skončení na sebe nebudete naštvaní, že jste promrhali cenný čas sledováním takové s*ačky. Remaky asijských horrorů si můžeme rozdělit do několika skupin : výtečný remake (fiktivní kategorie), dobrý remake, špatný remake, příšerný remake, příšerný remake se Sarah Michelle Gellar. Můžete někdo to trpící stvoření utratit, prosím? ()

Reklama

Reklama