Reklama

Reklama

Dragonball: Evoluce

  • USA Dragonball Evolution (více)
Trailer 1

Legenda znovu ožívá! Na motivy jednoho z nejpopulárnějších japonských seriálů manga vznikla akční dobrodružná fantasy, sledující mladičkého bojovníka při velkolepém dobrodružném putování za odhalením vlastního osudu ... a za záchranou světa před silami temnot. Mírumilovný Goku dostane k osmnáctým narozeninám mystickou kouli Dragonball. Na světě jich existuje pouze sedm a tomu, kdo je vlastní, splní přání. Jenže starý válečník Piccolo unikl z věčného vězení a vydal se na svůj vlastní hon za mystickými koulemi. Goku musí využít pomoci přátel a svých bojových schopností, aby ho porazil dřív, než bude pozdě. Film je nabitý řadou vizuálních efektů a velkolepými akčními scénami, v hlavní roli uvidíme Justina Chatwina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ťažko obyčajnými slovami vyjadriť, aký je to blábol a ako veľmi je zápletka "cheesy". Lenže zároveň to v celej tej svojej úprimnej a na nič sa nehrajúcej mimóznosti tak akosi vnútorne funguje, takže mám podozrenie, že pre niektorých ľudí z toho bude dokonca GP. Záporák síce nestojí za nič, triky sú nanajvýš priemerné, ale súbojom sem-tam nechýba údernosť, hlavný hrdina je celkom sympaťák a Chow Yun-Fat tu predvádza svoje už tradičné "hrám v nehoráznej americkej vtákovine, tak budem aspoň prehrávať a afektovať, čo to dá". A Ernie Hudson tu hrá postavu menom Norris. Nie, nehanbím sa dať Dragonballu rovnaké hodnotenie ako Wolverinovi či Twilightu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem na to koukat, ale když si tak projíždím kanály a najednou vidím akční scénu, tak mě to na chvíli zastaví. Nakonec jsem u toho zkejsnul...bylo to naštěstí docela krátký....ale bylo to jenom z toho důvodu, abych vysledoval, jak se ti lidi chovají jak idioti, jak tam lítají blesky a lidi divně čarujou a já se přiznám, že mě za ten film bylo fakt strašně trapně. Kolikrát jsem si přišel jak v Jiříkově vidění, protože jsem nedokázal pochopit, jak někdo mohl takový věci vůbec vymyslet. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $9,362,785Tržby Celosvetovo $58,228,460Tržby za predaj DVD v USA $5,190,299 //počet predaných kusov 326,894║ Slušné, vôbec som sa ani chvíľu nenudil, na to že posledné roky vzniká veľa podobných fantasy báchoriek, tu som to všetko akosi bez problémov zbaštil, akcia dobrá, herci fajn, takže pohodová oddychovka. /60%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka je super, ale s nástupem trapně přehrávajícího Chow Yun-Fata to jde lehce do kopru. Příběh i na tenhle typ filmu jak z rychlíku, málo hlášek a hlavně to nedokáže ty cheesy propriety pořádně prodat. Naštěstí to nemá ani hodinu patnáct a Jamie Chung je ubersexy, takže se správnými očekáváními přežijete ve zdraví. Jestli jít do naznačené dvojky bych si ale ještě řádně rozmyslel. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. The Legend ,2. Dragonball Evolution ,3. Fulums ,4. Kaiou Samma ,5. Goku ,6. Gohan's Special Gift ,7. Master Roshi ,8. The Journey Begins ,9. Lighting the Torches ,10. Vengeance 11. Chasing Dragonballs ,12. Lord Piccolo ,13. Mai Vs Chi Chi ,14. A Higher Calling ,15. Body Work ,16. I Dream Of Chi Chi ,17. Grime Vinyl ,18. Unwelcome Strangers ,19. Bulma And Yamcha ,20. Things To Come ,21. The Final Battle ,22. End Game ,23. Dragonball Evolution Main Titles , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co proti tomu vsichni maj, mozna to je tim, ze jsem nikdy nesledoval serial (videl sem asi tak dva dily), ale me tohle proste bavilo. Pribeh je mix mezi Mortal Kombat a Karate Kid doplnenej o jednoduchou legendu o velkym zaporakovy a 7 dragonballech, ktery muzou splnit prani. A to uplne staci, jelikoz si film na nic nehraje a chce pouze bavit. Ze zacatku sice nektery sceny vyznivaj trochu smesne, ale nejsem si jistej, jestli to nebyl zamer tvurcu, nebrat to zas tak vazne. No a jelikoz tu jsou vicemene sympaticky herci, vic akce nez kecu, spousta choreograficky docela zvladnutejch souboju, obstojny triky a Yun-Fat Chow, jako velkej mistr, misty sice zbytecne saskujici, ale velkej sympatak a film ma jen ubohejch 70 minut bez titulku, je to docela solidni jizda a ja se skvele bavil od zacatku do konce. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Animované to musí fungovat, tomu pevně věřím, ale jako film se stopáží 100 minut to prostě moc nefachá. Všechno se děje tak podezřele rychle, ta rychlost, jakou film ukazuje obrázky, je nesmyslně rychlá. Navíc moc sympaťáků to taky nepobralo... A ještě si to nakročilo k dalšímu dílu :-D Určitě škoda, že jsem se u toho nudila, nechtěla jsem, snažila jsem se, aby nuda odešla, ale nějak to nevyšlo... Škoda. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebýt zpackaného akčního finále, šel bych výš. Dragonball se nebere vážně, ale vůbec. Míchá klasickou akční fantasy questovku (původní Gragonball neznám, ale třeba Inuyasha nebo Pokémon jsou podobného ražení) se středoškolskou romantikou a ze všeho si to dělá hroznou srandu. Překvapují také až nečekaně slušní herci v čele s velice dobrým Chatwinem a hláškujícím a přehrávajícím Yun-Fatem. Jediné, ale o to zásadnější výtky tedy směřují směrem k prapodivným trikům, které bohužel měly daleko k takové té nedokonalé kouzelnosti a byly prostě jen mizerné a pak také k trapným záporákům. Zelené ušaté cosi mezi Van Doomem, Grinchem a Neronem ze Star Treku bylo prostě na prd... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Typický teen fatnasy a mě se to náhodou líbilo, sice toho hlavního sem si moc neoblíbil, ale to vynahradil skvělej Chow a hrdinova dívčina Jamie Chung (Mimochodem bývalá servírka a bez mučení přiznávám, že bych si u ní objednal i hnusnou brokolici, kdyby mi jí přinesla ona), navíc příběh docela svižnej, nikde se nezadrhává, je zábavnej, stopáž tak akorát krátká, aby to nezačalo nudit, prostě na odreagování super ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jen díky Emmy Rossum,Yun-Fat Chow a samozřejmě Jamie Chung slabé dvě hvězdičky,. . . ono taky potkat v tibetském klášteru černocha, to je i na mě moc. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Gumová monstra? Jistě. Pěkné baby ovládající kung fu nebo se aspoň ohánějící dvěma bouchačkami? Samozřejmě. Cool dopravní prostředky? Toť se ví. A nechybí ani souboj v lávovém poli. Bohužel to nestačí. Nulový příběh spočívající v cestě od jednoho dragonballu k dalšímu, přičemž je pokaždé přibrána další postava, je v normě, stejně jako slabé triky, jenže ono to nic nenabídne ani po akční a komediální stránce a na záporáka už si vůbec nevzpomínám. A když se rozpomenu na geniální předchozí hranou adaptaci KOUZLO DRAKA... Jednu hvězdu za vystajlovanou akční Emmy Rossum. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Mohla to být fajnová sci-ptákovina, jenže to by nesměli mít produkci na svědomí Foxové, kteří nechali Dragonball evidentně rozstříhat, vytřeli si s ním zadek a pak slepili jen polovinu natočeného materiálu. Smysl to tím pádem moc nedává, hlavní dějová linka je o ničem a James Marsters se spolu s ostatními tváří, jako by byl myšlenkami někde jinde. Vzhledem k té příšerné zelené gumě, co má na hlavě, se mu ani nedivím. Chatwin je ale sympaťák a holčinám to sluší. To ale nestačí ani na tak kraťounkou stopáž. (100 minut to vážně nemá) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky - hrůza. Horší než ta kravina na začátku Transformers. První bitka - průměr, ale dá se na to koukat. Ale pozor, s přibývajícími minutami mé nadšení postupně stoupalo:D Čím dál víc se ukazuje, jak hrozné béčko film je a že se to díkybohu ani nesnaží schovávat, ale naopak z toho tvoří svou přednost (motorka!!) Tyjo a Chow Yun-Fat? Supeeer:) "I am Master Roshi, the invincible, muhahaha:D" Anime respektive mangu, ze kterého by měl film vycházet, neznám, ale kreslenej asijskej původ je z toho pořád cejtit, nejvíc v závěru, kterej možná mnozí označej za špatnej, ale ve skutečnosti tam perfektně sedne a předchozímu ději nasadí pěknou korunu. Výborná letní zábava, která sice zmizí z hlavy rychlostí blesku, ale určitě nebudu váhat si jí někdy zopakovat ^_^ Mrzí mě, že to tu má momentálně podle 99 hodnocení jen 43%, protože je to mnohem zábavnější než třeba Jumper, Babylon AD nebo Hancock. Negativní kritiku bych pochopil z úst milovníků anime, protože tohle je asi vážně někde jinde, ale ostatní obecenstvo by mělo pochopit, na co se to vlastně kouká. Tohle není myšleno vážně, vždyť je to komedie! Ostatně jak napsal Marius v diskuzi: předloha je infantilní úchylnost:) Dovedete si vůbec představit, jak hrozný by to bylo, kdyby se tohle někdo pokusil natočit v realistickém stylu?! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Anime neznám, hrál jsem pouze PSP hru Dragonball. A proto jsem od toho nečekal absolutně nic (což o to, ta hra byla chytlavá a fajn, ale takovéhle bojovky někdy nemají být převedeny na plátno). A tohle je jeden z těch případů. Najde se tam pár slušných soubojů, ale jinak to je cypovina největšího kalibru. Co musím vyzdvihnout je krása Jamie Chung (alias Chi-Chi) a závěrečná bitka. Vlastně když o tom tak přemýšlím, vidět podobný film ve 12, zemřu blahem. Škoda, že každý musí dospět. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem peklo, ale nakonec se z toho překvapivě vyklubala docela příjemná guilty pleasure záležitost. Jasný příběh je úplně blbej, záporáci a všelijaký ty monstra vypadají jak kdyby si sem odskočili ze Strážců vesmíru a Chow Yun-Fat předvádí asi největší WTF výkon svoji kariéry. Navíc to jde i trochu do kopru, protože vidět jak moc se u producentů střihalo, až to nedává moc smysl. Tempo je ale slušný a většinou je to tak blbý až je to vtipný,což mi tady pomalu přišlo za úmysl, protože věděli že něco takovýho nemůžou brát vážně. Navíc Justin Chatwin je sympaťák a Emmy Rossum s Jamie Chung to neskutečně sluší. Jo a taky je to dost krátký, takže to uteče jako voda. Prostě taková příjemně blbá fantasy blbůstka. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Jenom velice průměrný akční film, na který do zítřka zapomenu, protože mě v něm prakticky nic vyloženě nezaujalo. Váhal jsem mezi dvěma a třemi hvězdami a vlastně ani nevím, proč jsem šel nahoru. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Působivá fantasy pohádka s poblázněným Chow Yun Fatem, pěknou asijskou kočkou, docela sympatickým hlavním hrdinou a zajímavými souboji, pokud se tomu čarování dá tak říci. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Člověk se rozhoduje mezi 2-3*, ale po probuzení si druhý den nepamatuje ani název. Pak je těžké dát něco z toho... 2/10 = 20% ()

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš

Pokračování, kam se podíváš

22.02.2009

Dnešní novinka je plná sequelů. Začněme aktuálním hitem. Produkční společnosti Summit Entertainment spadl do klína nečekaný trhák – Stmívání už celosvětově vydělalo desetinásobek svého rozpočtu, a to… (více)

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama