Reklama

Reklama

Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D

  • Slovensko Fimfárum (více)
Trailer 1

VOD (1)

Stručně o nových pohádkách: V pohádce Jak na Šumavě obři vyhynuli se štáb filmového týdeníku vypraví do šumavských hvozdů odhalit pravdu o tom, zda tam opravdu žijí nebo nežijí obři, hrající pradávnou hru „na většího“.
V pohádce O kloboučku s pérkem sojčím aneb Král měl syny, zavolá si ale pouze dva, neboť syna Honzu nikdo nebere vážně. Vysoko v horách si zapomněl klobouček se sojčím pérkem a teď se mu po něm ve stáří zastesklo. Cesty do hor jsou však složité a je otázkou, zda dojede Rychlomilův Bugasseratti nebo Bull-Bagr Speciál královského syna Siloslava. Nebo že by přeci jen moped třetího Honzy? A může se královský syn stát absolutním mistrem světa všech závodů a všech kategorií?
Nejdelší pohádka Rozum a Štěsti řeší kardinální otázku, zda se dá žít bez Rozumu nebo bez Štěstí. Když pak spolu pan Rozum a pánisko Štěstí uzavřou sázku, rozhodnutí o jejich nepostradatelnosti má potvrdit hloupý pasák prasat Ludvík.

V novém Fimfáru jsou vedle tradičních fimfárovských tvůrců (tandem Vlasty Pospíšilové a Petra Poše) úplně mladí, začínající tvůrci, pro které je to příležitost prokázat svůj talent a ukázat poprvé svoje nadání divákům ve všech českých kinech i v zahraničí. Nejkratší pohádku natočilo mladé dámské duo Kristina Dufková a Denisa Grimmová Abrhámová. V nejdelší pohádce se pak režisér David Súkup spojil se španělskou výtvarnicí Patricií Ortiz Martinéz. Je to první Fimfárum, ve kterém jsou ženy v přesile. Vedle Jana Wericha tentokrát tvůrci vyzvali ke spolupráci např. Otu Jiráka, Jiřího Macháčka, Miroslava Krobota, Romana Říčaře nebo Miroslava Vladyku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, zda se do třetice všeho dobrého Werichova poetika potkala s poetikou animátorů na sto procent. A nádstavba v podobě 3D určitě nebyla potřeba. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NO A CO JEŠTĚ ZBÝVÁ PRO POUČENÍ? ŠTĚSTÍ SE RÁDO FLÁKÁ...“.... /// Hezká výtvarná stránka (3D neznám, ale postavičky s červenými frňáky mám rád), líbil se mi i vtípek s rozklepanou dokumentární kamerou (v prvním příběhu). Vyprávění si stále drží slušný tempo, ale pomaličku se mi zdá, že (3x) opakovanej vtip přestává bejt vtipnej. Na druhou stranu – českejch (slušnejch!!!) pohádek není nikdy dost. Že? 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč na Šumavě zakázali hru ,,na většího“. 2.) Stejská se mi po vypravěčským talentu J.Wericha. 3.) Nevím, jestli lidi víc ,,baštěj“ rozum nebo štěstí. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zbytečné, ale i tak příjemné posezení s Werichem. Jen doufám, že tentokrát už skutečně naposledy... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Fixovat poetiku Werichova Fimfára s populárními atributy 60. let se ukázalo jako vyloženě nešťastné. Konečně Jak na Šumavě obři vyhynuli má mnohem blíže k Ropákům a tyto odlišné směry českého humoru bych rozhodně nezaměňovala. O ostatních povídkách je naprosto zbytečné se rozepisovat. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

I do třetice si tato loutková skopičina udržuje vysokou kvalitu, i když tentokrát už ovšem kvalita jednotlivých pohádek trochu kolísá. Hlavně úvodní Jak na Šumavě obři vyhynuli považuju za hodně špatnou a nudnou a která hlavně úplně postrádá tu pověstnou Werichovu poetiku. Poté už je to naštěstí jenom lepší, plné nápadů a závěrečnou pohádku už jsem si vyloženě užil. Poetika naštěstí už pak zůstala zachována a Werichův hlas udělá taky svoje. 70% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nejslabší z Fimfárem? Dost možná, ale rozhodně to neznamená, že se jedná o fimfárum špatné, sice některé snahy tvůrců změnit koncept tím, že do něj zařadí i jiné hlasy, než-li ten páně Wericha a tak nějak více pročasí děj "moderní technikou," ale ani to není nijak dvakrát závadné, ovšem osvěžující taky ne. Třetí povídka patří k tomu nejlepšímu, pro mě osobně spolu s Hrbáčem a Palečkem z druhého dílu. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Hip David Súkup! Takhle to má vypadat. Zbytek kulhá na obě nohy. Skoro se nabízí mrmlat pod vousy něco o nedodělcích. Nebo proč byl jako ten střih místy tak retardovanej? Rozum a Štěstí do toho měli jít na vlastní pěst. (2*,3*,5*) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vždycky u Werichových pohádek mám dojem, že mu to jejich realizátoři spíše kazí, že je lepší je poslouchat jen od autora. Zde je ten pocit nejsilnější. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak kdybych měl být upřímný, tak bych se pod titul do třetice všeho dobrého určitě nepodepsal, neboť tento díl je z celé trojky jednoznačně dílem nejslabším. Nicméně i tady jsem si našel pohádku vysoce koukatelnou. Byla to ta třetí ,,Rozum a štěstí", která byla shodou okolností pohádkou nejdelší. Dvě předešlé skutečně nestály za nic za zmínku stojícího. Takže ty dvě předešlé se do mého hodnocení až tak výrazně nepromítnou. I když, zvláště ta první, byla natolik debilní, že by člověk nevěřil, že ji stvořil pan Werich. Myslím, že cpát 3D do pohádek Jana Wericha je při nejmenším zbytečné. Ach jo. Tolik jsem se na třetí fimfárum těšil. Bohužel nabralo nepříjemnou sestupnou tendenci. Jako by už skoro nebylo po čem sáhnout. Ale i přesto, zůstává tento film ve srovnání s filmy ostatními stále filmem vysoké kvality. Slabší * * * ()

pm 

všechny recenze uživatele

Z všude vychvalovaného třetího příběhu tolik nadšená nejsem, osobně se mi nejvíc líbil prostřední "O kloboučku s pérkem sojčím..", v globálu potom tento, vážně "plastický", film určitě převyšuje předchozí temnou dvojku a to mne 3D projekce obtěžují. Možná by ale už bylo na čase, aby čeští tvůrci sáhli po něčem vlastním a netěžili pořád ze zažitých značek a kvalit: vždyť Werichovo vyprávění obstojí samo o sobě i bez všelijakých otravných efektů a barev. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence pokračuje. Obři na Šumavě se nejen nepotkali s Werichovou poetikou, ale dokonce jdou obrazem proti jeho textu. Klobouček sice znamená kvalitativní vzestup, ale stále je vhodný maximálně do televize. Rozum a štěstí tedy osamoceně tento povídkový film zachraňují od úplného pádu do zapomnění. Snad se český loutkový film zase vzepne k něčemu vlastnímu, Werichovy pohádky už rozhodně stačily. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pozitivní je fakt, že se tvůrci nebáli přijít s něčím, co v předchozích filmech nebylo. Trojka je osvěžujícím gejzírem mnoha nápadů a na rozdíl od většiny ostatních si nemyslím, že by byla výrazně slabší. Především první pohádka je naprosto dokonalá, jakkoli mám obavu (a zkušenost), že zrovna děti ji moc nepochopí a bude jim připadat zmatená... Celkový dojem: 80% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že animátoři chtěli být werichovějští (a modernější) než samotný Werich. Jenže tím mnoha pohádkám vzali jakési kouzlo a udělali z nich jakési animované Televizní noviny TV Znova. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Bolo to milé. Dokonca milšie, ako som čakala. Bábky mám rada, Wericha ešte radšej. Najviac ma potešili asi všetky tie drobnosti, ktoré sa v 3 rozprávkach nachádzali - fotka Kája G., vykupovanie železa a fliaš, ruleta, Bugasseratti, gúgl aj prasiatka. A hláška s pivom v Klouboučku stála za to. Už teraz sa teším na prvé dve Fimfára, ktoré som ešte nevidela a o ktorých si myslím, že budú ešte oveľa lepšie. (predpremiéra v 2D verzii, 26.4.2011, PC Aupark) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Volně natočeno podle stejnojmenných pohádek Jana Wericha. 1 - Jak na Šumavě obři vyhynuli. **** DIALOG : ŠTÁB - Obry . . . hledáme. HOSTINSKÝ ( U paroháče ) - No jóóó......... Legenda se ne vždy zakládá na pravdě. Sami uvidíte. 2 - O kloboučku s pérkem sojčím. *** Ikdyž vím, že se pan Werich setkal z dětskou autodráhou, přesto mě, na počátku příběhu, tato skutečnost docela vykolejila. Honzové však velmi často nejsou bráni vážně. Ale v této pohádce......... Bugaseratti monopost mě stačil a označuji tuto pohádku za nejhorší v trilogii. 3 - Rozum a Štěstí. ***** DIALOG : ROZUM - Mě říkají Rozum, jak tobě ? ŠTĚSTÍ - Mě říkají Štěstí........... Rozum a Štěstí se málokdy sejdou. A o jednom takovém setkání je tento příběh. V bonusu dvd je ještě videoklip "Rozum a Štěstí", který zpívá Zdeněk Svěrák. Celkem **** ()

Reklama

Reklama