Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1969 a Amerika zažívá období změn. Rodinné usedlosti v pustině jakoby se ale vyhnuly: dál tu vládne staré zlo. A právě na stauntonské farmě hrůzy se náhle ocitá parta mladých lidí, kteří se původně chtěli dostat stopem do Washingtonu. Už není cesty zpět. Strašné tajemství čeká, atmosféra strachu houstne... krvavá žeň na sebe nenechá dlouho čekat. V drastickém hororu nové generace z dílny režiséra Camerona Romera - syna legendárního tvůrce Noci oživlých mrtvol George A. Romera – hrají Kathy Lamkin (Texaský masakr motorovou pilou), Kiko Ellsworth (Dexter), Cooper Huckabee (Panoptikum), Cristen Coppen a David Rountree. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já u takovýchto filmů dávám obvykle minimálně tři hvězdy. Jenže tohle nějak rychle uteklo, prošumělo to a bez chuti a zápachu. Nechutné scény tam sice nějaké byly (skalpování zaživa nebo torzo dívčího těla hozené k sežrání prasatům), klasicky tam byly i pěkné holky a navíc - a to musím zdůraznit - nepotřeboval režisér, aby měly velká prsa. Nakonec motivace záporáků taky byla vysvětlena. Kamera byla také slušná. Ale přesto mi tam pořád něco chybělo. Motiv byl podobný filmu "Turistas", dement byl podobný filmu "Texaský masakr..", ale přesto to nedosahovalo kvality ani jednoho z uvedených. Ani moment pomsty tam nebyl jako v "Hory mají oči". Ne, že bych jej tam nějak zvlášť očekával. Ale pravdou je, že proti pěti mladým lidem (z toho dvěma klukům) stál jeden dement, jedna kulhající tlustá ženská a jedna stará babka na kolečkovém křesle. Samozřejmě, že zde hraje úlohu moment překvapení, ale... Jestliže chci s partou z toho divného místa odejít, sháním všechny, abych jim řekl, že už jdeme pryč a určitě je mi čas na hledání zabere méně času než tomu dementovi stáhnutí mladé dívky z kůže plus odřezání všech čtyř končetin. V dění na prapodivné farmě tedy shledávám nedostatky, jinak klasika, která ale vyšumí a nezanechá žádný dojem. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

A zase mnohokrát omleté schéma. Partička mladých někam jede, cestou se zdrží na místě kde vůbec nechtěli a co čert nechtěl, zrovna je tu také podivínská rodinka toužící po jejich krvi. A to se první krvavější scény dočkáte až v polovině filmu. Já se ptám - kolikrát tohle ještě budou filmaři recyklovat bez sebemenšího nového nápadu ? Pro mě téměř ztráta času. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu stojí za zmínku asi jen dvě věci a to Jesper Kyd. ten chlap umí udělat hudbu dokonale a tady i když je nevýrazná a to hlavně díky filmu tak stojí za to. A za Lamkinovou a její střelení do nohy. Jinak by se Romerův syn měl stydět. Dost špatnej film kterej nestojí za shlédnutí. Kamarád mi o tomhle filmu říkal že je to vlastně něco jako Texaský masakr no a takhle jsem naletěl. Strašná blbost. Ono k tomu nejde ani moc napsat. Romero jestli natočíš ještě nějakej film tak ti dávám poslední šanci. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Silnejšie dve *, alebo slabšie 3 *? Prikloním sa k prvej možnosti. Pretože tento hixploitation je iba lacnou vykrádačkou TEXASKÉHO MASAKRU... s miernym presahom ( nosná línia príbehu ), pričom na to nejde aspoň s nejakým dôvtipom, alebo aspoň nejakým originálnejším momentom, ktorý by snímok popohnal ďalej z podpriemeru. Niektoré scény sú nosné, sú to hlavne tie gore momenty, ale až tak sa tu nimi neplytvá, takže zasadnutý fanda splatter žánru, tu bude mať skôr zívajúce momenty, ako tie s očkami na stopkách. Za jedno pozretie, ale určite nebudete až tak ľutovať tú necelú hoďku aj pol. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY. Slabý, leč celkem krvavý hixploitation od syna famózního George A. Romera přivádí diváka do buranova Spojených států na přelomu 60-tých a 70-tých let, kde během cesty stopem do Washingtonu DC uvízne partička mládežníků. Místo pořádné demošky v hlavním městě, je uvítá krvavá stauntonská farma. Pětice přátel s jedním pochybným týpkem, k němuž se přifařili do pickupu, využívá po celkem vlídném přijetí pohostinnost farmářů, za kterou se však skrývá cosi zlověstného. A jak už to u podobných filmů bývá, nastává boj o holý život. Dílko i přes jeden celkem slušný zvrat nedokáže díky tvůrčí neoriginalitě udržet divákovu pozornost a děj se neskutečně vleče. Vše už tu bylo v tuctech podobných filmů. Napětí do prvního masakru téměř nefunguje a ani během dobře zvládnutých krvavých lázní není nijak výrazné. Postavy obětí jsou vesměs nesympatické a jejich herecké výkony zavání křečí. Záporáci jsou naopak vydaření, hlavně Sherry Weston v roli stařešiny rodu Stauntonů, které zdatně sekunduje Kathy Lamkin (známá z Nispelova remaku TEXAS CHAINSAW MASSACRE a následně jeho prequelu). Hlavní zabiják, dementní synek, je ztvárněn parádně, a pokud zrovna neonanuje ve svém bunkru plném panenek, stahuje nevinné blondýnky z kůže, seká jim nohy a co se mu nehodí, prostě hodí prasatům. Ovšem výše zmíněné libovky nemohou vyvážit nedostatky tohoto nenápaditého buranského hororu, kterému uděluji s odřenýma ušima dvě hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie trvalo 6 týždňov. (beso74)

Reklama

Reklama