Reklama

Reklama

Císařovna a bojovníci

  • Čína Jiang shan mei ren (více)

Čínský výpravný film pojednává o princezně jednoho z deseti království, která mezi sebou neustále vedou války. Po smrti krále křehká ale odhodlaná dívka nastupuje na trůn, a ačkoli za ní stojí věrní válečníci a rádci jejího otce, musí prokázat, že je hodna postu vládce mocné říše vzešlé z prachu bojiště. Jenže když na ni zlotřilý kníže usilující o trůn pošle zabijáky, princezna se při dramatickém útěku sblíží s vynalézavým poustevníkem, který jí ukáže, že existuje svět za zdmi paláce a mimo bitevní pole. Dá princezna přednost svým citům nebo zodpovědnosti za říši svých předků? Ačkoli v základu je Císařovna a bojovníci pohádkový příběh s ponaučením o zodpovědnosti, tvůrci film pojali jako nákladný epos s opulentními davovými scénami a bojovými sekvencemi. V nich září představitel princeznina přítele a generála Donnie Yen, který v současnosti platí za přední hvězdu hongkongských akčních filmů s bojovými uměními. Hlavní roli ztvárnila populární herečka a zpěvačka Kelly Chen a postavu poustevníka hraje jeden z předních hongkongských popových zpěváků a herců Leon Lai. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Priemerný východoázijský film, ktorý má slabý príbeh a v ktorom sa veľmi okato striedajú lepšie časti s tými, ktoré by tam ani byť nemuseli. Medzi hlavné zápory by som zaradil určite slabý predvídateľný príbeh a hudbu, no pár premakaných bojových scén, prostredie a hlavne dobové kostýmy a zbrane, ktoré sa mi veľmi páčili pridali k môjmu hodnoteniu tú jednu * naviac ... 3*** ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Akciou bohatý historický velkofilm, ktorý je ako stvorený na piatkové popoludnie. Príbeh je síce jednoduchší, ale zato určite nenudí, vdaka bohatej a solídnej urobenej akcii, ktorá vás vtiahne. Efekty sú tiež na úrovni. Samozrejme ženy a boj nikdy nešli dokopy, ale tu je to v tej miernejšej podobe. Menším mínusom je hudba, ktorá sa velmi nehodí. Trochu som prekvapený nižšiemu hodnoteniu na csfd (aktuálne 58%), pretože podobne ladené ázijské filmy tu majú hodnotenie min o 15% viac. Hodnotenie: 70% ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Film sám nevie, čím chce byť. Či chce byť kvalitným vojnovým filmom s masovými bojmi, formáciami a taktikou. Či chce byť politicko-mocenský film, kde sa intriguje, zrádza a bojuje, aby sa niekto dostal k moci na úkor druhého. Či nebodaj tragicko-romantickým filmom v tomto období, kedy princezná stretne svojho “Tazrana“ zaľúbi sa, vzdá sa všetkých výhod, odíde za milým, ale ten nakoniec schytá za ňu (už len pre to, že je princezná). Bla bla bla, a nakoniec sa pomstí. V tomto filme chce režisér obsiahnuť všetky tieto scenáre naraz, ale nevíjde mu pritom ani jedno, ba naopak zhovädil celý film, tak že je celý nesúladý. Pár vecí, čo vo filme ozaj funguje, sú kostými a kde-tu nejaký šermiarsky súboj. Ostatok vyznie viac menej stroho. Osobne ma chytil aj soundtrack, i keď nie som extra romantik (to bude tou Čínštinou) xDD. Avšak na 3* film celkovo nedosiahol. Škoda potenciál mal na to obrovský. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Epizodicke, nekoherentne, "site" hrubou nitou - prechody medzi scenami a sekvenciami su tak nahrubo zostrihane (zvyraznene paradoxne a smutne o to viac, ked je uzita jednotiaca a opakujuca sa melodia), ze to boli nielen oci, ale obcas i usi. Navyse pribeh velmi slaby, herecky nepresvedcivy, Donnie okrem zaveru trestuhodne nevyuzity. Siu-Tung Ching je rozhodne lepsi choreograf ako reziser (OK, existuju vynimky potvrdzujce pravidlo - vid prve dva diely Chinese Ghost Story, ci New Dragon Inn, i ked tam rozdelenie prace medzi Chingom a Harkom ostane asi navzdy nespecifikovane :). ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Režisérovi se ambiciózní pokus o epickou historickou řežbu s kapkou wuxii poněkud vymkl z rukou a výsledek je jakýmsi podivným hybridem mezi špinavou estetikou Warlords a vypulírovanou přeplácaností Curse of the Golden Flower, jenž postrádá kompaktní tvar. Snahu o serióznost sráží skorofantasy propriety (holohlaví ninjové foukající jedovaté šipky, balón), jež do okolního rámce moc nezapadají. Bitvy a souboje mají pár špičkových momentů, ale někdy je tlumí rozkouskovanost, jindy zbytečné množství zpomalovaček. Donnie Yen nemá moc co hrát. V jedné ikonické řeži jsem měl pocit, že tvůrci se s ním snažili trumfnout Jeta Liho s kopím ve Warlords. Podobné pocity vyvstanou při více sekvencích... Navrch mě snímek emocionálně naprosto minul, tudíž víc než 5/10 mu nedám. ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama