Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

freddy 

všechny recenze uživatele

Je to k naštvání, člověk si takhle v pohodě žije, je zamilovaný, nikomu neubližuje, s každým chce vycházet, navíc má radost z nového domu, který je opravdu pěkný (ten úžasný bazén jsem jim v tomto horkém letním večeru opravdu záviděl) a doufá, že bude žít tak nějak v klidu a v životní pohodě. Jenže pak ten člověk zjistí, že jeho nový soused má zjevně docela velký mindrák a pravděpodobně si ho chce vybít na něm. A takovému člověku pak zbudou dvě věci. Buď se odstěhovat (což je možnost krajní) nebo se stát v této válce svému protihráči důstojným partnerem. Patrick Wilson v tomto filmu volí druhou možnost, a jeho snaha ochránit sebe, svou ženu a nastávajícího potomka, svůj dům, a svou šanci na štěstí dochází až k závěrečnému vyvrcholení, které sousedské spory navždy vyřeší. Tohle je bezesporu nápaditý, zajímavý, napínavý a hodně dobře koukatelný psychologický thriller, který mě dokázal maximálně zaujmout a který si držel svou vysokou laťku až do samého konce, kdy zamrzí snad jen otevřený konec co se týče toho požáru, protože divák se nedozví, jestli jim ten dům shořel (a celé snažení bylo zbytečné), nebo jestli se mohli v klidu nastěhovat zpět. Jinak je to ale solidně promyšlený film, v němž jsem nespatřoval až na ten otevřený konec jediné slabé místo a i herecké výkony byly kvalitní, obzvláště tedy Samuel L. Jackson a Patrick Wilson podali hodně dobré výkony. Já jsem spokojený a k pěti hvězdám scházelo jen dořešit ten konec, své hodnocením vidím na 90%, tedy je to mezi čtyřmi a pěti hvězdami, ale v tomto případě dávám to nižší hodnocení. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Ideální sousedy si člověk nevybere. Zjistí to smíšený mladý manželský pár Chris Mattson (Patrick Wilson) a Lisa Mattson (Kerry Washington) poté, co se nastěhují do svého vysněného domu. Zjišťují, že mají za souseda černošského policistu Abela Turnera (Samuel L. Jackson), který sám vychovává svoje dvě děti a nijak nezastírá svoje rasistické názory. Mladí manželé jsou ze strany souseda vystaveni psychickému nátlaku a situace se neustálými naschvály vyhrocuje k tragickému finále, které navíc ještě podtrhuje blížící se požár...Civilní herectví Patricka Wilsona a Samuela L. Jacksona drží film malinko nad průměrem. Nebýt scénaristické nedotaženosti či rovnou bezradnosti s koncem, který je na psychologické drama, kterým "Dům na špatné adrese" zbytečným, byl by film možná trochu lepší. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Prebytok klišé a hlúpy scenár film potápajú. Naopak, herci - teda hlavne Samuel (aj keď sa musím priznať, že som celý čas čakal na hlášku "I have had it with these motherfucking neighbours in this motherfucking neighbourhood.":)) film pred pádom na dno zachraňujú. Inak záver je strašne blbý, Abelov motív pre jeho správanie smiešny - film je však napriek tomu na pozeranie celkom zábavný a nenudil som sa. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keďže S. L.Jackson kývne takmer na všetko, nie je aspoň pre mňa nejakým ťahákom, aj keď som si vedomý jeho hereckých kvalít. Tu mu to vyšlo a dá sa povedať, že ako "starostlivý " policajt a sused takmer nezlezie z obrazovky a ani z vašej nervovej sústavy. Tvorcovia príliš netlačia na pílu, komplikované susedské vzťahy vznikajú postupne, k záveru gradujú a ak mi niečo vadilo, tak iba úplný záver, kde to skončí ako bežný hollywodsky thriller.To všetko pred nevydareným záverom, je ale kvalitný nadpriemer s dokonalým hereckým koncertom S.L. Jacksona. Slabšie štyri hviezdičky, 70%. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k osobě režiséra mohl Samuel L. Jackson dojít k mnohem větší újmě na své bad-ass-motha-facka pověsti (viz. Nick Cage po "legendárním" Rituálu). Dům na špatné adrese nenudí a to je hlavní, v klidu nasazuje slušné thrillerové tempo a nezadrhne se ani na minutku. Dějem samozřejmě nepřekvapuje, to muselo být jasné každému po prvním traileru, či přečtení synopse - nikdo naštěstí po Jacksonovi s Wilsonem nic víc nechtěl a to se stalo jejich nejprůkaznějším filmovým argumentem. 55 % ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama