Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ako oživiť najprevarenejšie thrillerové témy o psychopatických susedoch, aby sme ich mohli predať s vážnou tvárou a divák nám to znova zožral? Zasadíme ich do historického obdobia, ktoré si všetci spojujú s prírodnou katastrofou, konkrétne kalifornskými požiarmi. Samuel L. Jackson sa snaží a psychologicky je film dôkladne vystavaný, ale stále ide iba o hollywoodsky plytkú žánrovú psychológiu, ktorej účelom je pobaviť v sobotu večer pri popkorne. Akože nič proti, vyrástli sme na tom a dodnes to opakovane konzumujeme, ale preboha, aspoň jeden nápaditý zvrat by scenáristu naozaj zabolel? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Perfektní gradace napětí. Je otázkou, kde by film byl bez Samuela L. Jacksona, ale to není podstatný, protože Samuel L. Jackson ve filmu je a rozdává tam zlo po kilech. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle dům je fakt na špatný adrese, a Samuel L. Jackson se chová jako největší sráč. Nic víc o tom filmu vědět nemusíte. Pokud se Vám zalíbí atmosféra už od začátku, vydržíte až do konce, jinak to asi sundáte jako druhá strana uživatelů, kvůli kterým má tento film tak nízké hodnocení. Dle mého názoru si to ale vůbec nezaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $39,263,506Tržby Celosvetovo $44,653,637Tržby za predaj DVD v USA $22,181,399 //počet predaných kusov 1,326,221║ šikovný thriller s dobre obsadenou dvojicou Samuel L. Jackson a Patrick Wilson /60%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Boh tu nie je. Prisahaj mne.“ Tradičný stalking thriller s mimoriadne nesympatickým Jacksonom a o čosi sympatickejším duom obetí Wilson/Washington. Scenár obshauje plno klišé, ktoré od podobne ladeného filmu čakáte. A aj sa ich bohužiaľ dočkáte. Čo ma zarazilo bolo to, že profesionál formátu Willa Smitha (ktorý to produkoval) je schopný v „modernom“ roku 2010 dobrovoľne prísť s tak zastaraným scenárom (je to v podstate to isté, čo ZHUBNÁ VÁŠEŇ, kde šialeného policajta stvárnil Ray Liotta – a už v roku 1992 to bolo neoriginálne) a myslieť si, že to bude niekoho zaujímať. Tak mňa teda nie, Will Smith! Miestami až úsmevné terorizovanie („Váš manžel mi na trávnik hádže cigarety.“, pokazenie eko-večierku, Samuel L. Jackson v trenkách), prestrelená minutáž (DVE hodiny?) a krok za krokom predvídateľný scenár (zastrelenie lupiča). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film je od zacatku do konce perfektne predvidatelnej, protoze jede podle extra provarenyho schematu. Jelikoz ale nejsme v hororu, tak Samuel neprudi nejak extremne, jednou sviti do oken, jindy ostriha strom nebo hodi nejakou rasovou narazku. Samozrejme se napeti postupne stupnuje az k jedinymu moznymu zaveru. Co se tyce hercu, tady to samozrejme tahne drsnackej charismatickej Samuel, ale ani Wilson neni spatnej. Nicmene ostatni nestoji za rec. Celkove ale i pres provarenej pribeh solidne natoceny, takze ve vysledku jsem se docela bavil, lepsi 3*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70%. Trochu přemýšlivější variace thrillerových klišé. Díky Jacksonovi se na to dívá docela dobře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mít afro-amerického souseda, jenž je xenofobní zahořklý rasista, co vám pod záštitou policejního odznaku svítí po nocích do ložnice, pořádá hlasité mejdany, prořezává zeleň na pozemku či chodí před vaší manželkou s hadicí ostentativně přehozenou přes rameno, to už je snad lepší mít za plotem Neda Flanderse.. Solidní thriller o sousedském teroru, při kterém se sice hodně kouřilo z kalifornských lesů, ale už ne tolik z hlav scénáristů. Obzvláště ten otřepaný konec sváděl k dojmu, že při své práci nezemřeli vysílením.. P.S.: Bylo fajn zase jednou vidět S.L.Jacksona majícího někde v kapse peněženku s vyšitým nápisem Bad Mother Fucker.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nezvykle směřovaná oldschoolovka, kde se spíše než na akci sází na divácká očekávání a hereckou interakci. Se zdatnějším režisérem by se možná došlo vyhrocenějšího finále a lineárnější cesty k němu, ale ani tak nebudete mít pocit přílišného zanedbání. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson to celé táhne hodně nahoru, jinak by to byl průměrný thriller o trochu vyhrocenějších sousedských vstazích. Osobně jsem si nejvíc vychutnával naschvály (hlavně ty Jacksonovy), které si ti dva prováděli. Moc pěkně byl do příběhu zakomponován blížící se požár. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom dobry psycho thriller, ale scenaristi sa mohli trosku viac pohrat so scenarom, tento film mal podla mna na viac a takto skor rychlo vysumi z hlavy, mozno aj preto siel rovno na DVD. Atmosferu dokazal zachranit skvely Samuel L. Jackson, jemu taketo ulohy jednoducho sedia. Pacilo sa mi, ze som nikdy nevedel, co mozem od jeho postavy ocakavat. Prekvapivo je pod jednym z producentov filmu podpisany aj Will Smith. _________ Samuel L. Jackson - (Abel Turner) +++ Patrick Wilson - (Chris Mattson) +++ Kerry Washington - (Lisa Mattson) +++ Ron Glass - (Harold Perreau) +++ Justin Chambers - (Donnie Eaton) +++ Jay Hernandez - (Javier Villareal) +++ Produkcia: Will Smith +++ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý thriller s pomalejším tempem, ovšem s gradujícím závěrem. Samuel L. Jackson zde hraje staromilce milujícího disciplínu a pořádek, který si trošku libuje v xenofobii. Své nové sousedy psychicky týrá a postupem času přikládá čím dál víc pod kotel, až začnou umírat lidé. Lehký nadprůměr se skvělým Jacksonovým výkonem a neméně kvalitním Medunovým dabingem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý film s perfektně napsanou a zahranou postavou Samuela L. Jacksona. Zamrzelo mě, že se ke konci začal děj tak trochu opakovat a motat v nic nového nepřinášejícím kruhu "zlý soused něco provede - hodný soused mu jde říct, aby to nedělal - zlý soused na něj kašle a dělá to dál a ještě vymyslí něco nového". Dobrý nápad je motiv požáru, líbila se mi i magická hudba. Škoda, že na úkor vypilovanosti Jacksonova rasistického zakomplexovaného policisty scénář trochu odbyl postavu Patricka Wilsona, který měl co dělat, aby byl aspoň trochu sympatický. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je to k naštvání, člověk si takhle v pohodě žije, je zamilovaný, nikomu neubližuje, s každým chce vycházet, navíc má radost z nového domu, který je opravdu pěkný (ten úžasný bazén jsem jim v tomto horkém letním večeru opravdu záviděl) a doufá, že bude žít tak nějak v klidu a v životní pohodě. Jenže pak ten člověk zjistí, že jeho nový soused má zjevně docela velký mindrák a pravděpodobně si ho chce vybít na něm. A takovému člověku pak zbudou dvě věci. Buď se odstěhovat (což je možnost krajní) nebo se stát v této válce svému protihráči důstojným partnerem. Patrick Wilson v tomto filmu volí druhou možnost, a jeho snaha ochránit sebe, svou ženu a nastávajícího potomka, svůj dům, a svou šanci na štěstí dochází až k závěrečnému vyvrcholení, které sousedské spory navždy vyřeší. Tohle je bezesporu nápaditý, zajímavý, napínavý a hodně dobře koukatelný psychologický thriller, který mě dokázal maximálně zaujmout a který si držel svou vysokou laťku až do samého konce, kdy zamrzí snad jen otevřený konec co se týče toho požáru, protože divák se nedozví, jestli jim ten dům shořel (a celé snažení bylo zbytečné), nebo jestli se mohli v klidu nastěhovat zpět. Jinak je to ale solidně promyšlený film, v němž jsem nespatřoval až na ten otevřený konec jediné slabé místo a i herecké výkony byly kvalitní, obzvláště tedy Samuel L. Jackson a Patrick Wilson podali hodně dobré výkony. Já jsem spokojený a k pěti hvězdám scházelo jen dořešit ten konec, své hodnocením vidím na 90%, tedy je to mezi čtyřmi a pěti hvězdami, ale v tomto případě dávám to nižší hodnocení. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Není to moc napínavé, gradace mohla být taky lepší a na psychologii postav se tu taky moc nehraje, naopak mi ty rozpory mezi hlavním párem přišly místy dost vyumělkované. Ovšem úplná nuda to vlastně taky není a Samuel L. Jackson hraje takovýho hajzla, že si celý film ukradl naprosto pro sebe, i když zbytek obsazení je také výborný. Nebýt Jacksona, tak se to nedostane ani do toho průměru. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Konečne úloha v ktorej je Samuel L. Jackson sakramentsky cool ako už roky nebol. Ďalší v poradí prekvapil Patrick Wilson a vlastne aj celý civilný scenár spolu s LaButeho atmosferickým podaním. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keďže S. L.Jackson kývne takmer na všetko, nie je aspoň pre mňa nejakým ťahákom, aj keď som si vedomý jeho hereckých kvalít. Tu mu to vyšlo a dá sa povedať, že ako "starostlivý " policajt a sused takmer nezlezie z obrazovky a ani z vašej nervovej sústavy. Tvorcovia príliš netlačia na pílu, komplikované susedské vzťahy vznikajú postupne, k záveru gradujú a ak mi niečo vadilo, tak iba úplný záver, kde to skončí ako bežný hollywodsky thriller.To všetko pred nevydareným záverom, je ale kvalitný nadpriemer s dokonalým hereckým koncertom S.L. Jacksona. Slabšie štyri hviezdičky, 70%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson vs. Patrick Wilson (Watchmen, Insidious) jsou tak zatraceně cool, že by byl hřích psychologický thriller z roku 2008 nezvýraznit komentem. Sousedské drámo a nervy nadranc. Charismatický velitel S.H.I.E.L.D.u v protřelé roli ultimátního přísného policajta je sázkou na jistotu! ()

Reklama

Reklama