Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak chce Samuel J. Jackson zaujať, nemusí hrať hneď v nejakom akčnom trháku. Až pri tomto psychotrileri som si vlastne uvedomil, že je aj kvalitný herec, nie iba bad ass motherfucker. Tým je aj tu, ale jeho postava je dobre napísaná, v priebehu deja je nám objasnená jej motivácia a nepôsobí to vôbec ako vycucané z prsta. Iba sa mu to "trochu" vymklo zpod kontroly. Bieli si proste myslia, že sú v spoločnosti nadradení (aj keď možno podvedome) a môžu riadiť každého život. Oni by sa tomuto tvrdeniu vzpierali, lenže to by potom jedna z postáv nemohla podotknúť, že má chuť na černošky a ide na to cez aziatky. Wilsonova žena je tiež mierne konformná, keď si naplánuje dieťa bez jeho vedomia, aby si spoločnosťou akceptovanejšieho belocha udržala. Škoda klišé záveru, tvorcovia nevedeli, ako to uspokojujúco ukončiť. Znižovať hodnotenie kvôli tomu nebudem. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Když jsem se včera díval na film s Kerry Washington a obdivoval její krásy, zaujal mě další její film se Samuelem Jacksonem v roli zlýho souseda. Nebejt tam on, asi bych se na to nepodíval... nicméně film je dobrý svojí myšlenkou posilovat integritu mezirasových párů, koneckonců to tam zazní moc hezky - když černej mrdá bělošku, tak je hustej. Ale když běloch šuká černošku, tak ona čelí otázkám "what's wrong with you sister" atd.. To bylo celkem trefný. I přes tenhle vznešený cíl tvůrců filmu si ale nemůžu pomoct, podle mě tam toho bělocha vykreslili jako úplnýho debila. Jasně, hlavní záporák je Jackson, ale ten běloch se celou dobu chová retardovaně a kde by mohl udělat něco rozumnýho, tak ještě tu rozepři podporuje blbýma kecama. Do toho ignoruje svojí ženu (Washington), dissuje jí a její rodinu atd., mno prostě se chová jako píčus, takže ve finále to víc odrazuje než obhajuje. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další thriller o zlu, které se zda být nedotknutelné, tentokrát ve formě idealistického a vlsatně po všech směrech vyšinutého policisty. Vše začíná terorem psychickým a končí terorem fyzickým. Typický půrměrný thriller na jedno podívání, kde L. Jackson docela potěší ale naskriptovaný scénář vypointovaný do přepísklého finále už méně. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Samuela L. Jacksona poznám predovšetkým ako kladného hrdinu, a tak som si pre zmenu jeho postavu rasistického a zákerného policajta naozaj užíval. Vzájomné doťahovanie medzi susedmi bolo miestami skutočne napínavé i keď niektoré spory sa dali ešte o trochu viac vyhrotiť. Záver ma však sklamal natoľko, až som silno uvažoval, že nedám štvrtú hviezdu. Scéna s telefónom aj so zbraňou bola z oboch strán absolútne iracionálna a trochu podkopávala postupne budovanú a uveriteľnú nenávisť. Väčšiu časť filmu som sa ale naozaj bavil, subjektívne preto musím dať štvorku. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Není to moc napínavé, gradace mohla být taky lepší a na psychologii postav se tu taky moc nehraje, naopak mi ty rozpory mezi hlavním párem přišly místy dost vyumělkované. Ovšem úplná nuda to vlastně taky není a Samuel L. Jackson hraje takovýho hajzla, že si celý film ukradl naprosto pro sebe, i když zbytek obsazení je také výborný. Nebýt Jacksona, tak se to nedostane ani do toho průměru. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama